Nihilismul – credința că nu există un Adevăr absolut, că tot adevărul este relativ – este filosofia de bază a secolului al XX-lea. El a devenit atât de răspândit și de omniprezent în vremurile noastre, a pătruns atât de adânc în mințile și în inimile tuturor oamenilor din ziua de azi, încât combaterea lui cere un efort supraomenesc. Miezul acestei filosofii a fost exprimat foarte limpede de către Nietzsche în cuvintele: „Dumnezeu a murit, deci omul devine Dumnezeu și totul este posibil.”
Numai Dumnezeul creștin este în același timp putere deplină și iubire deplină; numai Dumnezeul creștin, prin iubirea Lui, i-;a făgăduit omului nemurirea și, prin puterea Lui de a împlini acea făgăduință, a pregătit o Împărăție în care oamenii vor trăi în Dumnezeu ca dumnezei, după ce vor fi fost înviați din morți.
Adevărul cel mare al creștinismului este că nu există nimicire și nu există incoerență, că tot nihilismul și absurdismul sunt zadarnice. Trebuie să redevenim creștini. Este zadarnic, de fapt este chiar absurd, să vorbim de reformarea societății, de schimbarea cursului istoriei, de ieșirea din epoca absurdității, dacă nu Îl avem în inimi pe Hristos; iar dacă Îl avem, nimic altceva nu mai contează.