Bolile
cardiovasculare reprezinta prima cauza a
mortalitatii la nivel mondial, fiind responsabile de un deces
din trei. Studiile stiintifice demonstreaza ca
alimentatia este unul dintre factorii de risc cei mai
importanti. Din fericire, este si cel asupra caruia se
poate actiona usor in termenii prevenirii.In
aceasta lucrare foarte documentata, Michel Montignac ne
ajuta sa intelegem varietatea si amploarea
factorilor de risc cardiovasculari.
Autorul
denunta ideile preconcepute in materie, reabilitand
unele alimente cum sunt branzeturile, ouale, ciocolata
neagra, vinul si chiar foie gras. Ca model de alimentatie
corecta este propusa cea mediteraneeana, bogata in fructe, legume, peste, ulei de masline, paine cu
multe fibre etc. In plus, este readus in discutie
asa-zisul paradox francez, datorat mai ales unui consum mediu,
regulat, de vin.
Sprijinit de
studii stiintifice care demonstreaza ca
recomandarile alimentare din dieta lui sunt printre cele mai bune
pentru diminuarea factorilorderisc cardiovasculari, Michel Montignac ne
invita inca o data sa abordam viata
in cel mai bun mod, cel al gastronomiei nutritionale. |