Dieta grupelor sanguine
Noua și senzaționala dietă a grupelor sanguine! O descoperire științifică revoluționară:Structura noastră sanguină decide felul în care alimentele sunt preluate și prelucrate de organismul nostru. |

15.00 RON (Stoc 0)
• Adresa de e-Mail la care dorești să primești notificarea
Detalii:
Lucrarea
explică felul în care funcționează această dietă.
· Grupa sanguină decide totul · Calea sănătoasă spre greutatea ideală · Un sistem imunitar puternic · Tot timpul în formă maximă Potrivit particularității diferitelor grupe sanguine, nutriționiștii recomandă: Grupa sanguină 0: multă carne, pește și câteva legume Grupa sanguină A: multe legume, orez și cereale Grupa sanguină B: produse lactate, dar și ouă și legume Grupa sanguină AB: toate alimentele, totuși mai puțină carne, în schimb, mult pește Meniuri pe grupe sanguine și scheme de alimentație. „Alimentele pot să ne fie și leacuri” • Hipocrat |
Cuprins:
Câteva cuvinte introductive Ce înseamnă, de fapt, dieta grupelor sanguine Sfârșitul dietelor valabile pentru toată lumea Grupa sanguină – cheia spre greutatea ideală? Cum au luat naștere grupele noastre sanguine – de la vânătorul preistoric la omnivorul de astăzi Anumite substanțe nutritive atacă structura noastră sanguină Modul în care funcționează dieta grupelor sanguine Totul depinde de alegerea corectă Grupa sanguină O – esențialul pe scurt Alimentația ideală pentru persoanele cu grupa sanguină 0 Grupa sanguină A - esențialul pe scurt Alimentația ideală pentru persoanele cu grupa sanguină A Grupa sanguină B – esențialul pe scurt Alimentația ideală pentru persoanele cu grupa sanguină B Grupa sanguină AB – esențialul pe scurt Alimentația ideală pentru persoanele cu grupa sanguină AB De la A la Z – cele mai sănătoase alimente pentru toate grupele sanguine Dieta grupelor sanguine – extrem de ușor de urmat Suplu și în formă consumând mâncăruri delicioase și sănătoase Grupa sanguină 0 – propuneri de meniu pentru o săptămână Grupa sanguină A – propuneri de meniu pentru o săptămână Grupa sanguină B – propuneri de meniu pentru o săptămână Grupa sanguină AB – propuneri de meniu pentru o săptămână Când stați la masă cu persoane care au alte grupe sanguine decât dvs. |
Fragment:
Capitolul 1 Ce înseamnă, de fapt, dieta grupelor sanguine Sfârșitul dietelor valabile pentru toată lumea Slăbiți sănătos mâncând mai puține grăsimi! Mâncați mai mulți hidrați de carbon și vă veți simți mai în formă și mult mai bine dispuși! Proteinele activează consumul de energie! Prea multe proteine obosesc rinichii! Să mănânci puțin și des este mai sănătos decât să mănânci mult de trei ori pe zi! Nu ciuguliți tot timpul câte ceva, în speranța că astfel sucurile gastrice se vor potoli! Vegetarienii trăiesc mai mult! Numai cei care consumă carne din abundență beneficiază de un aport suficient de vitamină B12! Suplu, sănătos și plin de putere consumând legume și fructe proaspete! Prea multe legume și fructe proaspete împovărează metabolismul... Mai înțelegeți ceva? Există atâtea teorii nutritive contradictorii și năucitoare, dar ai căror adepți sunt atât de profund convinși de adevărul spuselor lor, încât, dacă ar fi să te iei după ei, teoria lor nutrițională ar trebui aplicată, fără nici un fel de discuție, întregii omeniri. Grașii, slabii, tinerii, bătrânii, sănătoșii și bolnavii, toți, dar absolut toți sunt aruncați într-una și aceeași oală de astfel de „nutriționiști” care se socotesc pe sine adevărați guru ai alimentației. Urmarea, puteți să vă dați și singuri seama, nu poate fi decât una: lehamite a față de hrană. Mai devreme sau mai târziu, multora le dispare total plăcerea de a mânca, au o față chinuită când își mănâncă iaurtul în silă gândindu-se, de fapt, în acele momente la cât de savuros ar fi un grătar sau un copan de pui bine rumenit. Sau, ajung să dezvolte sentimente de culpă după ce, ne mai rezistând regimului anost și chinuitor, „păcătuiesc” mâncând ceva ce le face plăcere. Ca să nu mai vorbim de faptul că, într-o bună zi, stomacul ajunge să se răzvrătească, să se împotrivească să mai fie zilnic îndopat cu o hrană greșită, care nu-i priește și începe să refuze orice aliment. Se caută un program de alimentație individuală Totuși cum putem lupta dar și câștiga bătălia cu kilogramele în surplus, rămânând în același timp sănătoși și plini de vitalitate? Acest lucru nu-l putem obține decât printr-o alimentație care ne place și care ne priește, ceea ce înseamnă că aceasta este în concordanță deplină cu necesitățile noastre fiziologice reale și, mai ales, că respectă nevoile noastre biochimice, adică felul în care organismul nostru preia și prelucrează hrana. În majoritatea