Personalitate puzzle (continuarea cărții Personalitate Plus)

Autor(i):
Autor(i):
Florence Littauer Marita Littauer
Editura:
Editura:
Businesstech International

Studiază personalitatea fiecăruia și vei avea un loc de muncă productiv, bine organizat, captivant și reconfortant!

Este normal să te adresezi unui om în limba țării în care s-a născut dacă vrei să te faci înțeles. De ce nu ne-am strădui să înțelegem, să învățăm și să folosim un limbaj potrivit personalității celui cu care vrem să comunicăm?
Detalii:

 

În Personalitate Puzzle este imaginat un puzzle al personalităților. Fiecare piesă din puzzle este de fapt o personalitate anume; un individ unic prin combinația temperamentală care îl caracterizează și care îl face să funcționeze mai eficient într-un anume loc sau mai puțin eficient într-un altul. Toate piesele din puzzle combinate pot alcătui în final o imagine armonioasă dacă studiem și de punem efortul necesar înțelegerii caracteristicilor temperamentale ale indivizilor din imediata noastră vecinătate. Vom descoperi compatibilitățile între indivizi și posturile pe care le dețin sau responsabilitățile pe care le au, vom găsi locul ideal al fiecăruia pentru ca echipa să funcționeze cu o eficiență sporită.

Personalitate Puzzle crează puntea de legătură între noi și cei din jur, printr-un limbaj potrivit personalității celui cu care vrem să comunicăm!

Dacă sunteți un sangvinic popular: Fiți recunoscători că aveți simțul umorului și că puteți spune povești care să distreze întregul birou, dar dezvoltați-vă un simț al momentului potrivit pentru distracție.

Dacă lucrați cu un sangvinic popular, amintiți-vă: Sangvinicii populari dau rezultate bune în situațiile în care este important contactul cu oamenii. Nu sunt buni la detalii, cifre și precizie, dar îi vor face fericiți pe oameni.

Dacă sunteți un melancolic perfect: Înveseliți-vă și înțelegeți că fiecare grup are nevoie de o persoană sensibilă, profundă și corectă, dar nu vă așteptați ca ceilalți să devină perfecționiști și apoi să se deprime când lucrurile nu sunt desăvârșite.

Dacă lucrați cu un melancolic perfect, amintiți-vă: Melancolicii perfecți lucrează cel mai bine dacă nu sunt deranjați de oameni. Sunt buni la toate detaliile, la planificări pe termen lung și vă vor fi loiali pe viață dacă îi tratați cu respect.

Dacă sunteți un coleric puternic: Știți deja că sunteți un conducător înnăscut și că puteți controla orice situație, dar asigurați-vă că nu deveniți atât de despotic încât nimeni să nu vă mai asculte ordinele.

Dacă lucrați cu un coleric puternic, amintiți-vă: Colericii puternici sunt orientați către scop. Dacă puteți să creați situații care să-i provoace și să le aducă recompense îi veți menține în acțiune și vor progresa.

Dacă sunteți un flegmatic liniștit: Înțelegeți că noi toți vă iubim spiritul liniștit, inofensiv și blând, dar nu deveniți atât de pasiv încât să nu puteți lua deciziile necesare sau să vă spuneți părerile.

Dacă lucrați cu un flegmatic liniștit, amintiți-vă: Flegmaticii liniștiți pot fi muncitori foarte buni dacă îi puteți motiva cum se cuvine. Lucrează bine într-un mediu organizat, în care fișa postului pe care îl ocupă este foarte clară, iar ei pot înțelege și duce la bun sfârșit ce au de făcut.

Cuprins:

Prefață: Instrumente simple pentru construirea unei vieți mai bune

Introducere: Să vezi imaginea de ansamblu  

PARTEA I. Trăsăturile temperamentale vizibile ale personalităților: Cum să recunoști personalitățile colegilor de serviciu

Puzzle-ul este alcătuit din mai multe piese  Sangvinicul popular: Florile strălucitoare din puzzle-ul personalităților Melancolicul perfect: Figurile geometrice din puzzle-ul personalităților Colericul puternic: Elementele care definesc structura din puzzle-ul personalităților Flegmaticul liniștit: Iarba verde din puzzle-ul personalităților

PARTEA I. Trăsăturile temperamentale diferite ale personalităților: Cum să înțelegi personalitățile celor cu care lucrezi

