Diabetul fără medicamente
Programul în 5 pași pentru controlarea glicemiei pe cale naturală și prevenirea complicațiilor diabetului
Diabetul de tip 2 se poate trata prin mijloace naturale sigure, fără să se recurgă strict la medicamente. |
47.20 40.12 RON (Stoc 0)
Indisponibil
• Adresa de e-Mail la care dorești să primești notificarea
Detalii:
Autoarea propune o abordare holistică a întregului organism, în care
suplimentele, mineralele și schimbările de alimentație au ca rezultat
scăderea în greutate, refacerea celulelor deteriorate, îmbunătățirea
funcției insulinice și diminuarea efectelor secundare provocate de
medicamentele prescrise. Programul în 5 pași utilizează numai alternative naturale, toate susținute de studii științifice: PASUL 1: Bea băuturi verzi pline de substanțe nutritive, ca spirulina, clorela și orzul verde, pentru a adăuga în alimentația ta vitamine, minerale, substanțe micronutritive și antioxidanți esențiali. PASUL 2: Adaugă suplimente cu vitamina D, care te ajută să controlezi glicemia și să reduci riscul de a face anumite tipuri de cancer. PASUL 3: Crește consumul de fibre pentru a scădea nivelul tensiunii arteriale și al colesterolului „rău” LDL. PASUL 4: Ia suplimente antiinflamatoare care micșorează nivelul de glucoză, pentru a-ți stimula metabolismul și a te ajuta să arzi grăsimile și zahărul. PASUL 5: Include în alimentație minerale (crom, magneziu, fier și vanadiu) pentru a-ți stimula metabolismul natural. Făcând aceste 5 schimbări simple în programul zilnic, îți vei proteja inima, rinichii, ochii și membrele de acele deteriorări pe care diabetulle produce adesea și vei elimina unele dintre complicațiile cu care poate te confrunți deja. |
Cuprins:
Introducere Partea I. SÃ ÎNȚELEGEM DIABETUL Capitolul 1. Nu e science-fiction, e în farfuria ta Capitolul 2. Multele fețe ale diabetului. Cunoaște-ți factorii de risc Capitolul 3. Cum să-ți protejezi pancreasul de degradarea cauzată de radicalii liberi Capitolul 4. Laptele și pâinea, motiv de teamă Partea a II-a. DETECTAREA, TRATAREA ȘI MONITORIZAREA DIABETULUI Capitolul 5. Medicamentele. Ce trebuie să știi ca să fii protejat Capitolul 6. Testele de diagnosticare pentru a-ți monitoriza progresul Partea a III-a. CUM SA RÃMÂI SÃNÃTOS DE LA TALIE ÎN SUS Capitolul 7. Cum să-ți protejezi vederea prețioasă Capitolul 8. Cum să ameliorezi boala cardiacă Capitolul 9. Rinichii merită să fie bine îngrijiți Partea a IV-a. CUM SÃ RAMAI SÃNÃTOS DE LA TALIE ÎN JOS Capitolul 10. Abordări naturale pentru alinarea neuropatiei Capitolul 11. Îndepărtează-te de diabet. Ingrijirea labelor picioarelor și a rănilor Partea a V-a. DINCOLO DE DIABET. CALEA TA SPRE RECUPERAREA COMPLETÃ Capitolul 12. Diabetul fără medicamente. Pașii 1, 2 și 3. Capitolul 13. Modalități naturale de a reduceglicemia. Pasul 4 Capitolul 14. Magia mineralelor. Pasul 5 Partea a Vl-a. REȚETE ȘI PONTURI ÎN BUCÃTÃRIE Capitolul 15. Mănâncă dulciuri fără să suferi Capitolul 16. Creează o bucătărie sănătoasă Capitolul 17. Rețete care îți vor salva viața și membrele Resurse Despre autoare |
Fragment:
Capitolul 1 Nu e science-fiction, e în farfuria ta Unele ingrediente din mâncare au potențialul de a te îmbolnăvi de diabet. Ești surprins? Păi, gândește-te la posibilitatea să nu ți se fi oferit niciodată adevărul întreg despre ingredientele din alimentele care îți plac. Nu ți s-a spus cât de rele sunt sau cum contribuie la boală. Stai liniștit! Asta n-o să fie o predică despre ce ar trebui sau nu ar trebui să mănânci. Este doar o poveste. Să facem o călătorie împreună... A fost odată ca niciodată o cultură de grâu, care a crescut luni de zile într-un lan liniștit din Kansas. Fermierul avusese o grijă deosebită înainte de a planta semințele ca solul să fie arat și fertilizat cum trebuie. A stropit lanul cu diverse pesticide, fungicide și alte substanțe chimice