curelor de slăbire îndeobște recomandate, fie că sunt cure pe bază de cereale, deci cu un conținut bogat de hidrați de carbon, fie că sunt monodiete bogate în proteine, sau programe de alimentație extrem de bine direcționate, întotdeauna se pierde total din vedere faptul că fiecare dintre noi suntem o entitate bine conturată, unică. Așa cum nici o amprentă digitală (a membrelor superioare sau inferioare) nu se aseamănă una cu alta, tot astfel nici structura ADN-ului nostru celular nu este identică cu nici o altă structură celulară de ADN din lume și la fel de puțin identice sunt și nevoile de alimentație ale diferiților indivizi, care, la rândul lor, după cum se știe, sunt dependente, condiționate de diverși factori. Printre acești factori trebuie să-i amintim pe cei genetici, atunci când se pune problema ce cantitate dintr-o anumită substanță este necesară organismului nostru pentru a funcționa impecabil. Că, din punct de vedere al alimentației nu putem fi aduși toți la unul și același numitor comun o demonstrează concludent și următorul exemplu: mai mult din două treimi din populația globului nu dispune structural de o anumită enzimă care ajută sucurile digestive să descompună chimic lactoza. Deci dictonul „laptele e sănătos, curăță organismul și te face vioi” este neavenit și de-a dreptul ilar pentru toate aceste persoane care au acest handicap metabolic. Faptul că urmând aceiași dietă de slăbire unii slăbesc mai mult iar alții mai puțin nu trebuie să ne mire pentru că fenomenul de pierdere în greutate este strâns legat de chimia ancestrală a organismului nostru. Așa se explică și fenomenul, des întâlnit, că anumite cure de slăbire aplicate anumitor persoane sunt sortite eșecului din pornire. Indiferent de corectitudinea și consecvența cu care persoana respectivă urmează cura, dacă aceasta nu este în concordanță cu datele sale biologice, aceasta nu va avea nici un fel de sorți de izbândă. Medicii au înțeles de mult că nu toți pacienții lor reacționează la fel Ia diete, indiferent cât de sănătoase ar fi acestea. Astfel, azi, medicii nu mai recomandă oricărui pacient care suferă de afecțiuni stomac ale una și aceiași dietă de cruțare fadă. Concluzionând, putem afirma că atunci când aplicăm diferite programe de alimentație după dictonul: „ceea ce-mi face bine mie trebuie să-ți facă la fel de bine și ție”, doar șansa poate fi aceea care să transforme programul respectiv într-un succes. Grupa sanguină – cheia spre greutatea ideală ? Oamenii fiind foarte diferiți au nevoie și de hrană diferită. Ceea ce până acum a lipsit pentru ca această axiomă să poată fi transformată în moduri de viață raționale, rezonabile, a fost existența unui cod care să ne ajute să descifrăm cu mai multă claritate și acuitate necesitățile individuale de hrană ale fiecărui individ. De când, însă, s-a făcut descoperirea senzațională că între apartenența la o grupă sanguină sau alta și alimentație există o legătură reală, logică și coerentă, ceva esențial s-a schimbat în optica medicilor și nutriționiștilor. Grupa sanguină este cheia care „deschide poarta spre lumea misterioasă a sănătății, a bolii, a longevității, a vitalității corporale și a forței emoționale”. Sunt cuvintele ilustrului medic american și tămăduitor naturist Peter D’ Adamo care s-a aplecat asupra acestui fenomen, l-a studiat în amănunțime și a elaborat teoria nutriționistă care are la bază corelarea alimentației cu caracteristicile fiecărei grupe sanguine. Și poate că, parcurgând cu atenție această carte, în acest moment, vă veți pune, plin de scepticism, următoarea problemă: cum se poate ca grupa sanguină să aibă ceva în comun cu alimentația noastră sau cu modul nostru de viață? Grupa sanguină, acest biet factor lipsit de viață personală să reprezinte oare, cu adevărat, cheia spre greutatea ideală, spre sănătate ? Nu cumva este o exagerare? Sau o supralicitare a importanței acestui factor? Poate că așa pare la prima vedere. Dar dacă te apleci asupra argumentației științifice a doctorului D’ Adamo, atunci vei descoperi cu ușurință ce importanță enormă pentru întreaga noastră viață, pentru toate aspectele vieții noastre, are acest factor cu totul remarcabil. Doi medici pe drumul cel bun „Fiecare grupă sanguină conține mesajul, solia genetică a modului de a se alimenta și de a se comporta al strămoșilor noștri” remarca medicul D’ Adamo, adăugând în continuare „și multe dintre trăsăturile lor caracteristice ne mai influențează și astăzi”. Pentru a descoperi de ce sistemul nostru digestiv și imunologie mai prezintă și azi predilecții pentru acele alimente cu care s-au hrănit și strămoșii noștri cu aceeași grupă sanguină, nu trebuie să