...Te înfioară când sare la atac, dar e și un entuziast care scrie bine despre
lucrurile dragi lui. Relatările sale detaliate despre viețile secrete ale
angajațiilor din restaurante sunt nemaipomenite...
Crud. Povești tăioase din lumea mâncărurilor și a celor care gătesc
39.00RON
(Stoc 0)
Indisponibil
×
Anunță-mă când „Crud” e disponibil(ă)
• Adresa de e-Mail la care dorești să primești notificarea
Cred însă că deprinderile culinare de bază sunt o virtute,
că abilitatea de a te hrăni cu pricepere atât pe tine, cât și pe alții ar
trebui predată tuturor tinerilor drept o competență fundamentală, că ar trebui
să devină la fel de esențială în procesul de maturizare ca atunci când te ștergi
singur la fund, traversezi fără nici un ajutor strada sau când ajungi să
inspiri suficientă încredere încât să ți se dea bani cu împrumut.
Un minimum de cunoștințe despre cum se mânuiește un cuțit ar trebui să fie
obligatoriu. Fără el nu suntem buni de nimic, suntem niște naufragiați cu o
cutie de conserve alături – dar niciun deschizător. Totul începe cu deprinderea
modului în care se folosește un obiect ascuțit, suficient de familiar ca să
ducem treaba la bun sfârșit fără să ne rănim. Așadar, vorbim despre elementele
de bază ale mânuirii, ascuțirii și păstrării cuțitelor, precum și despre acelea
ale tăiatului, tocatului și feliatului rudimentar, dar eficient. Nimic prea
serios. Doar suficientă îndemânare în folosirea cuțitului, cât să te poți
măsura cu orice bunică din Sicilia.
♠ ANTHONY BOURDAIN
Autorul volumului Kitchen Confidential e de-acum tată, însă nu și-a făcut curat
în vocabular, nu și-a pierdut apetitul usturător și nici perspectiva critică.
♠ Time
Magazine
Bourdain e un populist adevărat, la fel de preocupat să ridice în slăvi cel mai
umil lucrător la wok, pe cât e să-și preamărească super-chef-ul. Dacă privirea
ageră și limba ascuțită i-au adus faima, ceea ce l-a menținut în lumina
reflectoarelor este sufletul său. Asemenea lui Oscar Wilde, e un moralist în
haine de libertin. Să-l țină mult și bine!
♠ Denver Post
Domnul Bourdain este un scriitor înflăcărat, cu mult umor și adesea spurcat la
gură.
Te înfioară când sare la atac, dar e și un entuziast care scrie bine despre
lucrurile dragi lui. Relatările sale detaliate despre viețile secrete ale
angajațiilor din restaurante sunt nemaipomenite.