Mâncarea gustoasă, servită frumos, este un minunat prilej de reunire a întregii familii. „Dreasă” cu rugăciunea și cu cuvântul de folos, trapeza materială se preschimbă cu ușurință într-un ospăț al duhului, care hrănește și întărește întreaga ființă a omului.
Bucătăria ortodoxă pentru posturile de peste an și pentru sărbători vă oferă o varietate de bucate gustoase, grupate pe categorii, respectând perioadele anului bisericesc și specificul fiecărui anotimp în parte. Veți găsi rețete simple, culese din mănăstiri, dar și unele inedite, pentru toate posturile de peste an, cu întrebuințarea legumelor de sezon. De asemenea, cartea cuprinde rețete pentru mesele festive, dar și bucate pe care le veți putea găti împreună cu cei mici.
Diversitatea de alimente din rețetele oferite favorizează o alimentație optimă, bucatele propuse având un conținut echilibrat de substanțe nutritive. Rețetele sunt ingenioase, variate, hrănitoare și ușor de preparat, contribuind la adoptarea unor obiceiuri alimentare sănătoase, fiind, de altfel, alcătuite pe principiul clasic și ascetico-bisericesc care susține că principalul medicament ce asigură sănătatea și preîntâmpină boala este alimentația. |