Stocurile se epuizează rapid, rezervă acest produs și hai la
librăria Adevăr Divin din Brașov, Str. Zizinului, nr. 48, pentru a-l prelua personal.
(Unele produse pot avea discount suplimentar în librărie.)
Vei fi contactat(ă) telefonic de un reprezentant divin.ro pentru confirmarea disponibilității,
în intervalul Luni-Vineri orele 9:00 - 17:00,
deci te rugăm să introduci un număr de telefon corect și actual.
Absența, într-o buna zi, a benzinei la pompe, nu va fi, categoric, un motiv de
sarbatoare. Nu uitati insa, ca o rezerva apreciabila de alcool va poate scuti,
macar pana una-alta, de acest stres.
Noi v-am pus la dispozitie si
manualul de adaptare a motoarelor pe benzina la functionarea cu alcool dar si
cum se poate obtine acest alcool cultivand sfecla de zahar.
Nu trebuie
sa aveti niciun dubiu: cand pompele de benzina vor avea furtunurile ingramadite
deasupra, asa vor arata si cele de motorina.
Uleiurile vegetale ne pot
trece, insa, peste acest necaz. Dar, pentru a le avea, va trebui sa cultivam
plante oleaginoase. Cititi cartea pe care deja o tineti in mana si veti vedea ca
nu e greu. In sfarsit, spaima lipsei de gaze naturale baga in sperieti batranul
continent.
Simplificand abuziv, aceste gaze sunt folosite in parte
pentru arderea directa in vederea obtinerii de caldura si in alta parte pentru
sinteza ingrasamintelor chimice pe baza de azot.
Daca pentru obtinerea
de energie termica resursele sunt multiple si, ar trebui spus aici, ca, inca,
nimeni nu atrage atentia asupra potentialului enorm ce poate fi eliberat prin
combustia vegetalelor devenite inutile (paie, coceni, frunze, buruieni uscate
etc.) cu suplinirea consumului de gaze necesare sintezei ingrasamintelor chimice
se ocupa cu mult succes o serie larga de plante cu potential de retinere a
azotului in sol. Noi v-am indreptat privirile asupra lucernei, trifoiului si
lupinului. Ele sunt, insa, mai multe.
Cuprins:
Introducere
Capitolul 1
1.1. Uleiurile vegetale 1.2.
Utilizări industriale ale uleiurilor vegetale 1.3. Perspective ale
valorificării superioare a uleiurilor vegetale
Capitolul 2 - Cultura
plantelor oleifere
2.1. Floarea soarelui (Helianthus Annuus) 2.1.1
Biologia plantei 2.1.2 principalele soiuri de floarea-soarelui 2.1.3
Relațiile plantei cu factorii de mediu 2.1.4 Plante premergătoare 2.1.5
Fertilitatea solului 2.1.6 Pregătirea terenului 2.1.7 Alegerea
momentului pentru semănat 2.1.8 Lucrări de întreținere 2.1.9 Combaterea
bolilor și dăunătorilor 2.1.10 Recoltare, condiționare, păstrare
2.2
Soia (Glycine Max. (L.) Merr.) 2.2.1 Anatomia plantelor de soia 2.2.2
Relația plantei cu factorii de mediu 2.2.3 Zone favorabile culturilor de
soia 2.2.4 Lucrările solului în vederea semănatului 2.2.5 Adâncimea de
semănat 2.2.6 Lucrări de întreținere 2.2.7 Irigarea culturii de soia
2.2.8. Combaterea bolilor și dăunătorilor 2.2.9 Cultura succesivă
2.2.10.Recoltarea
2.3 Rapița. Generalități 2.3.1 Istoric și
importanță 2.3.2 Clasificare științifică 2.3.3 Particularități biologice
2.3.4 Soiuri și hibrizi 2.3.5 Cerințe față de climă la cultivarea
rapiței 2.3.6 Rotația culturii de rapiță 2.3.7 Fertilizarea culturii de
rapiță 2.3.7.1 Fertilizarea organică 2.3.7.2 Fertilizarea chimică
2.3.8 Lucrările solului 2.3.9 Solul și clima 2.3.10 Asolamentul
2.3.11 Sămânța si semănatul 2.3.12 Lucrările de îngrijire 2.3.12.1
Combaterea buruienilor 2.3.12.2 Combaterea bolilor 2.3.12.3 Combaterea
dăunătorilor 2.3.13 Recoltarea. Producții 2.3.13.1 Tehnologia de
recoltare a rapiței într-o fază 2.3.13.2 Tehnologia de recoltare a rapiței
în două faze 2.3.13.3 Evaluarea producției
2.4 Ricinul. Istoric.
Importanța culturii 2.4.1 Aria de răspândire 2.4.2 Particularități
biologice. Soiuri 2.4.3 Relațiile plantă - factorii de vegetație 2.4.4
Tehnologia de cultivare 2.4.4.1 Rotația. Planta premergătoare 2.4.4.2
Fertilizarea 2.4.4.3 Lucrările solului 2.4.4.4 Sămânța și semănatul
2.4.5 Lucrările de îngrijire 2.4.4.6 Recoltare și producții 2.4.7
Utilizări
2.5 Cultura muștarului. Istoric. Importanță Suprafețe și
producții. Soiuri și sortimente de bază Relațiile planta - factorii de
vegetație 2.5.1 Muștarul alb 2.5.2 Muștarul negru 2.5.3 Muștarul
brun 2.5.4 Muștarul sălbatic 2.5.5. Relațiile plantă — factorii de
vegetație, cerințe biologice și pedo-climatice 2.5.6 Tehnologia de cultivare
2.5.6.1 Rotația 2.5.6.2 Fertilizarea 2.5.6.3 Lucrările solului
2.5.6.4 Sămânța și semănatul 2.5.6.5 Lucrările de îngrijire 2.5.7
Combaterea buruienilor la cultura de muștar 2.5.8 Dăunătorii muștarului
2.5.9 Recoltare și producții 2.5.10 Tehnologia fabricarii muștarului
2.6. Macul
2.7. Alunele de pamant
2.8. Inul pentru
ulei
2.9 Bumbacul Introducere Istoric 2.9.1 Importanța
culturii.. 2.9.2 Bumbacul organic 2.9.3 Aria de răspândire și suprafețe
2.9.4 Particularități biologice, soiuri 2.9.5 Relațiile plantă - factori
de vegetație 2.9.6 Tehnologia de cultivare 2.9.6.1 Rotația. Planta
premergătoare 2.9.6.2 Fertilizarea 2.9.7 Lucrările solului 2.9.8
Sămânța și semănatul 2.9.9 Lucrările de îngrijire 2.9.10. Recoltare și
producții 2.9.11 Obținerea fibrei de bumbac
2.10 Susanul (Sesamus
Indicum L.)
2.11 Cultura șofrănelului 2.11.1 Cerințe față de
factorii de mediu 2.11.2 Agrotehnică 2.11.3 Boli și dăunători