Terapii naturiste pentru cancerul pulmonar
V-ar surprinde oare, să aflați că o persoană din patru este afectată de cancer? Dacă vi s-ar spune că până și niște simple schimbări în stilul dumneavoastră de viață, v-ar putea reduce semnificativ pericolul de a fi atins de această boală, ați folosi la maximum mecanismele naturale de apărare? |
Stocurile se epuizează rapid, rezervă acest produs și hai la
librăria Adevăr Divin din Brașov, Str. Zizinului, nr. 48, pentru a-l prelua personal.
(Unele produse pot avea discount suplimentar în librărie.)
Vei fi contactat(ă) telefonic de un reprezentant divin.ro pentru confirmarea disponibilității, în intervalul Luni-Vineri orele 9:00 - 17:00, deci te rugăm să introduci un număr de telefon corect și actual.
Detalii:
Atenție! Faza de a face
cancer o persoană din patru, a trecut, și situația actuală a ajuns să se
multiplice, ajungând la o persoană din trei. (n.a. – acest lucru este valabil
atât în țările economic înaintate, dar și în țările subdezvoltate, în care
domnește sărăcia și mizeria). Noi credem că oamenii informați, cei care țin la
sănătatea lor, pot lua măsuri să-și apere bogăția lor cea mai de preț,
sănătatea.
• AUTORUL |
Cuprins:
Cuvânt înainte Capitolul I – Cancerul 1-1-Tumorile 1-2-Gene care pot provoca îmbolnăvirea de cancer 1-3-Factori de risc pentru îmbolnăvirea de cancer 1-Predispoziția genetică 2-Factorii psiho-afectivi 3-Stilul de viață nesănătos A-Alimentația B-Fumatul C-Alcoolul D-Poluarea E-Pesticidele F-Radiațiile de joasă intensitate G-Radonul 4-Bolile 5-Medicarnentele 6-Radiațiile solare 7-Substanțe cancerigene Capitolul 2 – Prevenirea cancerului 2-1-Semne precoce de îmbolnăvire 2-2-Cum întărim imunitatea și cum prevenim îmbolnăvirea de cancer A-Factori alimentari care utilizați, pot preveni îmbolnăvirea de cancer 1-Vitaminele 2-Sărurile minerale 3-Oligoelementele 4-Enzimele 5-Fibrele alimentare B-Stresul afectează sistemul imunitar C-Sedentarismul, un factor cancerigen D-Oxigenarea corectă a organismului Capitolul 3 Cancerul pulmonar 3-1-Vulnerabilitatea la cancer 3-2-Nu depista tardiv cancerul de plămâni 3-3-Alimentația bolnavului de cancer pulmonar 3-4-Apiterapia cancerului pulmonar 3-5-Tratamentul cu plante medicinale 3-6-Vindecarea cancerului prin psihoterapie Capitolul 4 – Tratamentul cancerului prin alimentație 4-1-Nutrienți anticancerigeni 1-Sfeccla roșie 2-Broccoli 3-Laptele de oaie 4-Orezul negru 5-Germenii în dieta anticancer 6-Fructe de sezon care protejează de cancer 4-2-Combinații alimentare A-Salate B-Aperitive C-Micul dejtm D-Mâncăruri calde E-Deserturi F-Băuturi pe bază de lapte G-Sucuri amestec Bibliografie selectivă Cuprins |
Fragment:
B-FUMATUL Fumatul reprezintă unul din cele mai răspândite vicii ale civilizației zilelor noastre. Cancerele, în special cel pulmonar, boWe cardiovasculare, au un factor cauzator comun, ȚIGARA. Viciul de a fuma cauzează anual, peste 5 milioane de decese la nivel mondial. Previziunile pentru anul 2030, sunt pur și simplu îngrijorătoare. Organizația Mondială a Sănătății estimează că în acel an se va ajunge la peste 8 milioane de decese, cauzate de tabagism. Îmbolnăvirea de cancer legată de obiceiul de a fuma este strâns legată de stările cronice de iritabilitate și de toxicitate pe care le au țigările și produsele emanate prin arderea acestora Cercetări efectuate în SUA au arătat că apariția cancerului de plămâni este strâns legată de factorul cauzal fumatul. La ce afecțiuni se expun direct, fumătorii? În Europa, 15-20% din populație fumează. În România, procentul celor care fumează a ajuns la 30%. Efectul asupra eșantionului de populație este considerabil și se ajunge la deteriorarea sănătății atât a fumătorilor cât și a celor obligați „să fumeze pasiv”, înghițind fumul toxic al țigărilor celor împătimiți de acest viciu. Fumătorii împătimiți sunt predispuși în primul rând, la a fi afectați de boli cardiovasculare. Fumul de țigară conține peste 4000 de substanțe toxice cu efect iritant, toxic, extrem de agresiv. Printre cele mai nocive substanțe sunt: oxidul de carbon, gudronul