De la germenii obișnuiți de soia și linte, până la cei mai căutați de
ridiche roz, fân grecesc și cânepă, toți vor fi detailați in această
carte, unul cite unul cu proprietățile lor nutritive și cu
particularitățile de cultivare
×
Rezervă „Germeni vegetali pentru o sănătate perfectă”
Stocurile se epuizează rapid, rezervă acest produs și hai la
librăria Adevăr Divin din Brașov, Str. Zizinului, nr. 48, pentru a-l prelua personal.
(Unele produse pot avea discount suplimentar în librărie.)
Vei fi contactat(ă) telefonic de un reprezentant divin.ro pentru confirmarea disponibilității,
în intervalul Luni-Vineri orele 9:00 - 17:00,
deci te rugăm să introduci un număr de telefon corect și actual.
Germeni vegetali pentru o sanatate perfecta - Grazia Cacciola
…pe o suprafață de câteva palme, acasă, puteți cultiva nenumarate soiuri
de germeni, dedicând doar 5 minute pe zi din timpul vostru pentru a-i
uda. Obținerea germenilor la domiciliu va permite sa aveți la dispoziție
un aliment pe care cercetarile l-au dovedit a fi printre cele mai
hranitoare si mai bogate in vitamine si in saruri minerale
Sunt de ajuns doar patru zile pâna ce primii germeni vor fi gata, iar
consumarea lor poale deveni un obicei alimentar sănătos. O economisire a
cheltuielilor, datorita făptului că sunt obținuți acasă. De altfel
reprezinta o alegere originala pentru pregătirea mâncărunlor și a
băuturilor.
De la germenii obișnuiți de soia și linte, până la cei mai căutați de
ridiche roz, fân grecesc și cânepă, toți vor fi detailați in această
carte, unul cite unul cu proprietățile lor nutritive și cu
particularitățile de cultivare.
Germinatoarele handmade, singurele ustensile indispensabile pentru
cultivarea germenilor, sunt analizate după tipul lor și după modul de
intrebuințare. La final, consumul germenilor este abordat in funcție de
modalitatea de consum in bucătărie in stare crudă, pe baie de abur,
fermentați pentru prepararea unor băuturi sănătoase.
Printre subiecte dezbătute:
♦ Proprietațile nutritive
♦ Metode și tehnici de germinare a semințelor
♦ 60 de tabele practice cu fiecare germen in parte
♦ Germinatori ce pot fi găsiti pe piață, dar si cei handmade
♦ Germeni cruzi, fierti pe baie de abur și fermentarea lor
♦ O mulțime de rețete 100% vegetale
Grazia Cacciola, specialista in naturopatie, expertă in
cultivarea naturală și in producția proprie, este autoarea mai multor
volume in acest domeniu implicata de toarte mulți ani in răspândirea
modalităților de producție proprie și a conștientizării unei alimentații
sănătoase, prin intermediul mai multor cursuri și seminarii.
