Fiecare rețetă este foarte NUTRITIVÃ & MAI IEFTINÃ LA PORȚIE DECÂT
un meniu cumpărat.
E timpul să abordați bucătăria INTELIGENT.
Jamie Oliver a gătit pentru prima oară într-un pub aparținând părinților
săi – The Cricketers, din localitatea Clavering, comitatul Essex – la vârsta de
8 ani. După ce a absolvit școala, și-a început cariera de maestru bucătar, care
l-a îndreptat spre River Café, unde a fost remarcat cu entuziasm de o companie
de producție pentru televiziune, fapt ce a constituit debutul seriei The
Naked Chef.
În anul 2001, Jamie a lăsat în urmă această serie, când și-a deschis restaurantul
Fifteen din Londra, unde sunt instruiți și în prezent tinerii defavorizați care
își doresc o carieră în alimentația publică. După câțiva ani, a izbutit să facă
schimbări privind calitatea meniurilor din cantinele școlare din Marea Britanie
și a continuat să atragă atenția asupra nevoii de educație alimentară
superioară pentru întreaga populație. Organizația sa caritabilă, Jamie Oliver
Food Foundation, încearcă să îmbunătățească viețile oamenilor prin instruire nutrițională
și abilități în privința gătitului. Această instituție operează în cadrul
restaurantelor Fifteen, prin programul de calificare profesională din Londra,
ca și în localurile similare din Cornwall și Amsterdam. De asemenea, Jamie
organizează cursuri practice de gătit în cadrul centrelor Ministry of Food din
Marea Britanie și Australia, în parteneriat cu The Good Foundation. El a creat
totodată Jamie’s Home Cooking Skills, un curs pentru școlile gimnaziale
autorizat de BTEC, fiind implicat și în Kitchen Garden Project, un program
referitor la cultivarea și prepararea ingredientelor, pentru elevii din clasele
primare. În SUA, Jamie Oliver Food Foundation încearcă să introducă educația
alimentară în programa școlară, în companii și comunități, apelând la
parteneriate, pentru a atrage cât mai mulți oameni în proiectele sale
generoase.
Printre restaurantele de succes ale lui Jamie se numără Barbecoa, Union
Jacks și localurile Jamie’s Italian din Marea Britanie și din alte țări. O gamă
largă de produse proprii, alimentare și nealimentare, a devenit astăzi renumită
în întreaga lume.
Scrie pentru revista sa, Jamie Magazine, poate fi urmărit pe propriul
canal YouTube – Jamie Oliver’s Food Tube –, deține 5 aplicații premiate și a publicat
până acum 14 cărți de bucate, care au înregistrat vânzări impresionante, toate
fiind acompaniate de emisiuni televizate. Cea mai populară carte a sa, Gătește
în 30 de minute cu Jamie, este în Marea Britanie bestsellerul de nonficțiune
vândut cel mai rapid din toate timpurile. Jamie locuiește la Londra și în
Essex, împreună cu soția sa, Jools, și copiii lor, Poppy, Daisy, Petal și Buddy.
|