CUPRINS
INTRODUCERE 9
Un regim simplu 10
Câteva sfaturi esențiale
10
Ajutați-vă prin obiceiurile cotidiene 11
Când să
începem un program de detoxifiere? 13
CAPITOLUL 1
VINDECAREA
PRIN HRANÃ 15
Produse alimentare profund dăunătoare
sănătății 15
1. Carnea 15
Efectele
benefice ale alimentației lacto-vegetariene 17
Care sunt pericolele
consumului de carne 19
Otrăvirea 20
Cancerul 20
De ce persoanele
care
consumă carne
sunt mai vulnerabile
la cancer 20
Bolile cardiace 22
Putrefacția
22
Care este relația
între spiritualitate, morală și consumul de carne 23
Raportul între energia fizică și hrana vegetariană 25
2. Zahărul 25
3. Oțetul alimentar din lemn 30
Înlocuitori
naturali
ai oțetului din lemn care au totodată
valoare terapeutică 31
4. Cafeaua
naturală
și efectele sale nocive 33
Obiceiuri alimentare greșite 35
1. Excesul caloric 35
2. Aport redus de fibre alimentare
38
3. Excesul de proteine și de grăsimi animale,
de zahăr și de sare 42
4. Prezența mâncărurilor
artificiale, a aditivilor
alimentari
și a reziduurilor de cultură 47
Ce este un aliment natural 53
CAPITOLUL 2
COMBINAȚII ALIMENTARE 59
Asocieri alimentare 60
O schemă orientativă 67
Ghid pentru
o alimentație corectă 70
Profiluri alimentare 71
CAPITOLUL 3
FRUCTELE
ȘI LEGUMELE 73
Generalități 73
Compoziția fructelor și legumelor 78
Sucurile de fructe
și legume 83
Sucuri de legume 85
Sucuri de fructe 90
Fructe
92
Legume și verdețuri 99
Plante
aromatice 111
CAPITOLUL 4
CEREALELE 117
Generalități 117
Descrierea principalelor cereale 119
Noțiuni
generale despre semințele
germinate 127
Puțină
istorie
128
Proprietățile nutriționale ale semințelor
germinate 129
Obținerea grâului
germinat în condiții
casnice 130
Cauzele care conduc
la negerminarea
semințelor
132
Proprietățile nutriționale ale grâului germinat 133
Grâul germinat
și viața sexuală 133
Rolul
grâului germinat
în procesul de reîntinerire 134
Poate să
ajute
grâul
germinat la combaterea
cancerului? 135
Vitamina E 136
Regimul OSHAWA 136
Rețete pentru regimul
OSHAWA 137
CAPITOLUL 5
PROTEINE ȘI
GRÃSIMI 139
Grăsimile 139
Untul
142
Uleiurile vegetale
naturale 142
Uleiul
de măsline 143
Uleiul
din semințe 145
Cura eficienta cu
ulei de floarea-soarelui 148
Margarina 149
Alimentele proteice
150
Oul
152
Laptele
156
Utilizarea laptelui și a derivatelor sale 158
Iaurtul
162
Brânzeturile 166
Zerul 167
Urda
168
Brânza
topită 168
Brânza
de vaci 169
Înghețata 169
Smântâna
169
Untul 169
Fructele
oleaginoase 170
Legumele boabe
172
Ciupercile
173
CAPITOLUL 6
ALIMENTELE REVITALIZANTE 175
Algele 176
Drojdia de bere 176
Mierea 177
Polenul
181
Lăptișorul
de matcă 183
Propolisul
185
Ginseng
sau
planta-om 189
Cura cu oțet de mere 192
Cura cu aloe 193
Cura cu muguri de plop negru
193
Alimentele fermentate 195
Alimentele speciale
196
Bitterul
suedez 198
Puterile
curative ale bitterului suedez 205
Formula completă
a bitterului suedez 210
REȚETE DELICIOASE,
PE BAZÃ
DE LEGUME Ș;I FRUCTE PROASPETE
211
Salate 213
Supe
221
Legume 229
Deserturi 243
Băuturi
251
INDEX DE SIMPTOME ȘI BOLI ÎMPREUNÃ CU ALIMENTELE
INDICATE ÎN ELIMINAREA LOR 259 |