Gătim românește, dar nu ne întrebăm – oare e sănătos? Pornind de la realitatea potrivit căreia românii gătesc românește, dr. Menci a realizat prima carte menită să interpreteze și să rescrie într-o variantă modernă, axată pe principiile nutriționale, rețetele tradiționale nelipsite de pe masa fiecăruia dintre noi.
Ni se tot spune că nu e bine să facem exces de sărmăluțe, friptură de porc cu cartofi prăjiți sau tocaniță... însă suntem un popor mâncăcios, care nu reacționează cu una cu două la restricțiile alimentare impuse de medici.
„Acesta este motivul pentru care am scris cartea Revoluție în bucătărie. Reînvață să gătești sănătos: restricțiile pot fi înlocuite cu sfaturi, iar rețetele tradiționale, care abundă în grăsimi, sare și combinații alimentare nepotrivite, pot fi revizuite astfel încât să se transforme în alternative sănătoase pentru organism!”, a explicat prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.
În cartea Revoluție în bucătărie. Reînvață să gătești sănătos, dr. Menci analizează și rescrie majoritatea rețetelor noastre preferate, de la borșuri, supe, tocături, la salate, fripturi și dulciuri.
Aflăm, astfel, pentru prima dată, ce greșeli facem atunci când gătim și cum putem remedia aceste erori astfel încât să ne bucuram nu doar de o mâncare gustoasă, ci și de un preparat sănătos, încărcat de nutrienți, vitamine și minerale. |