Studiul China Colecția de rețete a vedetelor
Rețete vegetariene integrale de la bucătarii voștri favoriți
Beneficiind de un cuvânt înainte al dr. T. Colin Campbell, coautor al bestsellerului Studiul China, cartea de față este una dintre cele mai bune ajutoare pentru o alimentație sănătoasă și savuroasă. Ca urmare a cărții ei care a devenit bestseller, Studiul China – Carte de bucate, Leanne Campbell aduce împreună numele mari din comunitatea vegetariană, pentru a-și împărtăși rețetele lor favorite și delicioase în cartea Studiul China – Colecția de rețete a vedetelor. |
Stocurile se epuizează rapid, rezervă acest produs și hai la
librăria Adevăr Divin din Brașov, Str. Zizinului, nr. 48, pentru a-l prelua personal.
(Unele produse pot avea discount suplimentar în librărie.)
Vei fi contactat(ă) telefonic de un reprezentant divin.ro pentru confirmarea disponibilității, în intervalul Luni-Vineri orele 9:00 - 17:00, deci te rugăm să introduci un număr de telefon corect și actual.
Detalii:
Cu participarea maeștrilor voștri gastronomi favoriți și a autorilor voștri favoriți de cărți de bucate, Studiul China – Colecția de rețete a vedetelor include feluri de mâncare de la Lindsay S. Nixon, autoarea seriei de cărți Happy Herbivore; de la Del Sroufe, autorul bestsellerului New York Times Furculițe în loc de cuțite – Carte de bucate; de la Laura Theodore, gazda emisiunii Jazzy Vegetarian de la PBS; și de la cercetătorul de top în nutriție, dr. John McDougall. Toți urmează principiile alimentare recomandate de cartea Studiul China.
Chiar și mai bine, cu feluri delicioase precum burgerii din năut de la Dreena Burton; înghețata de ciocolată cu mentă de la Heather Crosby; salata de quinoa Fiesta de la Christy Morgan; și fettuccine cu ciuperci de la Christina Ross, această colecție de rețete este potrivită pentru orice eveniment sau poftă.
Beneficiind de un cuvânt înainte al dr. T. Colin Campbell, coautor al bestsellerului Studiul China, cartea de față, Studiul China – Colecția de rețete a vedetelor este una dintre cele mai bune ajutoare pentru o alimentație sănătoasă și savuroasă. C U P R I N S: Cuvânt înainte . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9 PÂINE Ș;I BRIOȘ;E Franzelă cu mere . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15 Pâinea cu banane a mamei . . . . . . . . . . . . 16 Pâine de porumb . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18 Pâine din porumb și quinoa . . . . . . . . . . . 21 Brioșe cu afine lassy . . . . . . . . . . . . . . . . . . 22 Brioșe cu afine și banane . . . . . . . . . . . . . . 23 Brioșe cu zucchini și dovleac de vară . . . . 24 FELURI PENTRU MIC DEJUN Granola cu turtă dulce . . . . . . . . . . . . . . . . 28 Granola cu portocale și pepite . . . . . . . . . 31 Batoane cu ovăz, fulgi de ciocolată și semințe de dovleac . . . . . . . . . . . . . . . 32 Mic dejun cu cartofi dulci . . . . . . . . . . . . . 35 Couscous cu fructe de pădure . . . . . . . . . 36 Semințe de in cu stafide și scorțișoară . . 37 Parfait cu afine și chia . . . . . . . . . . . . . . . . . 38 Müsli peste noapte . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 40 Terci de porumb . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 43 Frittata cu porumb proaspăt și zucchini . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 44 Bol tex-mex . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 45 Budincă de chia cu fructe de pădure și cardamom . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 46 Budincă cremoasă de orez . . . . . . . . . . . . . 48 Cel mai bun sirop de curmale . . . . . . . . . 51 Terci de ovăz cu rubarbă . . . . . . . . . . . . . . 52 Fulgi de ovăz cu topping de afine . . . . . . 55 Smoothie de lămâie și lămâie verde . . . . 56 Smoothie de portocală și grepfrut . . . . . . 59 Smoothie de morcov și papaya . . . . . . . . . 60 APPERITIVE Ș;I SALATE Ceviche proaspăt . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 64 Vinegretă magică din sos de mere . . . . . . 