6. Combinațiile diferitelor trăsături temperamentale
7. Sangvinicul popular: Deja ne distrăm!
8. Melancolicul perfect: Deja lucrurile sunt perfecte!
9. Colericul puternic: Deja dețin controlul!
10. Flegmaticul liniștit: Deja ne relaxăm!11. Diverse combinații ale trăsăturilor temperamentale diferite

PARTEA III. Nevoile emoționale ale personalităților din puzzle: Cum să folosești puzzle-ul personalităților la locul de muncă

12. Personalitățile și nevoile lor emoționale

13. Nevoia emoțională a sangvinicului popular: Privește-mă!

14. Nevoia emoțională a melancolicului perfect: Înțelege-mă!

15. Nevoia emoțională a colericului puternic: Apreciază-mă!

16. Nevoia emoțională a flegmaticului liniștit: Respectă-mă!

17. Compatibilitatea personalităților în echipă

18. Reclama și vânzarea văzute prin prisma fiecărei personalități din puzzle

19. Să jucăm puzzle-ul personalităților

20. Reconstituiți puzzle-ul personalităților în locul unde vă desfășurați activitatea

Anexa A: Profilul tău de personalitate

Anexa B: Definirea termenilor din testul pentru determinarea profilului de personalitate  

Anexa C: Descrierea succintă a personalităților  

Florence Littauer & Marita Littauer – despre autoare

Lista cărților recomandate de editor

Fragment:

INTRODUCERE

vezi imaginea de ansamblu

 

Vă amintiți cât de încântați erați în copilărie atunci când primeați cadou un nou puzzle? Poate că era vorba de un cadou de Crăciun sau de aniversare, sau poate că era oferit de un părinte sau un prieten generos. Întrucât cutia era sigilată, știați sigur că toate piesele se aflau la locul lor. Prin urmare, jocul nu putea să aibă lipsuri.

Poate că unii dintre voi ați rupt cât mai repede ambalajul cutiei, ați ridicat-o și ați agitat-o astfel încât piesele au căzut unele peste altele pe masă. Vă plăcea la nebunie să reconstruiți chipurile și florile, dar vă pierdeați interesul în cazul în care era prea multă iarbă sau dacă nimeni din jur nu dorea să vi se alăture la joc.

Alții poate că ați luat un cuțit ascuțit pentru a tăia panglica și a putea, astfel, să deschideți cutia cu grijă. Ați ridicat cu grijă capacul și nici nu v-ați gândit să începeți jocul până nu ați analizat situația și nu ați împărțit piesele pe categorii. Le-ați scos pe toate cele care stau la margine, pentru a putea realiza un cadru. Ați creat un sistem, ați plasat cu grijă toate piesele și, în cazul în care fratele mai mic s-a apropiat de joc și a stricat ceea ce realizaserăți, este posibil să fi stat supărați întreaga zi.

Unii dintre voi ați înșfăcat imediat cutia pentru ca ea să nu ajungă în mâinile fraților mai puțin ageri, ați deschis-o repede și le-ați spus celorlalți ce aveau de făcut. „Tu trebuie să găsești toți soldații, tu caută toți munții...” V-ați entuziasmat atât de mult la ideea de a pune ordine în ceea ce aparent era o dezordine iremediabilă și de a transforma totul într-o imagine frumoasă, încât i-ați speriat pe unii dintre jucătorii mai timizi și ați sfârșit prin a rezolva puzzle-ul singur.

Alții ați rămas probabil, pentru un timp, pironiți în fața jocului, în speranța că întregul procedeu ar deveni mai simplu dacă rezultatul scontat v-ar preocupa adânc. Voiați să nu vă grăbiți și să rezolvați problema atunci când veți avea chef, dar sora mai mare v-a spus că sunteți retardat și a început să râdă. După un timp ați renunțat, lăsându-i pe ceilalți să preia jocul și ați conchis că „acest lucru cere prea multă muncă”.

Vă recunoașteți într-unul dintre aceste patru tipuri comportamentale? Sunteți oare un sangvinic popular care își dorește ca totul să fie distractiv, dar care își concentrează atenția asupra unui lucru doar pentru puțin timp?

Sau poate un melancolic perfect, care crede că dacă un lucru merită să fie făcut, atunci merită să fie făcut perfect?

Sau un coleric puternic, ce își dorește să comande și care se supără atunci când cei din jur nu văd lucrurile în același fel?

Sau poate un flegmatic liniștit, care preferă să nu intre în joc dacă acest lucru cauzează probleme?