facem cercetări laborioase. Studiind istoria devenirii umane se poate lesne observa cum au luat naștere diferitele grupe sanguine în fazele determinante ale evoluției omului, grupe sanguine care și-au păstrat caracteristicile dominante și determinante până în ziua de azi. Ceea ce este demn de remarcat este faptul că grupele sanguine se diferențiază între ele mai ales în ceea ce privește digestia și capacitatea organismului de a se apăra pe sine, de a rezista atacurilor venite din exterior. Această descoperire a fost tăcută, in nuce, de către James D’ Adamo, tatăl doctorului Peter D’Adamo, care, în anii 50 a constatat că o dietă pur vegetariană, lipsită aproape de grăsimi, în cazul unor pacienți în loc să le atenueze suferințele, dimpotrivă, le-a agravat starea de boală. Convingerea lui James D’ Adamo era că soluția acestei probleme nu se poate afla decât în sânge, cel care hrănește întregul organism. Și a început să caute un criteriu în funcție de care să poată fi stabilite necesitățile individuale de alimentație. Medicul naturist James D’Adamo a urmărit ani de zile felul în care reacționează diferiți pacienți, având grupe de sânge diferite, la anumite alimente. Și astfel încet, încet, în timp a tăcut următoarea descoperire: persoanelor care aveau grupa sanguină A, alimentele bogate în proteine, mâncarea care conține a multă carne, nu le pria. În schimb, se simțeau bine consumând proteină vegetală prezentă din plin în soia și tofu. Produsele lactate le provocau acelorași pacienți creșterea producției secreției din zona cavităților nazale și a căilor respiratorii. Iar dacă, aceiași pacienți, erau supuși la un efort fizic cât de redus oboseau extrem de tare. În schimb, atunci când tăceau exerciții yoga se simțeau extrem de bine. Marii mâncători de carne s-au dovedit a fi pacienții care aveau grupa sanguină 0. Era limpede că pentru ei proteina animală era ideală. Și se simțeau bine și plini de forță tăcând jogging. În anul 1980, James D’Adamo publică lucrarea „One Man’s Food” („Hrana Omului” - n.r.), în care prezintă descoperirile sale privitoare la interdependența dintre grupă sanguină, alimentație și starea de sănătate, dând totodată și diverse sugestii pentru o alimentație corespunzătoare. Teoria grupelor sanguine în interdependență cu alimentația, lansată în urma unor observații empirice făcute de către James D’Adamo, a fost re luată de către fiul acestuia, Peter, care a reușit, în următorii doi ani, să o fundamenteze științific, să aducă argumente indubitabile în susținerea ei. O descoperire uluitoare și consecințele ei Peter D’Adamo, născut în anul 1956, era încă medic rezident atunci când a început să studieze tot ceea ce se putea studia pentru a descoperi ce interdependență intimă există între anumite simptome ale unor boli și grupa sanguină a pacienților respectivi. Și ceea ce a descoperit a fost de-a dreptul revoluționar. A descoperit că persoanele care au grupa sanguină O sunt mult mai predispuse să dezvolte boli stomacale pe care, de regulă, medicii le caracterizează ca fiind ulcere peptice. Este vorba, în esență, de ulcere stomacale, care sunt rezultatul acțiunii sucurilor digestive asupra mucoasei stomacale. (Ultimele cercetări microbiologice și de biologie moleculară în domeniu au certificat faptul că la persoanele care au grupa sanguină O, germenul patogen Helicobacter pylori apare și se instalează în mucoasa stomacală mult mai des decât la persoanele care au alte grupe sanguine. Acest agent patogen, cunoscut doar de pe la începutul anilor 80, este considerat a fi responsabil atât pentru inflamațiile mucoasei stomac ale cât și pentru favorizarea dezvoltării cancerului stomacal.) La pacienții care aveau grupa sanguină A, medicul D’Adamo a constatat existența unui tip de cancer care este îndeobște legat de o producție redusă de suc gastric. De asemenea, se pare că persoanele care au grupa sanguină A suferă mult mai des de anemie pernicioasă. Această deficiență metabolică la nivelul mucoasei stomacale împiedică, printre altele, și absorbția vitaminei B12, vitamină fără de care hematiile, adică globul ele roșii, nu pot ajunge la maturitate. Această descoperire uluitoare a confirmat, în unele privințe, ceea ce tatăl medicului Peter D’Adamo constatase cu câteva vreme în urmă și anume că pacienților cu grupă sanguină O le priesc acele alimente pentru digerarea cărora organismul produce acid gastric din belșug. Pornind de la această constatare, medicul D’Adamo junior a început să se preocupe intens de cercetarea interdependenței dintre felul hranei, modalitatea de alimentație, starea de sănătate, de boală și apartenența la diferitele grupe sanguine. Pag. 9 – 13 |