67 Vinegretă cu rodie . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 68 Migdale picante . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 71 Salată de kale confetti . . . . . . . . . . . . . . . . . 72 Salată de kale festivă . . . . . . . . . . . . . . . . . . 75 Salată de kale . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 76 Salată de paste soba . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 79 Salată Caesar, în stil jazzy . . . . . . . . . . . . . 80 Dressing de salată Caesar . . . . . . . . . . . . . 82 Salată de quinoa cu fistic și coacăze . . . . 83 Salată de quinoa fiesta . . . . . . . . . . . . . . . . 85 Salată proaspătă cu porumb . . . . . . . . . . . 86 Salată cu nuci și morcovi . . . . . . . . . . . . . . . 89 Salată cu susan . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 90 Salată cu papaya verde . . . . . . . . . . . . . . . . . 92 Salată tropicală . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 95 Salată de năut și spanac . . . . . . . . . . . . . . . . 96 Ciuperci umplute cu pesto . . . . . . . . . . . . . 98 Pastă picantă de năut . . . . . . . . . . . . . . . . . . 99 Hummus cu usturoi și roșii . . . . . . . . . . . 100 SUPE Ș;I CHILI Cea mai bună supă de dovleac plăcintar . . . . . . . . . . . . . . . 104 Supă de fasole neagră cu cartofi dulci . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 106 Supă de morcovi . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 109 Supă cremoasă de broccoli . . . . . . . . . . . 110 Supă cremoasă de conopidă . . . . . . . . . . 113 Totul minestrone . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 114 Supă fină de linte . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 117 Gazpacho de ananas și castravete . . . . . 118 Chili cu linte roșie . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 119 Chili cu cartofi dulci și kale . . . . . . . . . . . 120 Supă de mazăre galbenă și cartofi dulci . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 121 BURGERI, SENDVIȘ;URI Ș;I TACO Burgeri rapizi . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 124 Burgeri din năut . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 127 Sendvișuri barbecue cu ciuperci . . . . . . . . 128 Wrap-uri cu portobello în stil asiatic . . . 131 Taco cu fasole adzuki . . . . . . . . . . . . . . . . . 132 Mirodenii pentru taco . . . . . . . . . . . . . . . . 133 Taco cu năut . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 134 Taco cu linte, kale și quinoa . . . . . . . . . . . 136 FELURI PRINCIPALE Aloo gobi . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 141 Tocană barbecue cu mazăre . . . . . . . . . . . 142 Ratatouille cu năut la cuptor . . . . . . . . . . . 145 Dal din linte și mere . . . . . . . . . . . . . . . . . . 146 Franzelă din linte . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 148 Sos marinara cu linte . . . . . . . . . . . . . . . . . 151 Marinara lui tata . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 152 Spaghetti cu chiftele de grâu . . . . . . . . . . . 154 Macaroane cu ardei și broccoli . . . . . . . . . 157 Fettuccine cremos . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 158 Fettuccine cu ciuperci . . . . . . . . . . . . . . . . 161 Stroganoff savuros cu ciuperci . . . . . . . . . 162 Pho vegetarian cu legume . . . . . . . . . . . . . 165 Sos din ceapă verde și arțar . . . . . . . . . . . . 166 Varză de Bruxelles și kale cu sos miso-dijon . . . . . . . . . . . . . . . . . 169 Șnițele din vinete în crustă de migdale . . . . . . . . . . . . . . . 170 Friptură de conopidă cu sos dulce de ardei . . . . . . . . . . . . . . . 172 Mămăligă cu vinete . . . . . . . . . . . . . . . . . . 175 Tabbouleh . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 176 Quinoa hurry curry . . . . . . . . . . . . . . . . . . 178 Legume cu lapte de cocos . . . . . . . . . . . . . 179 Curry thailandez cu ananas . . . . . . . . . . . . 