Mănâncă pentru a trăi

Autor:
Autor:
Joel Fuhrman, dr.
Editura:
Editura:
Lifestyle Publishing

Un program revoluționar, bogat în nutrienți, pentru o scădere în greutate rapidă și susținută

Un program revoluționar, bogat în nutrienți, pentru o scădere în greutate rapidă și susținută. Slăbiți peste 10 kilograme în doar 6 săptămâni.
Mănâncă pentru a trăi: Un program revoluționar, bogat în nutrienți, pentru o scădere în greutate rapidă și susținută

47.20 42.48 RON (Stoc 0)

Detalii:
În sfârșit, o carte despre diete care tratează riguros știința alimentației. Majoritatea cărților despre diete conțin puține informații de bază în ceea ce privește fiziologia. Mănâncă pentru a trăi analizează motivele pentru care ne îngrășăm și ne sfătuiește cum să slăbim și să ne păstrăm silueta toată viața, rămânând totodată sănătoși. Toate afirmațiile sunt susținute de date științifice reale. Dr. Thomas Davenport, Spitalul General din Massachusetts

Mănâncă pentru a trăi oferă un mod de a slăbi rapid, foarte eficient și demonstrat științific. În esență, planul revoluționar pentru șase săptămâni al doctorului Fuhrman este simplu:

Dacă raportul dintre nutrienții și caloriile din alimente este ridicat, slăbiți. Cu cât alimentele pe care le consumați au o densitate mai mare a nutrienților, cu atât pofta de grăsimi, dulciuri și alimente bogate în calorii este mai redusă. Mănâncă pentru a trăi vă va ajuta să trăiți mai mult, să reduceți dependența de medicamente și să vă îmbunătățiți starea de sănătate într-o măsură incredibil de mare. Vă va schimba modul în care vă alimentați.

Cu ajutorul cărții de față veți slăbi mai mult decât ați crezut vreodată că este posibil și veți reuși să vă păstrați noua greutate.

Dr. Joel Fuhrman
Cuprins:
Cuvânt-înainte ... 9
Introducere ... 15

1. Cum ne săpăm mormintele cu furculița și cuțitul ... 31
2. Supraalimentați, dar malnutriți ... 57
3. Compușii fitochimici: Pilulele ”magice” ale naturii ... 90
4. Partea întunecată a proteinelor de origine animală ... 125
5. înțelepciunea nutrițională vă ajută să slăbiți ... 168
6. Cum scăpăm de adicțiile alimentare ... 217
7. Mănâncă pentru a trăi împotriva bolilor ... 249
8. Planul vostru pentru o reducere substanțială a greutății ... 303
9. Cum să ne sculptăm viitorul în bucătărie. Planuri de meniu și rețete ... 341
10. întrebări frecvente ... 404

Glosar ... 444
Mulțumiri ... 447
Note ... 448
Fragment:

Introducere

Să vă povestesc cum arată o zi tipică în cabinetul meu. Consult între doi și cinci pacienți noi, precum Rosalee. Când Rosalee a intrat pentru prima dată pe ușa cabinetului meu, cântărea 100 de kilograme și lua două medicamente (Glucophage și Glucocontrol) pentru diabet, plus încă două medicamente (Accupril și Maxide) pentru hipertensiune arterială. Ea încercase orice dietă existentă și făcuse antrenament fizic, însă tot nu reușise să scape de kilogramele în plus. Când a venit la mine, era disperată să ajungă din nou la o greutate sănătoasă, însă sce ivința programului meu și nu credea că îi aduce altceva cât ceea ce deja experimentase în trecut – eșecul.

Am întrebat-o care este greutatea ideală pe care și-ar dori să o aibă în cele mai îndrăznețe visuri și cât timp ar trebui să-i ia pentru a-și atinge scopul. Ea s-a gândit că greutatea ideală ar trebui să fie de 57 de kilograme, greutate la care ar dori să ajungă în răstimp de un an. Am zâmbit și i-am spus că aș putea crea un regim cu ajutorul căruia să piardă aproximativ două kilograme în prima lună sau unul cu ajutorul căruia să piardă 10 kilograme în prima lună și să își reducă doza de medicamente. Nu e nicio surpriză faptul că a optat pentru cea de-a doua variantă.

După ce a ascultat explicația programului pe care îl concepusem pentru ea, Rosalee a fost foarte entuziasmată. În ciuda tuturor lucrurilor pe care le învățase din lecturile ei despre diete și regimuri, ea nu realizase niciodată modul în care toate acele mesaje amestecate o conduseseră pe o cale greșită. Planul pe care îl conturasem pentru Rosalee îi părea logic. Ea a spus: „Dacă pot să mănânc toată mâncarea aceea delicioasă și totuși să pierd atâtea kilograme, cu siguranță voi urma instrucțiunile cu exactitate”. Când Rosalee s-a întors în cabinetul meu în luna următoare, pierduse 10 kilograme și nu mai lua de patru săptămâni Glucocontrol și de două săptămâni Maxide. Tensiunea ei arterială era normală și nivelul glucozei era mai bine controlat, cu mai puține medicamente. Acum era momentul să îi reducem și mai mult medicația și să înaintăm către următoarea etapă a regimului.

