Una din cele mai frecvente boli întâlnite, pe lânqă cancer și bolile de inimă este diabetul, care în ultima vreme a trecut pe primul loc în lume. La apariția diabetului contribuie, printre altele, hrana consistentă, excesivă, nesănătoasă. Apare la toate vârstele. În popor mai este numită boală „boierească”.
Înainte de toate diabeticii trebuie să țină un post scurt de 7 zile cu supe de legume nefăinoase și bogate în potasiu – țelină, pătrunjel, urzici, dovlecel, patison, dovleac, miez de pepene verde, fasole verde, și multe altele preparate după rețetele din această lucrare, în care le-am selecționat pentru a veni în ajutorul diabeticilor cu rețete de hrană vie. Nu trebuie trecută cu vederea nici drojdia de bere, ca și alte produse care conțin potasiu.
Pancreasul diabeticului a pierdut puterea de a controla principalul element chimic al său; pentru diabetic potasiul are o valoare cu totul deosebită.
Legumele, fructele, cerealele netratate termic au o valoare specială pentru organismul uman.
Pentru a vindeca diabetul, în primul rând este necesar să se consume hrană naturală preparată din produsele care conțin mult potasiu, apoi urmează consumul de ceaiuri, sucuri, pulberi, tinctură miracol (r. 156), suc de orz verde, toate acestea regăsindu-se în paginile care urmează! |