181 Orez cu ananas . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 182 Orez vegetarian jicama . . . . . . . . . . . . . . . . 184 „Orez” cu nuci, merișoare și dovleac . . . . 187 Orez cu fasole . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 188 Franzelă din fasole . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 191 Budincă cu fasole . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 192 Lasagna de la chef AJ . . . . . . . . . . . . . . . . . 194 Parmezan vegetal . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 196 Enchilada strata . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 197 GARNITURI Conopidă cu cremă de migdale . . . . . . . . 200 Sparanghel cu sos hollandaise vegan . . . . 203 Varză chinezească în sos de ghimbir . . . . 204 Morcovi rumeniți cu chimen și piper roșu . . . . . . . . . . . . . 207 Fasole verde cu morcovi și suc de portocală . . . . . . . . . . . . . . . . . 208 Varză de Bruxelles cu dovleac . . . . . . . . . . 211 Cartofi cu curry . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 212 Pastă din merișoare . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 214 Chutney din nucă de cocos . . . . . . . . . . . 215 Kimchi cu ridiche albă . . . . . . . . . . . . . . . . 216 Ton vegetal . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 217 Salată jicama cu dressing din semințe de mac . . . . . . . . . . . . . . . . 219 Salată cu coriandru și lămâie . . . . . . . . . . 220 Crutoane din pâine . . . . . . . . . . . . . . . . . . 221 Legume cu frunze verzi rumenite . . . . . . 222 Legume verzi cu ghimbir . . . . . . . . . . . . . . 225 Frunze de muștar . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 226 Curcubeu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 229 Piure cu păstârnac . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 230 Cartofi dulci umpluți dublu copți . . . . . . 231 Cartofi dublu copți . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 232 Inele de ceapă coapte . . . . . . . . . . . . . . . . . 234 Chipsuri din kale la cuptor . . . . . . . . . . . . 236 Chipsuri din tortilla coapte . . . . . . . . . . . 238 Sos pentru nacho . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 239 DESERTURI Acadele de ciocolată cu nuci și curmale . . . . . . . . . . . . . . . . . 242 Pernuțe din nucă de cocos . . . . . . . . . . . . 244 Clafouti . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 246 Cremă de pere . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 247 Banane coapte de vis . . . . . . . . . . . . . . . . . 249 Prăjiturele cu căpșune . . . . . . . . . . . . . . . . 250 Budincă de chia și dovleac pumpkin . . . . 252 Ganache cu zmeură . . . . . . . . . . . . . . . . . . 255 Negresă cu cartofi dulci . . . . . . . . . . . . . . . 256 Prăjiturele cu unt de arahide și jeleu . . . . 259 Tort mousse de ciocolată și mentă . . . . . . 260 Trufe cu unt de arahide . . . . . . . . . . . . . . . 261 Mini-tarte cu unt de arahide . . . . . . . . . . 263 Înghețată de ciocolată cu mentă . . . . . . . 265 Plăcintă ușoară de duminică . . . . . . . . . . . 266 Plăcintă cu afine . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 269 Înghețată pe băț cu afine . . . . . . . . . . . . . . 270 Înghețată italiană cu sirop de lămâie . . . . 273 Șerbet de lămâie și fructe de pădure . . . . 274 Șerbet de mango . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 277 Shake din papaya . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 278 Desert crocant cu mere și merișoare . . . . 280 ANEXE Unități de măsură . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 283 Simboluri dietetice . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 284 Valori nutriționale . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 285 |
Cuprins:
Cuvânt înainte . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9 PÂINE Ș;I BRIOȘ;E Franzelă cu mere . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15 Pâinea cu banane a mamei . . . . . . . . . . . . 16 Pâine de porumb . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18 Pâine din porumb și quinoa . . . . . . . . . . . 21 Brioșe cu afine lassy . . . . . . . . . . . . . . . . . . 22 Brioșe cu afine și banane . . . . . . . . . . . . . . 23 Brioșe cu zucchini și dovleac de vară . . . . 24 FELURI PENTRU MIC DEJUN Granola cu turtă dulce . . . . . . . . . . . . . . . . 28 Granola cu portocale și pepite . . . . . . . . . 31 Batoane cu ovăz, fulgi de ciocolată și semințe de dovleac . . . . . . . . . . . . . . . 32 Mic dejun cu cartofi dulci . . . . . . . . . . . . . 35 Couscous cu fructe de pădure . . . . . . . . . 36 Semințe de in cu stafide și scorțișoară . . 37 Parfait cu afine și chia . . . . . . . . . . . . . . . . . 38 Müsli peste noapte . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 40 Terci de porumb . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 43 Frittata cu porumb proaspăt și zucchini . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 44 Bol tex-mex . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 45 Budincă de chia cu fructe de pădure și cardamom . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 46 Budincă cremoasă de orez . . . . . . . . . . . . . 48 Cel mai bun sirop de curmale . . . . . . . . . 51 Terci de ovăz cu rubarbă . . . . . . . . . . . . . . 52 Fulgi de ovăz cu topping de afine . . . . . . 55 Smoothie de lămâie și lămâie verde . . . . 56 Smoothie de portocală și grepfrut . . . . . . 59 Smoothie de morcov și papaya . . . . . . . . . 60 APPERITIVE Ș;I SALATE Ceviche proaspăt . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 64 Vinegretă magică din sos de mere . . . . . . 67 Vinegretă cu rodie . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 68 Migdale picante . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 71 Salată de kale confetti . . . . . . . . . . . . . . . . . 72 Salată de kale festivă . . . . . . . . . . . . . . . . . . 75 Salată de kale . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 76 Salată de paste soba . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 79 Salată Caesar, în stil jazzy . . . . . . . . . . . . . 80 Dressing de salată Caesar . . . . . . . . . . . . . 82 Salată de quinoa cu fistic și coacăze . . . . 83 Salată de quinoa fiesta . . . . . . . . . . . . . . . . 85 Salată proaspătă cu porumb . . . . . . . . . . . 86 Salată cu nuci și morcovi . . . . . . . . . . . . . . . 89 Salată cu susan . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 90 Salată cu papaya verde . . . . . . . . . . . . . . . . . 92 Salată tropicală . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 95 Salată de năut și spanac . . . . . . . . . . . . . . . . 96 Ciuperci umplute cu pesto . . . . . . . . . . . . . 98 Pastă picantă de năut . . . . . . . . . . . . . . . . . . 99 Hummus cu usturoi și roșii . . . . . . . . . . . 100 SUPE Ș;I CHILI Cea mai bună supă de dovleac plăcintar . . . . . . . . . . . . . . . 104 Supă de fasole neagră cu cartofi dulci . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 106 Supă de morcovi . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 109 Supă cremoasă de broccoli . . . . . . . . . . . 110 Supă cremoasă de conopidă . . . . . . . . . . 113 Totul minestrone . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 114 Supă fină de linte . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 117 Gazpacho de ananas și castravete . . . . . 118 Chili cu linte roșie . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 119 Chili cu cartofi dulci și kale . . . . . . . . . . . 120 Supă de mazăre galbenă și cartofi dulci . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 121 BURGERI, SENDVIȘ;URI Ș;I TACO Burgeri rapizi . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 124 Burgeri din năut . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 127 Sendvișuri barbecue cu ciuperci . . . . . . . . 