Când privim în urmă la diferențele pe care le-am manifestat în copilărie atunci când ne-am întâlnit cu o problemă atât de simplă cum este rezolvarea unui puzzle, putem începe să înțelegem problemele de care ne lovim zilnic la locul de muncă. Unii dintre noi vin la lucru sperând să se distreze; alții urmează strict regulile și sunt inflexibili; alții le spun mereu tuturor ce au de făcut, chiar dacă nu ei sunt cei care conduc; iar alții fac întotdeauna compromisuri dacă pot evita, astfel, conflictele.

Cum am putea oare înțelege toate aceste diverse personalități?

Poate că dacă am înlătura acoperișul biroului în care lucrăm, al magazinului, al școlii, al bisericii, al spitalului sau al locului de întâlnire și am privi cu adevărat în interior, am vedea ceva asemănător unor piese de puzzle în dezordine.

Fiecare are un loc al său, dar este nevoie ca cineva să combine piesele în așa fel încât să formeze o imagine armonioasă. Fiecare piesă care trebuie îmbinată are puncte forte și puncte slabe, părți rotunjite în plus sau în minus. Unele piese pot fi cu fața în sus, altele cu fața în jos, iar câteva dintre ele pot părea potrivite și într-un alt loc, dar atunci când priviți imaginea în ansamblu puteți vedea că jocul de puzzle nu se rezolvă doar prin scoaterea pieselor din cutie.

Rezolvarea necesită muncă. Fiecare piesă a fost tăiată în așa fel încât să aibă un loc specific și nu altul. Culorile și părțile de îmbinare îi permit să se încadreze perfect într-un singur loc. O piesă reprezentând iarbă poate părea să aibă forma corectă pentru a fi introdusă În zona de flori roșii, dar dacă facem acest lucru, imaginea pe care o construim nu va arăta niciodată la fel cu imaginea de pe capacul cutiei.

La fel se întâmplă și în biroul în care lucrați. Sunt mulți aceia cu care colaborați zi de zi, oameni care au intrat în echipă cu anumite puncte forte și puncte slabe.

Pot fi asemuiți firelor liniștite de iarbă din imaginea de ansamblu din puzzle, punctelor strălucitoare ale unor corole de flori, pot fi asemuiți cu figurile geometrice care mențin stabilitatea sistemului, sau cu elementele care definesc structura din puzzle.

Dacă privim locul nostru de muncă ca pe un joc uriaș de puzzle, putem vedea că toate piesele sunt necesare pentru a putea crea o imagine completă.

Unii pot fi mai fermecători decât alții, dar dacă învățăm să identificăm și să clasificăm diferitele temperamente, putem afla cu ușurință locul adecvat pe care îl au în cadrul imaginii. Atmosfera și productivitatea locului nostru de muncă se pot îmbunătăți atunci când înțelegem că, în loc să formăm un grup de oameni puși la întâmplare împreună, putem construi o unitate din diversitate – imaginea perfectă din puzzle.

Indiferent că sunteți liderul sau o componentă a unui colectiv, a înțelege cum să rezolvați puzzle-ul personalităților vă va face timpul petrecut la muncă mult mai plăcut. Curând veți deveni nerăbdători să mergeți la muncă și veți privi fiecare zi ca pe o aventură.

Sunt oameni care își neglijează locul de muncă sau chiar casa doar pentru a participa la frustrante întruniri de voluntari doar pentru că oamenii de acolo sunt mult mai interesanți decât cei pe care îi întâlnim în viața noastră de zi cu zi. Putem avea cu toții un singur țel sau interes comun, precum îmbunătățirea condițiilor din școlile în care învață copiii noștri sau alegerea tapetului care va fi pus la toaleta femeilor de la biserica ai cărei enoriași suntem, dar venim la întrunire cu idei diferite despre cum să atingem țelul propus și chiar referitoare la imaginea generală ce ar trebui să rezulte în final. Această carte ne va ajuta pe toți să identificăm și să clasificăm diferitele temperamente în orice situație de grup, astfel încât să combinăm personalitățile într-un mare puzzle.

Cine este vinovatul?

Bonnie a venit la seminarul nostru intitulat sugestiv Personalitate Plus, în care este dezbătut materialul din cartea Personalitate Plus unde a aflat despre caracteristicile fiecărui tip de temperament și despre combinațiile temperamentale care definesc personalitatea fiecăruia dintre noi. Știe că sangvinicul popular este prietenos, optimist și dornic de distracție. Melancolicul perfect este un spirit analitic și un geniu creator. Colericul puternic este un lider Înnăscut, căruia îi place la nebunie să dețină controlul. Flegmaticul liniștit este plăcut și echilibrat, Îi place liniștea și se ferește de confruntări. Bonnie a aplicat cunoștințele sale despre personalitate asupra familiei și prietenilor, dar nu s-a gândit să aplice aceste principii și la locul său de muncă. Avea o firmă de arhitectură peisagistică, care părea să meargă bine. Magazinul de desfacere era aglomerat și se crease o lungă listă de clienți care așteptau.

