Pema Chodron este unul dintre maeștrii spirituali ai acestor timpuri ale
Transformării de Conștiință. Trăiește Adevărul și îl împărtășește cu
aceia care îl pot auzi.
Saltul de conștiință. Eliberarea de obiceiuri învechite și frică
Stocurile se epuizează rapid, rezervă acest produs și hai la
librăria Adevăr Divin din Brașov, Str. Zizinului, nr. 48, pentru a-l prelua personal.
(Unele produse pot avea discount suplimentar în librărie.)
Vei fi contactat(ă) telefonic de un reprezentant divin.ro pentru confirmarea disponibilității,
în intervalul Luni-Vineri orele 9:00 - 17:00,
deci te rugăm să introduci un număr de telefon corect și actual.
Adevărul, cu A mare, a fost rostit de nenumărate ori în istoria spirituală a umanității. De către mistici din toate timpurile, care l-au trăit. A deosebi Adevărul celor care l-au trăit personal, de adevărul izvorât din minte al celor care doar discută despre el este o chestiune de maturitate spirituală. Pema Chodron este unul dintre maeștrii spirituali ai acestor timpuri ale Transformării de Conștiință. Trăiește Adevărul și îl împărtășește cu aceia care îl pot auzi. Vine din tradiția budhistă, dar Adevărul este universal, oricare ar fi calea pe care vine experiența acestuia.
Ce te împiedică pe tine, exploratorule al conștiinței, căutătorule al Adevărului, să devii Acela care ești la cele mai elevate niveluri ale Ființei tale? Te poți simți pe Tine, cel adevărat, în spatele tuturor identificărilor, a tuturor jocurilor minții care te țin prizonier, te poți intui, ai certitudinea acelei Ființe splendide care ești, și totuși cazi mereu în hățișurile iluziei. Cine te poate ajuta? Doar cineva care a străbătut el însuși aceste hățișuri ți-ar putea spune ceva de folos experienței tale.
Pema Chodron, această călugăriță budhistă, maestru de meditație și urmașă a celebrului Chogyam Trungpa, descrie cu simplitate provocările, capcanele și dilemele cu care se confruntă cei aflați pe drumul transformării interioare. Răspunsurile sale sunt simple și clare. A deveni tu însuți este, în cele din urmă o chestiune de alegere. Dar adevăratele alegeri pot fi făcute atunci când suntem conștienți, atenți și mai ales onești cu noi înșine. Îndoiala de sine, frica, confortul vechilor obișnuințe sunt depășite atunci când facem, cu adevărat, în inimă, alegerea de a fi liberi.
Cuprins:
Cum să hrănești lupul cel bun ... 9 Cum să înveți să rămâi prezent ... 21 Obiceiul evadării ... 29 Mișcarea firească a vieții ... 39 Cum să te deblochezi ... 45 Avem ce ne trebuie ... 55 Cum să te bucuri de lucruri asa cum sunt ele ... 65 Cum să ne descoperim deschiderea înnăscută ... 73 Importanța durerii ... 83 Prietenie nelimitată ... 93 De la individ la lumea întreagă ... 105
Fragment:
2. CUM SÃ ÎNVEȚI SÃ RÃMÂI PREZENT
Miezul acestei căi a alegerilor înțelepte, a antrenamentului în vederea dezamorsării agresivității este să înveți să rămâi prezent. Pauzele foarte scurte și dese pe tot parcursul zilei constituie un mod aproape lipsit de efort de a atinge această stare timp de câteva secunde. Meditația este o altă metodă de-a învăța să rămâi sau, cum a formulat mai bine un student, de a învăța să te întorci, să te întorci la a fi prezent din nou si din nou. Adevărul este că oricine încearcă meditația află destul de repede că nu suntem aproape niciodată pe deplin prezenți. îmi amintesc prima mea lecție de meditație, suna atât de simplu: așază-te într-o poziție confortabilă și conștientizează-ți ușor respirația.
Când simți că îți rătăcesc gândurile, întoarce-te încet și rămâi prezentă alături de respirație. M-am gândit că va fi ușor. Apoi cineva a bătut gongul de început si am încercat. Am constatat că nu am conștientizat nici măcar o răsuflare până s-a auzit gongul de final, îmi petrecusem tot timpul pierdută în gânduri.
Pe atunci credeam că fac eu ceva greșit și că, dacă persistam cu meditația, urma să stăpânesc tehnica la perfecție, fără să mai ratez o singură respirație. Posibil să mai fiu distrasă ocazional de ceva, dar în cea mai mare parte aș rămâne prezentă. Au trecut treizeci de ani atunci, iar uneori mintea îmi e ocupată. Alteori stă nemișcată. Uneori energia mă agită, alteori mă calmează. Se întâmplă tot felul de lucruri când medităm - de la gânduri la greutatea de a respira sau imagini vizuale, de la disconfort fizic la neliniște psihică până la experiențe extreme. Mi se întâmplă toate astea, iar atitudinea de bază este: nu-i mare lucru. Ideea e că, de-a lungul vieții, ne antrenăm să fim deschiși și receptivi în fața oricăror experiențe.
Dacă am remarcat ceva la cei pe care eu îi consider treji este că sunt pe deplin conștienți de tot ceea ce li se întâmplă. Mințile nu le umblă razna. Stau pur și simplu în haos, tăcere, în mijlocul carnavalului, la urgențe, pe munte: complet receptivi și deschiși la ceea ce se întâmplă. Este în același timp cel mai simplu și cel mai profund lucru: un fel de pauză continuă.
Cu siguranță însă avem nevoie de foarte multe încurajări și sfaturi practice pentru a putea rămâne... pag. 21 - 22