128 Wrap-uri cu portobello în stil asiatic . . . 131 Taco cu fasole adzuki . . . . . . . . . . . . . . . . . 132 Mirodenii pentru taco . . . . . . . . . . . . . . . . 133 Taco cu năut . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 134 Taco cu linte, kale și quinoa . . . . . . . . . . . 136 FELURI PRINCIPALE Aloo gobi . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 141 Tocană barbecue cu mazăre . . . . . . . . . . . 142 Ratatouille cu năut la cuptor . . . . . . . . . . . 145 Dal din linte și mere . . . . . . . . . . . . . . . . . . 146 Franzelă din linte . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 148 Sos marinara cu linte . . . . . . . . . . . . . . . . . 151 Marinara lui tata . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 152 Spaghetti cu chiftele de grâu . . . . . . . . . . . 154 Macaroane cu ardei și broccoli . . . . . . . . . 157 Fettuccine cremos . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 158 Fettuccine cu ciuperci . . . . . . . . . . . . . . . . 161 Stroganoff savuros cu ciuperci . . . . . . . . . 162 Pho vegetarian cu legume . . . . . . . . . . . . . 165 Sos din ceapă verde și arțar . . . . . . . . . . . . 166 Varză de Bruxelles și kale cu sos miso-dijon . . . . . . . . . . . . . . . . . 169 Șnițele din vinete în crustă de migdale . . . . . . . . . . . . . . . 170 Friptură de conopidă cu sos dulce de ardei . . . . . . . . . . . . . . . 172 Mămăligă cu vinete . . . . . . . . . . . . . . . . . . 175 Tabbouleh . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 176 Quinoa hurry curry . . . . . . . . . . . . . . . . . . 178 Legume cu lapte de cocos . . . . . . . . . . . . . 179 Curry thailandez cu ananas . . . . . . . . . . . . 181 Orez cu ananas . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 182 Orez vegetarian jicama . . . . . . . . . . . . . . . . 184 „Orez” cu nuci, merișoare și dovleac . . . . 187 Orez cu fasole . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 188 Franzelă din fasole . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 191 Budincă cu fasole . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 192 Lasagna de la chef AJ . . . . . . . . . . . . . . . . . 194 Parmezan vegetal . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 196 Enchilada strata . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 197 GARNITURI Conopidă cu cremă de migdale . . . . . . . . 200 Sparanghel cu sos hollandaise vegan . . . . 203 Varză chinezească în sos de ghimbir . . . . 204 Morcovi rumeniți cu chimen și piper roșu . . . . . . . . . . . . . 207 Fasole verde cu morcovi și suc de portocală . . . . . . . . . . . . . . . . . 208 Varză de Bruxelles cu dovleac . . . . . . . . . . 211 Cartofi cu curry . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 212 Pastă din merișoare . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 214 Chutney din nucă de cocos . . . . . . . . . . . 215 Kimchi cu ridiche albă . . . . . . . . . . . . . . . . 216 Ton vegetal . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 217 Salată jicama cu dressing din semințe de mac . . . . . . . . . . . . . . . . 219 Salată cu coriandru și lămâie . . . . . . . . . . 220 Crutoane din pâine . . . . . . . . . . . . . . . . . . 221 Legume cu frunze verzi rumenite . . . . . . 222 Legume verzi cu ghimbir . . . . . . . . . . . . . . 225 Frunze de muștar . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 226 Curcubeu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 229 Piure cu păstârnac . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 230 Cartofi dulci umpluți dublu copți . . . . . . 231 Cartofi dublu copți . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 232 Inele de ceapă coapte . . . . . . . . . . . . . . . . . 234 Chipsuri din kale la cuptor . . . . . . . . . . . . 236 Chipsuri din tortilla coapte . . . . . . . . . . . 238 Sos pentru nacho . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 239 DESERTURI Acadele de ciocolată cu nuci și curmale . . . . . . . . . . . . . . . . . 