Cuprins:
CUPRINS:
INTRODUCERE
1.ISTORIA ȘI PROPRIETÃȚILE GERMENILOR
1.1 Scurtă istorie despre folosirea germenilor
1J2 Proprietățile nutritive ale germenilor
Proteine, vitamine și săruri minerale prezente în germeni
1.3 Practici importante și avertizări în ceea ce privește consumul germenilor
2.CULTIVAREA LA DOMICILIU
2.1 Introducere în cultivarea la domiciliu
Etapele fundamentale ale germinării
2.2. Alegerea semințelor și cultivarea lor
De ce nu vom găsi decât germeni de soia în supermarket și nu germeni mai buni
Diferite tipuri de germeni, germinare diferită, dar și perioade diferite de germinare
2.3. Germinatoare
Recipiente ce nu trebuie folosite pentru germinare
Cele mai simple recipiente din bucătărie devin germinatoare
Farfuria pe post de germinator
Bolul pentru salată
Germinare în cutiile de conserve
Săculeții din iută, in și cânepă
Germinatorul handmade din tăvițe pentru legume și fructe
Anumite germinatoare ce pot fi achiziționate de pe piață
Norme generale de igienă pentru germinatoare
4. CUM SÃ-I CONSUMI ȘI SÃ-I GÃTEȘTI
4.1 Consumarea germenilor în stare crudă
Germenii care pot fi consumați în stare crudă
Germeni care nu pot fi consumați în stare crudă
4.2 Consumul germenilor gătiți pe baie de abur
4.3 Consumul germenilor fierți
Germeni care trebuie consumați după fierbere
Germeni pentru care nu este recomandată fierberea
4.4 Consumarea germenilor după fermentare (băuturi)
4.5 Germeni pentru animale domestice
5. TABELE DE SINTEZÃ ALE PROPRIETÃȚILOR
6. PRODUCÃTORI ȘI DISTRIBUITORI DE SEMINȚE
6.1 Vogel Biosnaky (www.avogel.ch)
6.2 Sonnentor (www.sonnentor.com)
6.3 Geo Bavicchi (www.bavicchi.it)
6.4 Germeni proaspeți
7. PRINCIPALELE GREȘELI EFECTUATE IN TIMPUL PROCESULUI DE GERMINARE
7.1 Apă insuficienți sau absența acesteia
7.2 Apă in exces
7.3 Udări excesive
7.4 Udări brutale
7.5 Apă prea rece
7.6 Apă prea caldă
7.7 Apă mult prea calcaroasă sau cu prea mult clor
7.8 Formarea unui gel sau a unui strat mucilaginos
7.9 Formarea mucegaiurilor
7.10 Prea puține semințe în germinator
7.11 Prea multe semințe
7.12 Apariția musculițelor
7.13 Germeni prea tari și fibroși
7.14 Germeni prea moi
7.15 Apă de pe conducte închisă la culoare
7.16 Mirosuri neplăcute ale germinatorului
7.17 Puf alb care pare mucegai
7.18 Miros de pește al germinatorului
7.19 Rădăcinile semințelor se prind de grilajul germinatorului
7.20 Rădăcinile semințelor se prind de pânză
7.21 Germenii se înnegresc
8.1 Aperitive și gustări
Bruschette cu germeni de muștar
Canape cu cremă de tofu și germeni alfalfa
Pate din germeni de năut
8. CÂTEVA REȚETE CU GERMENI
Cremă de germeni de floarea-soarelui și măsline negre
Cremă tartinabilă de cereale crude și germeni de floarea-soarelui .
Pate din germeni de linte
8.2 Salate
Salată caldă de cartofi cu pesto din germeni de azuki roșu
Salată din germeni micști
Salată mixtă din germeni de fasole mung
Salată delicioasă cu germeni de orez
Salată orientală
Salată imperială din germeni Kamut
8.3 Felul întâi
Spaghetti cu germeni de soia verde
Pesta din germeni de busuioc
Ragu din mei germinat
Urechi ușe multicolore cu germeni
Tăiței de orez cu germeni de soia
8.4 Felul al doilea și preparate de un singur fel
Tartă de cartofi si germeni de linte
terci cu germeni de lucernâ, creson, fân grecesc și muștar galben
Chiftele din mei germinat cu germeni de fasole mung
Salată de orez crud
Salată de orez cu germeni de soia
Sushi vegetal cu germeni
Rulouri de lăptuci cu germeni de cânepă indiană și muștar
Germeni de varză de Bruxelles și germeni de praz cu bere
Uărcuțe de cartofi și vinete cu germeni de linte
Tarte de conopidă și germeni de soia cu cremă de germeni
de fân grecesc
Germeni pane
8.5 Dulciuri și băuturi
Musli crud de ovăz
Cremă din germeni de migdale și cacao
Gogoși dulci din germeni de lucernă
Salată de fructe din migdale germinate, germeni de arahide și fructe de pădure
Shake sau suc de fructe cu rejuvelac