pentru a proteja recolta. Și aici este prima noastră problemă. Șochează acest lucru, dar 83 dintre ingredientele active din pesticide sunt încă folosite, deși studiile au arătat că pot cauza cancer la animale sau oameni. După ce grâullui s-a copt și a căpătat o culoare aurie frumoasă, fermierul din Kansas l-a recoltat și l-a pus într-un siloz până când va fi gata să-I vândă. Oricând se depozitează grâul, lucrătorii trebuie să fie atenți, pentru a se asigura că rămâne rece și uscat, deoarece vremea ploioasă și caldă favorizează creșterea ciupercilor. De un interes deosebit este Fusarium graminearum, o ciupercă ce poate infecta atât animalele, cât și oamenii. Ea poate cauza vomă, pierderea apetitului, diaree, mers împleticit, iritarea pielii și suprimarea sistemului imunitar. De obicei, boabele de grâu sunt măcinate în diferite tipuri de făină. în povestea mea, grâul fermierului din Kansas urmează să fie transformat în „făină bună la toate”, deoarece cererea pentru această făină este mare. Iar aici avem a doua problemă (de fapt, a treia, dacă punem la socoteală posibilitatea contaminării cu ciuperci). Pentru a face făină bună la toate, boabele de grâu trebuie curățate de straturile de tărâțe și germeni. Acest proces de curățare îndepărtează cele mai nutritive părți ale bobului, cum ar fi fibrele, minerale le și vitaminele. Lucru curios, această făină va impune probabil un preț mai ridicat decât făina de grâu integrală naturală, deoarece va fi prelucrată mai mult. însă nebunia nu se oprește aici. Făina – care în mod natural este maronie – trebuie albită cu ajutorul unei substanțe chimice care este standard în industria făinii, dorul gazos. Agenția pentru Protecția Mediului din SUA categorisește dorul’gazos ca pesticid și îl definește ca fiind un agent de înălbire, maturare și oxidare a făinii care este un iritant puternic, periculos în caz de inhalare și letal. Clorul gazos, atunci când intră în contact cu grâul, formează și o altă substanță numită aloxan, despre care se știe că distruge funcția pancreatică. Ai reținut? Toxina aloxan e în pâinea ta Aloxanul este atât de bun la distrugerea pancreasului încât oamenii de știință îl folosesc chiar și în studii clinice pentru a induce diabetulla animalele de laborator! Este un fapt bine documentat că făina albă înălbită este contaminată cu aloxan. Cine ar face așa ceva? Cineva (și acel cineva este probabil omega-corporație) care își câștigă existența din transformarea grâului în făină. Să analizăm mai de aproape această toxină. Cum am menționat, când făina este prelucrată în morile moderne pentru a se face făină albă, ea este supusă unei băi de clor gazos (dioxid de clor). Se folosesc și alte substanțe chimice, inclusiv peroxidul de benzoil, pe care oamenii îl aplică extern pentru a-și sparge coșurile. Oricum, clorul gazos reacționează cu unele proteine din făină și dă naștere la aloxan ca produs secundar. Aloxanul este orice în afară de ceva pur și nu este indicat niciodată pe eticheta produselor care folosesc făină albă înălbită. La animale, aloxanul distruge celulele beta, grupul specializat de celule din pancreas care produce insulina. Iar insulina, după cum știi, reduce nivelul zahărului din sânge. Așadar, pe scurt, cu cât se consumă mai mult aloxan, cu atât este mai probabilă apariția diabetului, cel puțin la animalele de laborator. Acesta nu este un secret. Oamenii de știință utilizează aloxanul în mod curent pentru a distruge pancreasul animalelor de laborator, de obicei rozătoare. Aloxanul seamănă cu glucoza, prin urmare este absorbit rapid de celulele beta, unde declanșează o deteriorare formidabilă cauzată de radicalii liberi și omoară celulele, astfel încât acestea nu mai produc insulină. Când mor suficiente celule beta, producția de insulină încetează. Cercetătorii injectează animalele sănătoase cu aloxan pentru a le