242 Pernuțe din nucă de cocos . . . . . . . . . . . . 244 Clafouti . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 246 Cremă de pere . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 247 Banane coapte de vis . . . . . . . . . . . . . . . . . 249 Prăjiturele cu căpșune . . . . . . . . . . . . . . . . 250 Budincă de chia și dovleac pumpkin . . . . 252 Ganache cu zmeură . . . . . . . . . . . . . . . . . . 255 Negresă cu cartofi dulci . . . . . . . . . . . . . . . 256 Prăjiturele cu unt de arahide și jeleu . . . . 259 Tort mousse de ciocolată și mentă . . . . . . 260 Trufe cu unt de arahide . . . . . . . . . . . . . . . 261 Mini-tarte cu unt de arahide . . . . . . . . . . 263 Înghețată de ciocolată cu mentă . . . . . . . 265 Plăcintă ușoară de duminică . . . . . . . . . . . 266 Plăcintă cu afine . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 269 Înghețată pe băț cu afine . . . . . . . . . . . . . . 270 Înghețată italiană cu sirop de lămâie . . . . 273 Șerbet de lămâie și fructe de pădure . . . . 274 Șerbet de mango . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 277 Shake din papaya . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 278 Desert crocant cu mere și merișoare . . . . 280 ANEXE Unități de măsură . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 283 Simboluri dietetice . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 284 Valori nutriționale . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 285 |
Fragment:
FRANZELÃ CU MERE SE OBȚINE 1 FRANZELÃ REȚETÃ DE DREENA BURTON Această pâine rapidă este ușor de preparat, dar arată impresionant prin efectul de vârtej dat de mere și scorțișoară! Aroma din timpul coacerii este divină. PENTRU AMESTECUL DE MERE ½ cană de mere decojite și tăiate cubulețe 1 linguriță suc proaspăt de lămâie ¼ cană sos de mere neîndulcit 3 linguri zahăr nerafinat 1 linguriță scorțișoară măcinată ⅛ linguriță ienibahar măcinat PENTRU ALUAT 1½ căni făină integrală ½ cană făină de ovăz 1½ lingurițe praf de copt ½ linguriță bicarbonat de sodiu ½ linguriță scorțișoară măcinată ¼ linguriță sare de mare ¾ cană lapte vegetal simplu ½ cană sirop de arțar 1½ lingurițe extract de vanilie 1 linguriță suc proaspăt de lămâie sau oțet de mere 1. Preîncălziți cuptorul la 175 grade Celsius, iar apoi pregătiți tava pentru franzelă: cu un prosop de hârtie, ungeți cu puțin ulei interiorul unei tăvi de sticlă și acoperiți cu hârtie de copt (sau folosiți o tavă din silicon). 2. Într-un bol, amestecați merele cu sucul de lămâie, apoi adăugați sosul de mere, zahărul, scorțișoara și cuișoarele. Amestecați și puneți deoparte. 3. Într-un castron mare, combinați ingredientele uscate pentru aluat, încorporând praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Amestecați bine. 4. Într-un castron mic, combinați laptele, siropul de arțar, vanilia și sucul de lămâie. Adăugați mixtura umedă la cea uscată, amestecând până când sunt bine combinate. 5. Adăugați circa ¾ din amestecul de mere în aluat și, utilizând o lingură sau un cuțit, amestecați-l ușor în aluat. Este în regulă dacă există puncte mai groase, acestea vor crea vârtejuri de aromă delicioase. 6. Transferați aluatul în tavă și împrăștiați restul de mere deasupra. 7. Coaceți timp de 35-45 de minute, până capătă o culoare aurie, iar o scobitoare introdusă în centru iese curată. Scoateți din cuptor și transferați pe o suprafață de răcire. După răcire, se poate felia.
MIC DEJUN CU CARTOFI DULCI SE OBȚIN 2 PORȚII REȚETÃ DE JOHN ȘI MARY MCDOUGALL Aceasta este o metodă foarte bună de a reutiliza cartofii dulci sau napii pe care i-ați copt cu o zi sau două înainte. Un început delicios, dulce și consistent pentru ziua voastră! 1. Decojiți și mărunțiți cartofii sau napii. 2. Combinați cu bananele și merele. 3. Adăugați scorțișoara. 4. Încălziți ușor în cuptorul cu microunde. Serviți cât este cald. PONT Napii și cartofii dulci se pot înlocui în această rețetă, și în altele. Aceste legume rădăcinoase se găsesc în magazine pe tot timpul anului. Cartofii dulci sunt mai puțini umezi, cu un miez portocaliu mai deschis, pe când napii au o coajă roșiatică și un miez portocaliu mai închis, fiind mai umezi. Această rețetă poate fi de asemenea servită rece, sau la temperatura camerei. 2 cartofi dulci sau napi copți 2 banane, decojite și feliate 1 măr, cu miezul scos și tocat ½ linguriță scorțișoară măcinată
