Partea
I
Hrana vie în prevenirea și vindecarea cancerului 3
Este cancerul o boală nevindecabilă? 3
Capitolul I - Prevenirea, depistarea și combaterea
cancerului 5
Oxigenu leste de
mare importanță în prevenirea cancerului 7
Ce constată știința? 10
Țigările focar sigur de generare a cancerului la plămâni 12
Un stil de viață mai sănătos prin reducerea consumului de
alcool 16
Evitați alcoolurile! 19
Cum putem scăpa de alcool? 20
Efectele alimentației tradiționale 21
De ce o alimentație simplă? 24
Cancerul de colon 25
Cancerul prostatei 27
Cancerul mamar 28
Cancerul genital 29
Cancerul pielii 30
De ce trebuie schimbată alimentația 32
Proteinele în alimentația cu hrană vie 35
Importanța acidului lactic în organism 39
Capacitățile de vindecare ale
sfeclei și ale altor vegetale cu pigment de culoare roșie 40
Brocoli, dușmanul cancerului 42
O altă plantă miraculoasă - aloe vera 44
Cresonul - planta supranumită “sănătatea corpului 46
Produsele apicole - de mare însemnătate în tratarea
cancerului 48
O descoperire mai recentă - laptele de oaie 48
Importanța oligoelementelor în organismul uman 49
Fierul în unele alimente (tabel) 52
Calciul în unele alimente (tabel) 54
Magneziul în unele alimente (tabel) 54
Planul terapeutic pentru
bolnavii de cancer în practica medicului biolog 55
Ce trebuie să conțină o nutriție cu adevărat sănătoasă 56
Compoziția chimică a principalelor produse vegetale 56
Ceaiuri folosite în diverse forme de cancer 60
Despre stilul de viață și de sănătate în mileniul trei 62
Cele 7 legi care pot duce la evitarea cancerului 66
Cine modifică și distruge flora intestinală? 67
“Otrăvurile” din mental 69
Alegerea și combinarea corectă a alimentelor 71
Hrana vie în menținerea unui tonus bun 75
Colesterolul în unele alimente (tabel) 80
Alimente medicament sau alimente distructive 82
Conținutul în vitamine și substanțe minerale la 100 gr. Fructe
96
Importanța vitaminelor (surse, conținut, acțiune) 97
Importanța condimentelor pentru organism 102
Capitolul II - Rețete de hrană vie folosite în cazul
cancerului 123
Aperitive - A. Paste (rețetele 1 - 35) 124
B. Salate (rețetele 36 - 83) 130
C. Sosuri (rețetele 84 - 107) 139
D. Torturi aperitive (rețetele 108 - 120) 143
E. Rulade aperitiv
(rețetele 121 - 135) 146
F. Piureuri
(rețetele 136 - 150) 149
G.Ciupercuțe din
plante(rețetele 151 - 165) 152
Supe creme și ciorbe creme
A. Supe creme
(rețetele 166 - 182) 154
B. Ciorbe creme 157
Alte preparate (rețetele 183 - 230) 158
Capitolul III - Pulberi din
fructe și flori, lapte vegetal și dulciuri preparate la rece 167
A. Pulberi din fructe și flori (rețetele 231 - 249) 167
B. Lapte vegetal (rețetele 250 - 264) 169
C. Dulciuri preparate fără foc (rețetele 265 - 285) 172
Capitolul IV - Cure cu produse naturale (rețetele 286 -
302) 177
Capitolul V - Pe scurt, din nou, despre condimente (rețetele
303 - 330) 185
Capitolul VI - Rețete cu trimiteri (rețetele 331 - 440) 189
Îndrumar rețetar de gramaj 217
PARTEA
a II-a
Hrana vie în prevenirea și vindecarea diabetului zaharat 218
Câteva precizări absolute necesare 218
E bine să știți 223
Rețete de hrană vie pentru diabetici 225
Capitolul I – Aperitive 225
A. Paste (rețetele 1 - 14) 225
B. Rulade și torturi aperitiv (rețetele 15 - 24) 228
Capitolul II - Salate și sosuri 231
A. Salate (rețetele 25 - 40) 231
B. Sosuri (rețetele 41 - 50) 235
Capitolul III - Supe creme și ciorbe creme 238
A. Supe creme
(rețetele 51 - 67) 238
B. Ciorbe creme 242
Capitolul IV - Alte preparate (rețetele 68 - 95) 243
Fructele admise în diabet 248
Capitolul V Ceaiuri din
plante și alte leacuri pentru tratarea diabetului zaharat 249
A. Ceaiuri (rețetele 96 - 114) 249
B. Cure cu sucuri naturale (rețetele 115 - 135) 255
C. Alte cure recomandate în diabet (rețetele 136 - 140) 262
D. Pulberi folosite în tratarea diabetului (rețetele 141
- 152) 265
E. Leacuri folosite în popor pentru vindecarea diabetului
(rețetele 153 - 155) 267
Capitolul VI - Rețete cu trimiteri (rețetele 156 - 192) 268
De reținut 275
Scrisori de mulțumire 278
Colaboratori 287 |