Cuvantul editorului........5 Multumiri....8 Cuvant inainte....9 Cuvant inainte la editia a treia.....12 Introducere........14 Partea I:Dieta si tratatmentul diabetului...17 Nutritia si tratamentul diabetului.....20 Principiile generale ale unei nutritii sanatoase.....23 Capitolul 1: Planul alimentar....25 Calculul carbohidratilor......29 Lupta pentru o greutate sanatoasa....30 Schimbarea planului alimentar.....32 Controlul portiilor de alimente.....34 Capitolul 2: Cumparaturile....35 Cum trebuiesc interpretate specificatiile de pe etichete......37 Capitolul 3: Sistemul de echivalare a alimentelor...40 Ce este sistemul de echivalare a alimentelor? .........41 Listele de echivalari........42 Carbohidratii....43 Echivalarile amidonului.....43 Lista amidonului ......44 Planificarea amidonului gatit...46 Echivalarile fructelor.......46 Lista fructelor...48 Echivalarile laptelui......50 Lista laptelui........52 Echivalarile celorlalti carbohidrati........53 Alti carbohidrati...54 Echivalarile legumelor.....56 Lista legumelor.......58 Proteinele...59 Echivalarile carnii si ale sunstitutelor sale.....59 Lista carnii...63 Lipidele.....66 Echivalarile lipidelor.......66 Lista lipidelor...68 Alimentele libere........69 Substitutele zaharului......70 Lista alimentelor libere....70 Combinatii de alimente....72 Lista alimentelor combinate........73 Alte consideratii legate de planul alimentar....75 Alimente vegetariene.......75 Alcoolul.....76 Lista echivalentilor pentru bauturile alcoolice...77 Capitolul 4: Ce trebuie sa stiti despre carbohidarti........81 O noua viziune asupra zaharului........81 Tipuri de carbohidrati......83 Zaharurile....84 Mai multe despre fructoza.....86 Alcoolurile de zahar.....87 Substituentii zaharului.....88 Zaharina.....89 Aspartamul...90 Acesulfam K....91 Utilizarea undulcitorilor in retetele culinare.....91 Ce trebui sa stiti despre fibre...92 Capitolul 5: O noua privire asupra grasimilor....95 Colesterolul....97 Grasimile si planul alimentar........98 Grasimi si uleiuri......99 Dar pestele ?........100 Capitolul 6: Reducerea consumului de de sare...101 Ponturi pentru reducerea consumului de sare...103 Partea a II-a: Retete culinare pentru diabetici........104 Salate....105 Salata de sparanghel si nuci.......105 Salata Jicama de ardei gras si branza......106 Salata de spanac......107 Deliciu de ciuperci......107 Salata indiana de morcov........108 Salata de morcovi si stafide........109 Salata Midd-East....110 Salata Coleslaw din ananas...110 Salata Coleslaw rosie.....111 Salata Waldorf.......112 Salata Jacksaw........112 Salata Thailandeza de castraveti......113 Sos de unt....114 Supe......115 Concentrat din supa de pui...115 Concentrat din supa de legume......116 Supa de rosii Florentine...117 Supa rece de castravete.....118 Supa mexicana din porumb....119 Gazpacho...120 Supa cu crutoane cu usturoi...121 Supa frantuzeasca de ceapa........122 Supa de ceapa gratinata........123 Supa de ciuperci.......124 Supa-crema de mazare.....125 Supa Cubana de fasole neagra...126 Supa Rio Grande de fasole........127 Supa de ou si lamie Atena...128 Supa de pui cu taitei de moda veche.....129 Supa Pekin de pui cu porumb.......129 Supa de peste traditionala din Shanghai.....130 Preparate din carne de porc, vita si mile.....132 Carne Asada........132 Gratar londonez cu garniture de ciuperci.....133 Bulogi...134 Muschi Stroganoff.....135 Sukiyaki....136 Friptura Creola......137 Friptura de vita cu ansoa....138 Muschi file-reteta pentru ocazii speciale.....139 Friptura Bourguignon clasica........140 Cotlet de vital cu Salsa de fructe........141 Vitel Piccata...142 Pulpa de miel la cuptor...143 Shish Kebab...145 Chiftelute din carne de mile...146 Friptura de porc Rio Grande...146 Preparate din carne de pasare........148 Pui la cuptor.......148 Pui la Cacciatore.......150 Piept de pui la gratar cu sos picant Thai....151 Piept de pui cu sos Tandaori........152 Piept de pui cu sos de zmeura.......153 Piept de pui pa pat de ciuperci......154 Pui Dijon....155 Pui Canton...156 Pui Tetrazzini........157 Ficaciori de pui cu ceapa, ardei si ciuperci........158 Curcan la cuptor.......159 Piept de curcan cu spanac....161 Curcan Milanese.....162< br> Peste....164 Ton picant...164 Peste oceanic Halibut....164 Specialitate de cod......165 Macrou la gratar cu rosii...166 Fileuri de peste in pergament........167 Preparate din oua.....169 Omleta pufoasa.......169 Omleta frantuzeasca clasica...170 Paste......172 Paste Primavera........172 Paste cu rosii si pui.....172 Preparate din orez.......174 Rizzi Bizzi...174 Orez cu ciuperci.......174 Orez cu chimen si visine....175 Risotto Milanese......176 Fructe....178 Citrus Ambrosia.......178 Pere in vin rosu........179 Capsuni Prefferata.......180