SALATÃ CU NUCI ȘI MORCOVI SE OBȚIN 3-4 PORȚII REȚETÃ DE LAURA THEODORE Se folosesc numai cinci ingrediente în această salată grozavă, fiind ușor de preparat și în același timp delicioasă! Reprezintă o opțiune excelentă pentru pachetul copiilor sau pentru orice gustare pe drum. 1. Puneți toate ingredientele într-un bol mediu și amestecați bine. 2. Puneți la frigider pentru 2-4 ore. Serviți rece. 1¼ căni morcov ras ½ cană nuci mărunțite ⅓ cană stafide 2 linguri sirop de arțar ¼ linguriță sare de mare
SUPÃ CREMOASÃ DE BROCCOLI SE OBȚIN 3-4 PORȚII REȚETÃ DE LAURA THEODORE Această supă delicată și caldă este un prânz ușor minunat sau un prim fel ideal pentru o masă bogată. 1. Fixați un recipient pentru gătit la aburi într-o oală medie, cu capac etanș. Adăugați puțină apă și apoi floretele de broccoli. Acoperiți, aduceți la fierbere și lăsați circa 7 minute pe foc. 2. Puneți broccoli-ul preparat, usturoiul, laptele, sosul de soia, mirodeniile, sarea și piperul cayenne într-un blender, și mixați până când consistența devine cremoasă, asigurându-vă că există aer în partea de sus a blenderului, pentru a permite aburului să iasă. Dacă supa este prea groasă, mai adăugați lapte vegetal, câte 2 linguri, pentru a atinge consistența dorită, mixând ușor după fiecare adăugare. 3. Puneți supa într-o oală medie și gătiți la foc mediu, amestecând des. Condimentați cu piper. Serviți imediat în boluri adânci, fie cu crutoane de pâine integrală, fie cu biscuiți integrali. 6 căni florete de broccoli 1 cățel de usturoi, tocat 2 căni lapte vegetal, plus extra dacă este necesar 1 linguriță sos de soia cu conținut redus de sare 1 linguriță mix de mirodenii ¼ linguriță sare de mare Puțin piper cayenne Piper negru proaspăt măcinat, după gust
BURGERI DIN NÃUT SE OBȚIN 7-8 BURGERI REȚETÃ DE DREENA BURTON Pentru aceia dintre voi care trebuie să includă pe ascuns legume în mesele copiilor cu fiecare ocazie, iată o modalitate! Fetele noastre NU au idee că acești burgeri conțin morcovi sau ardei… și nici nu le voi spune pentru ceva timp. 1. Într-un mixer sau blender, mixați morcovii cu ardeiul și cu usturoiul. 2. Adăugați ingredientele rămase, mai puțin fulgii de ovăz, și mixați din nou. Răzuiți pereții recipientului din când în când, apoi mixați iarăși până când textura devine cremoasă. 3. Adăugați fulgii de ovăz și mai mixați. 4. Puneți amestecul la frigider pentru circa 30 de minute. Fiți siguri că se răcesc, astfel vor fi mai ușor de format. 5. După răcire, luați cu lingura din amestec și formați burgeri cu mâinile. 6. Pentru a găti, puneți burgerii într-o tigaie neaderentă, unsă cu puțin ulei, la foc mediu. 7. Lăsați 7-8 minute pe o parte, până devin aurii. 8. Întoarceți și mai lăsați 5-7 minute și pe partea opusă. 9. Serviți cu chifle și cu mirodeniile preferate! PONT Alternativ, puteți coace burgerii la 200 grade Celsius pentru circa 20 de minute, întor-cându-i după jumătate din timp; personal prefer textura dată de gătitul în tigaie. 1 cană rondele de morcovi ½ cană ardei gras roșu tocat 1 cățel mare de usturoi 2 cutii de 450 gr. năut prefiert, scurs și clătit ½ cană fulgi de drojdie 1 lingură ketchup sau pastă de tomate 1 lingură de tahini (opțional) 1 linguriță sare de mare 1 linguriță oțet din vin roșu ½ linguriță muștar de Dijon Piper negru proaspăt măcinat (opțional) 1 linguriță frunze de rozmarin proaspăt sau ¼ cană frunze de busuioc proaspăt 1 cană fulgi de ovăz