induce diabetul. Când animalul este bolnav, ei testează anumite medicamente pentru a le determina eficacitatea. Asta înseamnă oare că aloxanul poate distruge în mod asemănător celulele beta din pancreasul uman, oprind astfel producția de insulină și provocând diabetul? Vrei să afli expunându-ți propriul pancreas la această substanță mortală? Aloxanul se găsește în aproape toate bunătățile de patiserie făcute cu făină albă care se comercializează. Mi se pare doar mie sau și tu te simți ca un cobai? Industria morăritului din SUA produce zilnic cam 63 502 932 kg de făină, iar utilizarea clorurilor pentru albirea făinii este considerată un standard al industriei. Aloxanul este un produs secundar al procesului de albire. Deoarece producătorii de alimente nu adaugă aloxan la făină, acesta nu va apărea pe etichetele cu ingrediente. însă, de obicei, 5 până la 15 g din 100 g făină ar putea fi contaminate. Asta înseamnă că următoarea chiflă albă și pufoasă după care întinzi mâna nu este doar lipsită de elemente nutritive, ci conține și potențiale otrăvuri. Dacă mănânci orice făcut din făină albă, mănânci probabil aloxan cu regularitate. Crede-mă, americanul obișnuit consumă mult mai multe kilograme de produse de patiserie decât fructe și legume (care cântăresc mai mult). Și, la un consum atât de mare, bănuiesc că ai putea fi unul dintre cei care mănâncă mult aloxan chiar fără să știe. Ești șocat? Sper, pentru că vreau să rămâi motivat să eviți alimentele care îți cresc glicemia și îți pot distruge pancreasul. În Textbook of Natural Medicine (Manualul de medicină naturală) aloxanul este definit ca „o toxină puternică pentru celulele beta”. Păcat că FDA permite utilizarea acestei substanțe chimice în produse pe care oamenii le mănâncă zilnic. Sincer, nu cred că dorești să mori, pentru că îmi citești cartea în încercarea de a te face bine și ești în mod evident dispus să faci schimbări. Sunt mândră că faci acest pas. Mi se pare surprinzător că pâinea albă și alte produse din făină albă pot expune pe cineva riseului de a se îmbolnăvi de diabet și de toate complicațiile sale, cum ar fi coma diabetică, amputarea, orbirea, insuficiența renală, nevralgia și, în cele din urmă, moartea. La farmacia unde lucram la sfârșitul anilor 1990, obișnuia să vină un bărbat pe nume Jack, care avea diabet. I-am spus să renunțe la produsele din făină albă și la alimentele care conțin gluten. Nu a vrut. L-am văzut anul trecut - din nefericire, renunțase în schimb la piciorul drept. în urma unei complicații a diabetului, piciorul acela a trebuit amputat. Nu voi ști niciodată sigur dacă sugestia mea l-ar fi ajutat, dar cred că ar fi putut. Te voi învăța în capitolele care urmează cum să gătești cu tipuri de făină care nu sunt contaminate cu toxine precum aloxanul. Transformarea grâului, care în mod natural este închis la culoare și plin de elemente nutritive, în făină albă, goală din punct de vedere nutrițional, are loc ca urmare a cererii mari a consumatorilor de a mânca brioșe, prăjituri, pâine și biscuiți care să aibă culoarea albă, nu maro. Întotdeauna m-a nedumerit denumirea nfăină bună la de toate” pentru că mi se pare că nici măcar nu servește scopului principal al hranei, adică acela de a asigura valoare nutritivă; deci, cred că ar trebui redenumită „făină care nu e bună la nimic”. Multă lume cumpără germeni de grâu pentru a-i adăuga la rețetele de prăjituri sau a-și suplimenta alimentația. Dacă vei cumpăra germeni de grâu, ghici ce vei face? Vei plăti mulți bani pentru a cumpăra substanțele nutritive care au fost înlăturate în procesul de fabricare a făinii obișnuite. Trebuie să înțelegi că în germenul de grâu sunt concentrate majoritatea substanțelor nutritive esențiale, inclusiv vitamina E, folatul (acidul folic) , fosforul, tiamina, zineul, magneziul, acizii grași esențiali și fibrele. Pag. 17 – 21 |