pag. 11-12
STRATEGIA BUNELOR OBICEIURI
Longevitatea se învață. Oricine poate face lucrurile de mai jos, pentru a avea o viață sănătoasă și lungă.
1. Fructele se mănâncă ca masă separată, cel mai bine nu după
mese, pentru a evita fermentațiile. Eu le mănânc sau ca mic dejun, sau
ca masă de seară (numai fructe). Despre consumul corect detaliat al
fructelor avem un capitol în această carte.
2. Fiecare masă s-o începi cu un aliment viu, crud, plin de enzime.
Alimentele vii sunt: salatele de crudități, murăturile, borșul, moarea
de varză, legumele cu frunze verzi. Despre hrana vie, cum se face corect
o salată de crudități și cum se prepară alimentele cu frunze verzi,
avem capitole separate în această carte.
3. Bea ceaiuri din plante. Chiar dacă ești perfect sănătos, a
consuma 1-2 ceaiuri din plante este o prețioasă adăugare la ritualul
zilnic. Ceaiurile din plante sunt pline de antioxidanți care opresc
oxidarea colesterolului rău, scad trigliceridele, reglează glicemia și
ceea ce este mai important, micșorează inflamațiile.
Dacă nu îndulcești ceaiurile din plante, îți hidratează corpul și te
fac mai vioi în toate. Eu când nu beau ceai pentru o anumită afecțiune,
beau ceai de hibiscus. îmi place foarte mult.
4. Sporește raportul alcalinitate/aciditate la 75/25.
Alimentația sănătoasă presupune ca rata zilnică să se compună din fructe
și legume 75-80% și doar 25-20% altele (carne, lactate, grăsimi, ouă,
cereale), care sunt acide. Legumele și fructele furnizează și
substanțele nutritive pentru prelucrarea celorlalte alimente.
Cruditățile să fie mai mult decât 50% din hrană. Corpul ușor alcalin
este sănătos. Dar atenție, nu prea alcalin! La un pH al sângelui de 7,6
ești în terenul precanceros.
Dacă faci pe dos într-ale hranei, te situezi pe contrasensul vieții.
Te îmbolnăvești cu lingura și cu furculița, dar pretinzi a nu ști de
unde ți se trag suferințele.
Conceptul de teren biologic și raportul alcalin/acid este descris
detaliat în cartea Dezintoxicarea, magia vindecării, pag. 151-172.
încă o atenționare importantă: alcalinitatea unui aliment sau a unei ape este dată de mineralele organice conținute.
5. Practică zilnic postul intermitent. Indiferent câte mese
mănânci, mănâncă-le într-un interval de 8 ore. Dacă respecți raportul
alcalin/acid de 75/25, asta va furniza corpului tău minerale, vitamine,
antioxidanți și fitonutrienți. Să nu lipsească ceapa, usturoiul, prazul,
ce adaugă sulf în dieta ta ce alină inflamațiile. Consumă o dietă
colorată ca un curcubeu din alimente vii. Despre post și despre postul
intermitent există un capitol separat.
6. Nu neglija Q10! Este o coenzimă necesară pentru producerea
de energie în fiecare celulă a corpului tău și este un puternic
antioxidant pentru fiecare celulă.
Pe măsură ce trec anii, corpul tău produce mai puțină coenzimă Q10,
iar dacă iei medicație pentru scăderea colesterolului, pierzi și mai
multă coenzimă Q10.
7. Folosește condimente naturale! Pe lângă faptul că dau gust
mâncării - este o modalitate de a-ți spori sănătatea. Ele sunt ierburi
sau semințe din plante, uscate, concentrate pline de antioxidanți.
Nu trebuie să faci altceva decât să le presari peste fiecare fel de
mâncare și vei alimenta corpul cu un impuls energetic foarte necesar. |