FRIPTURÃ DE CONOPIDÃ CU SOS DULCE DE ARDEI SE OBȚIN 6 PORȚII REȚETÃ DE LAURA THEODORE Soțului meu îi place extrem de mult conopida. Odată a venit de la piață cu niște cantități copioase de conopidă, astfel că a trebuit să găsesc noi rețete care să o includă.... și asta repede! Rezultatul este acest fel impresionant, colorat și satisfăcător, ideal de servit toamna și iarna. 1. Preîncălziți cuptorul la 175 grade Celsius. 2. Tăiați 2 felii rotunde din capetele opuse ale bucăților de conopidă și puneți-le deoparte. 3. Gătiți florile de conopidă retezate la aburi timp de 12-18 minute, apoi lăsați-le să se răcească circa 20 de minute. 4. Între timp, așezați ceapa, mirodeniile italiene, sosul de soia și 2 linguri de apă într-o tigaie mare. Acoperiți și gătiți la foc mediu pentru 5 minute, adăugând câte o lingură de apă la nevoie, pentru a împiedica lipirea. 5. Adăugați ciupercile și mai lăsați pe foc 5 minute. 6. Adăugați ardeii și 2 linguri de apă și continuați să gătiți alte 5 minute. 7. Micșorați focul și adăugați o cană de sos marinara. 8. Acoperiți și lăsați să fiarbă 8 minute. 9. Răspândiți uniform o cană de sos marinara pe fundul unei caserole, îndeajuns de mare pentru a cuprinde toată conopida. 10. Tăiați fiecare floare de conopidă în trei felii, ca și cum ai tăia felii de pâine. 2 conopide medii 1 ceapă roșie, feliată subțire 1 ceapă dulce, feliată subțire 2 lingurițe mirodenii italiene 1 linguriță sos de soia cu conținut redus de sare ¼ cană de apă, plus extra dacă este nevoie 2 căni ciuperci cremini sau champignon, feliate subțire 2 ardei roșii dulci, feliați subțire 1 ardei verde, feliat subțire 2 căni sos marinara fără ulei, sărac în grăsimi sau Marinara lui tata (pag. 152), plus extra dacă este nevoie
VARZÃ DE BRUXELLES CU DOVLEAC SE OBȚIN 4-6 PORȚII REȚETÃ DE CHRISTY MORGAN Cunosc atât de mulți oameni care cred că nu le place varza de Bruxelles, dar după ce gustă din această mâncare își dau seama că de fapt nu o gătiseră corespunzător. Dacă faceți parte din această categorie, încercați cât mai repede acest preparat! 1. Preparați dovleacul la aburi până devine moale și apoi puneți-l într-un bol mediu. 2. Preparați varza de Bruxelles la aburi până devine moale și apoi puneți-o în același bol cu dovleacul. 3. Rumeniți migdalele la foc mic într-o tigaie, până devin aurii, amestecând încontinuu. 4. Amestecați restul ingredientelor într-un vas mic, apoi adăugați legumele și migdalele. Condimentați cu sare după gust. 1 dovleac plăcintar, decojit și tăiat în cubulețe de 1,5 cm 2 căni varză de Bruxelles, tăiată în jumătăți ⅓ cană migdale 1 linguriță ghimbir ras 1 lingură coajă de lămâie 1 lingură suc proaspăt de lămâie 1 lingură sos de soia 1 lingură sirop de arțar sau de orez 1 lingură oțet din orez brun sau alt oțet Sare de mare după gust
ÎNGHEȚATÃ DE CIOCOLATÃ CU MENTÃ SE OBȚIN 4-6 PORȚII REȚETÃ DE HEATHER CROSBY O rețetă simplă și răcoritoare care poate fi preparată cu sau fără un aparat de înghețată. 1. Mixați toate ingredientele cu excepția ciocolatei. 2. Dacă utilizați un aparat de făcut înghețată, puneți amestecul în frigider până se răcește, apoi în aparatul de făcut înghețată, urmând instrucțiunile producătorului. Odată ce înghețata a devenit tare, adăugați și bucățelele de ciocolată și băgați la congelator până la servire. 3. Dacă nu utilizați un aparat de făcut înghețată, adăugați direct bucățelele de ciocolată și băgați la congelator până la servire. PONTURI Îmi place frecvent să prepar această rețetă cu frunze de mentă. Cel mai bun loc de a le găsi? Cultivați-le singuri! Colorați înghețata în verde adăugând ½ - 1 linguriță de clorofilă lichidă, o „vopsea” naturală, detoxifiantă. Înainte de servire, este bine să o lăsați 10-15 minute pe masă, să se dezghețe puțin. 2 cutii de 400 ml lapte de cocos ¼ cană sirop de arțar 2 lingurițe extract de mentă 1½ lingurițe extract de vanilie 10 frunze de mentă (opțional) Puțină sare de mare fină 1 ciocolată neagră de 100 grame, fără gluten și fără lapte, făcută bucăți, sau ½-1 cană de cipsuri de ciocolată fără gluten și fără lapte |