Quinoa are mai multe proteine, grăsimi sănătoase, calciu, fier
și vitamine din grupa B decât orice alt aliment. În plus, nu
conține colesterol sau gluten...
Quinoa. 50 de rețete gustoase cu cea mai hrănitoare dintre cereale
39.9037.91RON
(Stoc 0)
×
Anunță-mă când „Quinoa. 50 de rețete gustoase cu cea mai hrănitoare dintre cereale” e disponibil(ă)
• Adresa de e-Mail la care dorești să primești notificarea
Quinoa are mai multe proteine, grăsimi sănătoase, calciu, fier și vitamine din grupa B decât orice alt aliment. În plus, nu conține colesterol sau gluten, are avantajul suplimentar de a fi o cereală integrală și este un excelent înlocuitor al alimentelor cu carbohidrați precum pastele, orezul, cartofii sau cușcușul.
Cartea prezintă combinații de gusturi și arome din toată lumea, în preparate inedite, apetisante, delicioase și pline de substanțe nutritive extraordinare. Rețetele au fost adaptate pentru viața solicitantă a omului modern, incluzând ingrediente care se găsesc cu ușurință. Instrucțiuni ușor de urmărit te poartă pas cu pas prin toate etapele fiecărui fel, iar paginile sunt pline de sfaturi utile, „ponturi“ pentru bucătari și informații nutriționale. Mic dejun. Aperitive și salate. Preparate cu pește și carne. Feluri principale vegetariene. Deserturi și produse de patiserie
Fragment:
TERCI RAPID CU FRUCTE DE PÃDUREPreparat dintr-un amestec de fulgi de quinoa și fulgi de ovăz, acest terci se prepară rapid și ușor. Pe timpul iernii, atunci când fructele de pădure proaspete, dacă se găsesc, sunt foarte scumpe, adaugă fructe de pădure congelate, pentru un aport important de vitamina C și de antioxidanți. Majoritatea celor care suferă de boala celiacă, alergici la gluten, pot consuma ovăz, prin urmare acest terci este bun și pentru ei.4-6 PORȚII600 ml/ 2 cani și jumătate de lapte115 g/1 cană de fulgi de quinoa 50 g/ o jumătate de cană de fulgi de ovăz115 g/1 cană de amestec de fructe de pădure congelate zahăr brun deschis sau sirop de porumb bogat in fructoză, la servire1. Pune laptele și fulgii de quinoa într-o cratiță, lasă să dea in clocot și fierbe la foc mic 5 minute, până se înmoaie fulgii.2. Adaugă în cratiță fulgii de ovăz și amestecul de fructe de pădure și continuă fierberea la foc mic încă 3-5 minute, până se încălzesc fructele, iar fiertura se îngroașă.3. Servește imediat cu zahăr brun-deschis sau cu sirop de porumb.GRANOLA CU COMPOT DE CURMALE Șl SMOCHINEGranola de casă este mult mai gustoasă decât cerealele cumpărate și poți face combinații din diferite cantități de fructe uscate, nuci și semințe. Quinoa se coace de minune, conferind acestui mix o textură crocantă, pe care o îndulcește compotul de fructe. Prepară cantități duble și păstrează-le într-un recipient închis ermetic.6 PORȚII175 g/1 cană de quinoa albă, clătita și scursă 50 g/un sfert de cană de unt60 ml/4 linguri de miere transparentă1 linguriță de nucșoară măcinată 175 g/1 cană și jumătate de fulgi de quinoa2 linguri dc semințe de in3 linguri de fulgi de cocos2 linguri dc miez de fistic tocat 50 g felii de banană deshidratată lapte sau iaurt, la servirePENTRU COMPOTUL DE CURMALE Șl SMOCHINE150 g smochine uscate, tocate mare75 g curmale uscate, tocate mare 250 ml/1 cană de suc de portocale 2 cuișoare1. Usucă quinoa spălată pe prosoape de hârtie sau pe un șervet de pânză curat încinge cuptorul la 180° C/lreapta 4. Tapeteazâ o tavă cu hârtie de copt și presară uniform quinoa pe suprafața ei. Coace in cuptor 25-35 de minute, doar cât să devină brun-aune2. Intre timp, pune untul, mierea și nucșoara într-o crâticioară și încălzește la foc mic până se topește untul.3. Pune fulgii de quinoa, semințele de in, fulgii de cocos, fisticul și feliile de banană într-un bol mare și amestecâ-le. Adaugă amestecul de unt topit și ajută-te de hârtia de copt pentru a turna in bol quinoa coaptă, amestecând cu o lingură din lemn.