Necruțător față de apetitul orișicui, Anthony Bourdain ne
descrie cu subiect și predicat ceea ce se întâmplă în spatele ușilor de la
bucătărie. Atitudinea nemiloasă, caracteristică lui Anthony, se regăsește și în
această carte delicios de haioasă și șocant de încântătoare, una care îi va
fascina atât pe gurmanzi, cât și pe cei insensibili la arta culinară. De la
prima stridie gătită în Gironde, Franța, până la umila poziție de spălător de
vase într-un restaurant din Provincetown (unde asistă pentru prima oară la
adevăratele plăceri ale unui bucătar șef); de la bucătăria restaurantului
Rainbow Room din Rockefeller Center până la traficanții de droguri din East
Village, de la Tokio la Paris și înapoi la New York, poveștile culinare ale lui
Bourdain sunt pline de pasiune și imprevizibil. Kitchen Confidential vă va face
să salivați de poftă și să râdeți ținându-vă cu mâinile de burtă.
„Kitchen Confidential este o carte la fel de savuroasă
precum mâncarea bine gătită, reușind să transforme viața unui bucătar-șef
într-o poveste captivantă presărată cu întâmplări relatate cu o sinceritate
brutală, dar și cu simț al umorului. Însă, dincolo de orice, este o pledoarie
despre pasiunea pentru gătit pe care autorul o transmite într-un mod vibrant în
fiecare pagină a cărții. Pentru Franke este o mare plăcere să ofere cititorilor
ocazia de a cunoaște detalii din culisele bucătariilor celor mai mari
restaurante din lume, urându-vă să vă transformați propria bucătarie într-un
spațiu creativ și o sursă de inspirație pentru „bucătarul-șef“ din voi.” ◘ Florin
Porojan, Director General Franke Romania
Cu inteligență și răutate în cantități egale, Bourdain
realizează un lucru de neconceput: dezvăluie secrete ale meseriei, pe care atât
bucătarii, cât și patronii de restaurante se tem să le aștearnă pe hârtie. ◘ Restaurant
Business Magazine
|