Rețete culinare și sfaturi pentru sănătate
Pentru a putea fi identificate cu mai multă ușurință, mâncărurile de post, cele adaptate pentru post sau pe bază de crudități au fost marcate grafic. |
Stocurile se epuizează rapid, rezervă acest produs și hai la
librăria Adevăr Divin din Brașov, Str. Zizinului, nr. 48, pentru a-l prelua personal.
(Unele produse pot avea discount suplimentar în librărie.)
Vei fi contactat(ă) telefonic de un reprezentant divin.ro pentru confirmarea disponibilității, în intervalul Luni-Vineri orele 9:00 - 17:00, deci te rugăm să introduci un număr de telefon corect și actual.
Detalii:
O alimentație corectă este esențială pentru menținerea vitalității organismului. Fructele și legumele, cerealele integrale, peștele sunt surse inepuizabile de fibre, minerale și vitamine, aflate la îndemâna tuturor, îmbinându-le armonios. Rețete culinare și sfaturi pentru sănătate vă prezintă peste o mie de preparate tradiționale românești, dar și din bucătăria altor țări, economice și simplu de gătit. Acestea sunt împărțite în două categorii, pentru cei suferinzi și pentru cei sănătoși, iar în partea adresată persoanelor bolnave veți regăsi inclusiv unele rețete bazate pe renumitele principii vindecătoare ale bioterapeutului Valeriu Popa. Tehnicile de pregătire sunt variate, fiind alese astfel încât ingredientele sâ-și păstreze nu doar savoarea, ci și conținutul de substanțe nutritive. Pentru a putea fi identificate cu mai multă ușurință, mâncărurile de post, cele adaptate pentru post sau pe bază de crudități au fost marcate grafic. |
Cuprins:
Cuvănt-înainte ... 7 Introducere ... 9 REȚETE PENTRU OAMENI BOLNAVI Aperitive ... 23 Băuturi ... 31 Budinci ... 37 Dulciuri ... 39 Biscuiți ... 39 Creme ... 39 Preparate din fructe ... 42 Preparate din mere ... 46 Trufe ... 48 Preparate din cereale ... 50 Preparate din legume și fructe ... 59 Ardei, gogoșari ... 59 Cartofi ... 60 Castane ... 63 Conopidă ... 63 Dovleac ... 64 Dovlecei ... 64 Fasole boabe ... 66 Fasole verde ... 67 Gulii ... 68 Gutui ... 68 Mazăre ... 68 Morcovi ... 69 Napi ... 69 Praz ... 70 Roșii ... 71 Sfeclă ... 72 Spanac ... 72 Sparanghel ... 73 Țelină ... 74 Urzici ... 75 Usturoi ... 75 Varză ... 75 Vinete ... 78 Alte legume ... 79 Leguminoase ... 80 Preparate din pește ... 81 Salate ... 85 Sosuri ... 103 Sosuri calde ... 103 Sosuri pe bază de produse lactate, pentru salate ... 105 Sosuri reci ... 106 Supe, ciorbe ... 109 REȚETE PENTRU OAMENI SÃNÃTOȘI Aperitive ... 123 Pateuri cu aluat franțuzesc ... 134 Preparate de Crăciun ... 142 Băuturi ... 145 Budinci ... 154 Conserve ... 164 Compoturi ... 172 Dulcețuri ... 173 Gemuri ... 174 Marmelade ... 175 Paste de fructe ... 175 Peltele ... 176 Pistiluri ... 176 Siropuri ... 176 Sucuri de fructe ... 177 Dulciuri ... 178 Biscuiți ... 178 Brânzoaice, cornuri, cornulețe ... 179 Checuri ... 180 Ciocolată ... 184 Clătite ... 184 Cozonac ... 186 Cozonac la cuptor electric (tip Alaska) ... 187 Creme ... 190 Creme cu gelatină ... 195 Dulciuri cu cereale ... 198 înghețate ... 199 Nuci în forme pe foc ... 201 Plăcinte ... 202 Prăjituri ... 208 Prăjituri cu albuș ... 221 Prăjituri cu cremă ... 223 Prăjituri cu fructe ... 234 Preparate din fructe ... 240 Preparate din mere ... 243 Rețete de preparat pișcoturi ... 247 Rulade ... 249 Saleuri ... 251 Scovergi ... 252 Tarte cu fructe ... 253 Torturi ... 254 Trufe ... 268 Umpluturi pentru plăcinte ... 272 Preparate din carne ... 273 Preparate cu carne de miel ... 273 Preparate cu carne de pasăre ... 275 Preparate cu carne de porc ... 282 Preparate cu carne de vacă ... 288 Preparate din organe ... 292 Tocaturi ... 294 Preparate din legume ... 303 Cartofi ... 303 Ciuperci ... 307 Conopidă ... 310 Dovleac ... 312 Dovlecei ... 312 Fasole boabe ... 314 Fasole verde ... 314 Gulii ... 314 Mazăre ... 315 Morcovi ... 315 Napi ... 315 Praz ... 315 Roșii ... 316 Spanac, ștevie ... 317 Sparanghel ... 318 Țelină ... 319 Urzici ... 320 Varză ... 321 Vinete ... 322 Rețete cu alte legume sau fructe ... 323 Preparate din paste făinoase și aluaturi ... 325 Macaroane, melcișori, ravioli, spaghete, tăiței ... 327 Papanași ... 333 Pizza ... 335 Preparate din mălai ... 338 Rulade ... 339 Preparate din pește ... 341 Fructe de mare ... 346 Salate ... 349 Sosuri ... 357 Sosuri calde ... 357 Sosuri reci ... 361 Sufleuri ... 362 Supe, ciorbe ... 366 Garnituri pentru supe, ciorbe ... 374 Index ... 377 |
Fragment:
pag. 12-13 ...sparanghel, gulii, ridichi
de lună, ceapă verde, sfeclă roșie - frunze și rădăcină -, dovleac,
pepene galben, banane, caise, piersici, napi galbeni, ardei roșii dulci,
căpșuni, precum și tomate, smochine, ciuperci, fasole boabe și păstăi,
lăstari de soia, lobodă roșie. De asemenea, pe lângă pâine este bine să
se consume și cereale crude. |