și oxidul de nitrogen Aceste substanțe determină o oxigenare deficitară a sângelui și totodată produce o creștere a ritmului cardiac și reduce volumul vaselor sanguine. Sunt create condiții favorabile apariției bolilor cardiovasculare. Statisticile medicale atestă faptul că în cazul fumătorilor, riscul accidentelor vasculare cerebrale crește cu 50% față de cel al nefumătorilor. Acest risc este mărit la fumătorii care depășesc un pachet de țigări/zi. Specialiștii în domeniu arată că, în funcție de numărul țigărilor fumate, și de anii de aplicare a acestui viciu, riscul de îmbolnăvire de diverse forme de cancer poate ajunge până la de 6 ori mai mare, fața de persoanele care nu sunt dependente de fumat. Ca un adevărat drog, fumatul creează dependență, îmbolnăvește și ucide, este necruțător. Fumatul crește riscul îmbolnăvirii de cancer pulmonar cu 85%. Trebuie cunoscut că tabagismul favorizează apariția bronșitei cronice și a pneumoniei. Fumatul este principala cauză incriminată în ceea ce privește apariția bronhopneumonopatiei cronice obstructive, maladie care predispune la o respirație îngreunată, tuse cronică și cu expectorații. Dr. W.Schulz-Friese arată: „Există și o serie de boli (n.a. – în afara cancerului), de a căror mare frecvență, vinovat este în esență consumul de țigări: infarctul, bronșita, emfizemul pulmonar, ulcerul stomacal și cel intestinal, bolile vasculare”. Cercetătorii de la King’s College din Londra au făcut un studiu legat de efectul tabagismului asupra sănătății și funcționării creierului. S-a stabilit că la persoanele având vârsta peste 50 de ani, din cauza fumatului apar probleme privind memoria și la numeroși fumători poate fi afectată și activitatea creierului. Tabagismul determină nu numai afecțiuni pulmonare, cardiovasculare și îmbolnăviri de cancer, ci se pot declanșa și atacuri asupra sănătății creierului și chiar s-au stabilit relații fiziologice care atestă că tabagismul afectează nivelul activității creierului. Într-un articol al său, Magda Marinovici concluzionează sec: „Țigara strică activitatea creierului ( ... ) Traseul către demență: „TABAGISMUL”. Țigările reprezintă un focar generator de cancer. Marii oncologi ai lumii arată că astăzi 25% din formele de cancer din rândul bărbaților, sunt provocate de viciul fumatului. Cum societatea s-a democratizat în moravuri și vicii, în rândul femeilor, s-a produs un adevărat exod al persoanelor care s-au apucat de fumat și o fac cu mare pasiune, devenind dependente de acest nou drog social. Tabagismul s-a dezvoltat puternic în SUA, iar legat de îmbolnăvirile de cancer legate de fumat, riscul de cancer la femei generează nu numai cancer la plămâni, ci favorizează apariția cancerului de col uterin, creează probleme legate de menstruație și poate provoca chiar avort spontan. Pentru femei, fumatul constituie un factor agravant în ceea ce privește osteoporoza, căci viciul respectiv conduce la demineralizarea osoasa în cazul bărbaților fumători pot apărea disfuncții erectile (na-din cauza reducerii circulației sanguine în zona anghinală), probleme de fertilitate și prezintă riscuri crescute în privința cancerului de prostată. Atenție! În cazul persoanelor care nu fumează, dar sunt obligate să participe la viciul tabagismului, „fumând pasiv” apar riscuri considerabile în ceea ce privește îmbolnăvirea lor și anume: - fumătorii pasivi au cu 25% mai mari riscuri de a se îmbolnăvi de afecțiuni coronariene; - când un nefumător este obligat să inspire permanent fumul de țigară, el se poate îmbolnăvi atât de cancer, cât și de celelalte maladii de care sunt afectați fumătorii înrăiți; - copiii aduși pe lume de femei nefumătoare, dar expuse la tabagism pasiv, prezintă un risc major de malformații de tipul buză de iepure. Potrivit ultimului raport al Organizației Mondiale a Sănătății, în fiecare an, fumatul pasiv ucide cea 600.000 de persoane, din care 47% sunt femei, 28% copii, iar restul bărbați. NOTÃ! Riscul îmbolnăvirii de cancer la plămâni, și de alte afecțiuni este strâns legat de numărul țigărilor fumate