Detalii:
Lucrarea de față oferă gospodinelor o
varietate de rețete culinare ce pot fi preparate simplu și cu puțină
cheltuială.
S-au ales mâncăruri specifice
anotimpului de primăvară, acestei perioade critice în care opțiunile alimentare
sunt mult mai limitate.
Lucrarea conține de asemeni câteva
sfaturi și idei practice de combinare a alimentelor, astfel încât masa să fie
atrăgătoare, gustoasă și sănătoasă.
Rețetele sunt strict vegetariene, la
îndemâna tuturor celor care doresc să se hrănească sănătos.
Tuturor cititorilor vă dorim poftă
bună!
Prefață
Lucrarea de față oferă gospodinelor o
varietate de rețete culinare ce pot fi preparate simplu și cu puțină
cheltuială.
S-au ales mâncăruri specifice
anotimpului de primăvară, acestei perioade critice în care opțiunile alimentare
sunt mult mai limitate.
Lucrarea conține de asemeni câteva
sfaturi și idei practice de combinare a alimentelor, astfel încât masa să fie
atrăgătoare, gustoasă și sănătoasă.
Rețetele sunt strict vegetariene, la
îndemâna tuturor celor care doresc să se hrănească sănătos.
Tuturor cititorilor vă dorim Poftă
bună!
Supe și ciorbe
Primăvara ne oferă o varietate de
“frunze” din care putem prepara supe și ciorbe gustoase.
Nu desconsiderați spanacul, ștevia,
urzicile, loboda verde și roșie, știrul, iarba grasă, măcrișul, untișorul.
Toate acestea sunt adevărate izvoare
de sănătate, mai ales într-un anotimp când corpul este epuizat și lipsit de
vitamine.
Ciorbele de verdețuri se prepară
simplu și sunt foarte ieftine.
Pentru a fi gustoase, este necesar să
le punem ceapă și puțin zarzavat, în special morcov.
Pentru ca ciorba să-și capete
consistența dorită se poate adăuga orez sau tăiței (fidea).
Ciorbele de primăvară se acresc în
general cu lămâie, sau, pentru cei care folosesc, cu bulion de zarzăre sau
aguridă (pastă din struguri verzi).
Ca și condiment putem folosi mărar sau
leuștean.
O supă dulce gustoasă se poate obține
condimentând-o cu urzici.
Pentru supe însă se folosește mai mult
zarzavat decât la o ciorbă acră.