Manualul se adresează atât începătorilor, cât și cultivatorilor
profesioniști, autoarea asigurând consultanță privind înființarea de
ciupercării, producere și procurare de miceliu…
Manualul cultivatorului de ciuperci comestibile
23.0017.25RON
(Stoc 0)
Indisponibil
×
Anunță-mă când „Manualul cultivatorului de ciuperci comestibile” e disponibil(ă)
• Adresa de e-Mail la care dorești să primești notificarea
Structura cărții este aceea a unui manual. Fiecare lectie raspunde unuia sau mai multor aspecte legate de specia de ciuperci amintita. sunt abordate tehnologiile de cultura a 6 specii de ciuperci comestibile ce pot fi cultivate in tara noastra.
Reeditata în urma succesului primelor 2 ediții, aceasta carte s-a dovedit a fi foarte utila multor producatori de ciuperci. Informatiile din ea au stat la baza unor ciupercării de succes din Romania. Scrisa clar si axata pe partea practica unei investitii in domeniul ciupercilor, te va ajuta sa intelegi mai bine domeniul si sa ai culturi mari și profitabile inca de la inceput.
Cu pași timizi, și la noi în țară unele persoane renunță la consumul de carne, din diferite și multiple motive și trec la o alimentație vegetariană. Ciupercile se pretează excelent acestui scop, au un gust și, aromă deosebite, conțin proteine, hidrați de carbon, vitamine și săruri minerale.Ciupercile de cultură au un conținut mai ridicat în elemente nutritive decât cele ce cresc în flora spontană.Lucrarea este structurată pe lecții, ca orice manual. Fiecare lecție răspunde unuia sau câtorva aspecte legate de specia de ciuperci în cauză. Sunt abordate tehnologiile de cultură a 6 specii de ciuperci comestibile ce pot fi cultivate în țara noastră. Nu lipsesc nici noțiunile despre miceliu, recunoașterea și combaterea bolilor și dăunătorilor, precum și perspectiva de a introduce în cultură 7 noi specii.Pesticidele pentru prevenirea și combaterea bolilor și dăunătorilor sunt actualizate după Codexul produselor de uz fitosanitar omologate pentru a fi utilizate în țara noastră.
Cuprins:
Lectia 1: Introducere, ce ciuperci se pot cultiva, valoarea alimentara, cand se pot cultiva, avantajele culturii…9Lectia 2: Spatii de cultura…16Lectia 3: Pregatirea substratului nutritiv pentru ciuperca Agaricus bisporus …26Lectia 4: Asezarea compostului, insamantarea si acoperirea cipuercilor Agaricus bisporus…38Lectia 5: Conditii de microclimat, lucrari de ingrijire si recoltare la cipercile Agaricus bisporus…47Lectia 6: Tehnologia de cultura a speciei Agaricus edulis…57Lectia 7: Conditiile care favorizeaza aparitia bolilor si daunatorilor in cultura ciupercilor Agaricus spp…62Lectia 8: Bolile ciupercilor comestibile Agaricus bisporus. Viroze si bacterioze…70Lectia 9: Bolile produse de ciuperci saprofite sau competitoare (concurente). Forme teratologice sau anomalii la ciupercile Agaricus bisporus…82Lectia 10: Daunatorii ciupercilor Agaricus spp. (I)…95Lectia 11: Daunatorii ciupercilor Agaricus spp (II)..109Lectia 12: Pesticide utilizate la dezinfectia si combaterea bolilor ciupercilor comestibile…115Lectia 13: Pesticide utilizate in combaterea daunatorilor…123Lectia 14: Cultura ciupercilor Pleurotus spp (pastravi sau bureti). Avantajele culturii si spatii utilizate…132Lectia 15: Substratul de cultura pentru Pleurotus spp. (materii prime si auxiliare)…137Lectia 16: Dezinfectia termica a substratului…145Lectia 17: Insamantarea si conditiile de microclimat pentru ciupercile Pleurotus pp…153Lectia 18: Incubarea, asezarea brichetelor si recoltarea cipercilor Pleurotus spp…164Lectia 19: Tenologia de cultura a ciupercilor Pleurotus spp pe butuci de lemn…171Lectia 20: Protectia culturii ciupercilor Pleurotus spp. (boli si daunatori specifici)…179Lectia 21: Tehnologia de producere a miceliului de ciuperci comestibile…186Lectia 22: Alte specii de icuperci comestibile ce ar putea fi cultivate…194Dictionar explicativ de cuvinte…221