Nu-i de mirare că oamenii intră într-o panică îngrozitoare când aud de diagnosticul de cancer, pentru că această cumplită boală – pentru cei mai mulți dintre ei – înseamnă încă lipsă de speranță și moarte sigură. Această atitudine de frică a morții face ca persoana în cauză să se distrugă psihic și să nu se mai prezinte la medic, cu gândul că multe șanse de supraviețuire nu are. Totuși, s-a constatat că pentru o serie de forme de cancer – în cazul în care sunt descoperite în fază incipientă – există nu numai ameliorare, ci chiar perspective de vindecare completă.
Ceea ce trebuie să rețineți este că această boală nu trebuie să vă înspăimânte deoarece nu mai este incurabilă, o boală fără speranță. În plus, s-a constatat că și atunci când această boală este descoperită în stadiu ceva mai avansat (în anumite situații) și nu se mai poate interveni nici pe cale chirurgicală, se poate apela la o alimentație bine aleasă și corect combinată, o alimentație completă, bazată pe hrană vie preparată după rețetele din bucătăria fără foc.
În crudități, pe lângă vitamine, minerale, oligoelemente și multe alte substanțe ce întrețin organismul într-o stare perfectă de sănătate, se află enzimele, care sunt însăși viața noastră. Fără enzime nu se poate trăi! Orice om bolnav are lipsă de enzime. Acestea se găsesc numai în hrana vie, adică numai în crudități, existând și aici condiția ca acestea să fie foarte proaspete, recoltate numai din terenuri îngrășate biologic și mâncarea să fie consumată numai foarte proaspăt preparată. Hrana vie preparată și ținută mult timp își pierde calitățile chiar dacă este păstrată la rece, deteriorându-se foarte ușor și producând deranjamente stomacale. Din această cauză se recomandă să se prepare crudități le numai atât cât se poate consuma la o singură masă.
Elena Niță Ibrian |