Vânzătorul, Jim, un sangvinic popular, era încântător și foarte plăcut, iar Roger, designer-ul – un melancolic perfect, meticulos și creativ. Contabilul, Harry, era o combinație de flegmatic liniștit cu melancolic perfect – el era cel care plătea facturile, completa cecurile, nu crea nici un fel de probleme și abia dacă ieșea vreodată din spatele micului său birou. Bonnie, fiind ea însăși o combinație de coleric puternic și sangvinic popular, iubea atât să dețină controlul cât și să se distreze. Dar, așa cum este tipic pentru această combinație, Bonnie era foarte legată de familie și preocupată de problemele acesteia și de acțiuni de caritate. La început, a condus singură afacerea, dar pe măsură ce lucrurile și-au intrat în matcă, a început să petreacă din ce în ce mai puțin timp la birou. Venea de câteva ori pe săptămână pentru a dinamiza echipa și pentru a le arăta angajaților că ea încă era șeful care le plătea salariile.

Bonnie a reușit să ducă un trai bun datorită afacerii și totul părea să meargă bine până în ziua în care contabilul Harry a chemat-o la birou pentru a-i spune că în bancă nu mai erau suficienți bani pentru salarii.

Pag. 11 – 15

Preț
Preț 37.00 RON
Discount
Discount 10 %
Preț final
Preț final 33.30 RON
I.S.B.N.
I.S.B.N. 978-973-8495-66-1
Caracteristici:
Numărul de pagini
Numărul de pagini 299
Formatul în cm. (l x L)
Formatul în cm. (l x L) 13 x 20
I.S.B.N.
I.S.B.N. 978-973-8495-66-1
Traducerea
Traducerea Diana Soare
Titlul original
Titlul original Personality Puzzle
Publicat online
2012-08-01
Afișat de
22539 ori
Apreciere
Recomandări:
Adevăr Divin ▷ Librăria
Adevăr Divin
×

Coșul de cumpărături

Titlul
Preț RON
-%
Redus RON
 
Subtotal
Șterge
produs(e) în coș, preț total:

Atenție: acest site este în teste și pot exista erori!

Sugestie: Rotiți telefonul pentru a vedea mai multe detalii

Continuă cumpărăturile Golește coșul Finalizează
×

Adăugat în coș

Titlul
Preț
Redus
Preț final
×

Recomandate

41.00 36.90 RON

Carduri CELE PATRU LEGĂMINTE

94.00 84.60 RON

Puterea (Secretul Cartea 2)

11.71 RON

Tarotul Lenormand

60.00 54.00 RON

Theta Healing

72.00 64.80 RON

Corpul nu uită niciodată

85.00 76.50 RON

Opere complete (Neville Goddard)

106.00 95.40 RON

Iubește realitatea exact așa cum este

58.00 52.20 RON

Vrăjitoarea verde

52.00 46.80 RON

Sucul de țelină (Medium medical)

259.00 233.10 RON

Curs de Miracole

158.00 142.20 RON

Vindecare prin detoxificare (Medium Medical)

43.00 38.70 RON

Efectul Umbrei

85.00 76.50 RON

Terapia Teta – Boli și afecțiuni

29.00 26.10 RON

Femei puternice

91.00 81.90 RON

Floarea vieții, volumul I

64.00 57.60 RON

Carduri de înțelepciune: Un set de 64 de carduri

31.00 27.90 RON

Zece mesaje pe care îngerii tăi doresc să le cunoști

57.00 51.30 RON

Vindecarea traumelor din trecut

39.00 35.10 RON

Am murit și m-am descoperit pe mine însămi

46.00 41.40 RON

Puterea este în interiorul tău

Atenție: acest site este în teste și pot exista erori!

Sugestie: Rotiți telefonul pentru a vedea mai multe detalii

Continuă cumpărăturile Preview Coș
© 2006 - 2023 www.Divin.ro
Executat în 32 milisecunde, Încărcat în milisecunde | 1,066 MB memory | UTC 13:50:40 22.03.2023 (UTC)