Mai multe informații
Cartea
„Nucile și sănătatea” își propune să vă familiarizeze cu cele mai
importante zece soiuri de nuci folosite atât pentru proprietățile lor
nutritive cât și în scop terapeutic. Succint sunt prezentate
componentele sănătoase ale nucilor: proteine, acizi grași esențiali,
carbohidrați, minerale, vitamine, fibre alimentare, subliniindu-se
beneficiile uimitoare pentru menținerea sănătății organismului. Rând
pe rând sunt trecute în revistă nucile obișnuite, pecan, cele de
Macadamia, alunele, migdalele, fisticul, nucile de cocos, făcându-se
referiri la proprietățile lor benefice în ameliorarea simptomelor unor
boli ca: demența Alzheimer, boli cardiovasculare, hipertensiune
arterială, tulburări de somn, debilitate nervoasă,varice, constipație
etc.Sâmburii crocanți și-au făcut din ce în ce mai mult
loc în obiceiurile culinare ale popoarelor, depășind demult stadiul de a
fi doar o alternativă la ceva de ronțăit. Despre acest lucru conving
incitantele rețete culinare prezentate în a doua parte a cărții.
Urmărind imaginile, lecturând ingredientele veți constata că aceste
fructe lemnoase minunate se pot utiliza în cele mai variate preparate:
de la supe, până la deserturi rafinate, dar sănătoase! Nu ezitați, încercați aceste minunate rețete! Vă dorim sănătate și poftă bună! |