zilnic. Pentru a preveni cancerul pulmonar, renunțați la fumat, evitați mediul poluat și respectați normele de protecție când lucrați cu substanțe toxice. S-a încercat o schimbare astfel ca fumatul țigărilor să fie înlocuit cu cel din pipă sau folosind țigări din foi. Rezulatele au arătat că și acest tip de fumat este dăunător și că riscul de a se îmbolnăvi de cancer rămâne în continuare. Singura variantă valabilă și care previne riscul este aceea de a nu fuma. Trebuie știut că viața unui fumător este cu 3-8 ani mai scurtă decât a unui nefumător, și pe lângă faptul că viciosului îi scade longevitatea, el este obligat să sufere și să se lupte cu numeroase maladii. Lupta contra fumatului este o acțiune importantă în ceea ce privește păstrarea sănătății omului pentru ca acesta să se bucure de sănătate și de o viață mai îndelungată. Atenție! Multe cupluri încheie partidele de sex, trăgând o țigară, așa-zisa „țigară de după”, ignorându-se că fumatul se plasează imediat după papilomavirusuri, printre cauzele care provoacă îmbolnăvirea de cancer uterin. C-ALCOOLUL Consumul regulat și în exces de alcool provoacă nu numai dependență, ci produce asupra celui afectat așa numita maladie a dublei personalități și totodată îl îmbolnăvește de un număr important de boli și-i aduce mari și dureroase suferințe. La bărbați alcoolul este un factor de risc pentru îmbolnăvirea de cancer a cavității bucale, a faringelui, a esofagului, a ficatului, stomacului. În cazul femeilor, apare riscul de cancer la sân, la acelea care beau băuturi alcoolizate, în comparație cu cele care nu sunt băutoare. Explicația este simplă: alcoolurile tari, concentra te produc iritații, arsuri în cavitatea bucală, gât, și iritarea fiind continuă, provoacă îmbolnăvirea de cancer. Acest lucru explică apariția cancerului la limbă, esofag, laringe. Când consumul de alcool este excesiv și continuu, vor fi afectate și stomacul și ficatul Pentru mulți oameni, alcoolul este un drog care creează stări de euforie, îi face să uite de necazurile și problemele vieții, dar acționează insidios și-i îmbolnăvește grav. Alcoolul are efect negativ asupra consumatorului în multe privințe: - are efect în înrăutățirea afecțiunilor cardiace; - provoacă cancerul cavității bucale, esofagului, laringelui; - consumul în exces de alcool provoacă, în timp, cancerul de pancreas, rect sau sân; - să nu uităm de faptul că alcoolicii ajung să facă, de multe ori, cancer la stomac și ficat. Când alcoolicul este și un vicios fumător, efectul distrugă tor al celor două vicii se multiplică și cancerul va afecta: plămânii, pancreasul, ficatul, stomacul, cavitatea bucală, esofagul, laringele, iar afecțiunile cardiace vor exploda Cercetările medicale au arătat că dacă un bărbat bea 1 pahar de vin la o masă principală, efectul nu este negativ și sănătatea acestuia nu va fi afectată. Se recomandă ca vinul să fie roșu și să fie sec. Țările în care se bea vin (cu măsură) sunt cele în care nu există un număr mare de bolnavi de inimă, iar cancerul nu proliferează. Și în cazul femeilor se recomandă ca ele să bea un pahar de vin/zi. Trebuie luat în considerare și faptul că alcoolicii nu se îmbolnăvesc și suferă numai ei, ci atunci când se îmbată produc accidente de circulație, accidente în producție, fac scandaluri, și având o personalitate dublă produc mari necazuri în familie, la locul de muncă sau chiar în societate. Efectul trecător și reversibil al alcoolului asupra vieții psihice reprezintă un prejudiciu adus sănătății deoarece după dispariția alcoolului din sânge, metabolismul își revine foarte greu la normal și acest lucru este strâns legat de cantitatea de alcool consumată de împricinat. În urma consumului repetat de alcool organismul devine dependent, ca de un drog și totodată, se sensibilizează și așa cum am arătat nu este de mirare că se va îmbolnăvi de diverse boli grave, printre care se numără și cancerul. Un studiu efectuat asupra celor care beau alcool în exces (alcoolicii), arată că frecvența apariției cancerului este de 25 de ori mai mare Pag. 25 – 29 |