Rosalee este un exemplu tipic pentru miile de pacienți pe care i-am ajutat în cabinetul meu, bărbați și femei care nu mai sunt supraponderali și nici bolnavi cronic. Sunt atât de încântat să îi ajut pe acești pacienți să își recâștige o stare optimă de sănătate și o greutate optimă, încât am decis să scriu această carte, pentru a aduna cele mai importante informații privind scăderea în greutate și recâștigarea sănătății într-un document clar. Trebuia să fac asta. Dacă veți aplica informațiile conținute în aceste pagini, aveți și voi posibilitatea de a vedea rezultate care vă pot salva viața.

Văd, de asemenea, multe femei tinere care vor să piardă rapid 10 sau 25 de kilograme înainte de o nuntă sau de o excursie la mare. În această iarnă am consultat o antrenoare de înot care trebuia să arate foarte bine în costumul de baie în vara care urma. Aceste persoane mai tinere și mai sănătoase sunt trimise de obicei de medicii de familie sau sunt suficient de bine informate încât să știe că angajarea într-o dietă extremă poate fi periculoasă. Planul meu nu se rezumă doar la un regim sănătos, conceput științific, calculat pentru a furniza elementele nutritive optime și în același timp pentru a determina scăderea rapidă în greutate, ci vine și în întâmpinare a așteptărilor celor care își doresc o sănătate foarte bună și o vitalitate debordantă, în timp ce ating și greutatea ideală. Tipul meu de regim poate fi combinat cu un program de antrenament fizic pentru obținerea de rezultate uimitoare, însă poate fi utilizat eficient și de persoanele care sunt prea bolnave sau supraponderale, stări care nu le permit să facă suficientă mișcare.

în ciuda celor peste 110 milioane de dolari pe care consumatorii îi cheltuie zilnic pe diete sau programe de „slăbire” (peste 40 de miliarde de dolari pe an), americanii sunt poporul cel mai obez din istorie. Pentru a se înscrie în categoria obez, cel puțin o treime din corpul unei persoane trebuie să fie reprezentat de țesut adipos. 34% dintre americani sunt obezi, iar problema, departe de a scădea, devine tot mai gravă.

Din nefericire, majoritatea regimurilor de scădere în greutate fie nu funcționează, fie oferă doar beneficii temporare, cu un impact prea mic. Există multe regimuri „cu reguli și calcule”, medicamente pentru slăbit, programe care implică un conținut mare de proteine, băuturi ambalate sau alte mode care v-ar putea ajuta să pierdeți câteva kilograme pentru o anumită perioadă. Problema este că nu puteți urma aceste regimuri la nesfârșit. Și, mai rău, unele sunt chiar periculoase.

De exemplu, regimurile cu conținut ridicat de proteine (și alte diete bogate în produse de origine animală și sărace în fructe și carbohidrați nerafinați) pot crește într-un grad semnificativ riscul de a dezvolta cancer de colon. Studiile științifice arată o legătură clară și puternică între maladiile canceroase ale tractului digestiv, vezicii urinare și prostatei și consumul redus de fructe. Ce beneficii poate să aibă un regim care ne scapă de kilograme, dar ne crește în mod dramatic riscul de a ne îmbolnăvi de cancer? Din cauza unor neajunsuri atât de grave, tot mai mulți oameni disperați se îndreaptă către medicamente și proceduri chirurgicale, în speranța de a scădea în greutate.

Am îngrijit peste zece mii de pacienți, majoritatea acestora venind în cabinetul meu nefericiți, bolnavi și supraponderali, după ce au încercat fiecare regim la modă, fără prea mult succes. După ce au respectat formula mea de sănătate și scădere în greutate, aceste persoane au scăpat de kilogramele pe care visau de multă vreme să le piardă și, în plus, au reușit și să își mențină greutatea la care ajunseseră. Pentru prima dată în viața lor, acești pacienți au avut la dispoziție un plan dietetic, un plan care nu le impunea să fie înfometați tot timpul.

Majoritatea pacienților care vin la mine spun că nu pot să scadă în greutate, orice ar face. Și nu sunt singurii. Aproape că este universal acceptat faptul că pacienții obezi nu pot ajunge la o greutate ideală, sau măcar acceptabilă, prin intermediul programelor tradiționale de scădere în greutate. Într-un studiu la care au participat șaizeci de femei obeze, care s-au înrolat într-un program de dietă și antrenament fizic derulat într-o universitate, niciuna nu a reușit să ajungă la greutatea ideală.

Regimul meu dietetic și rețetele mele sunt create pentru cazurile cele mai dificile și pentru acele persoane care nu au reușit până acum să scape de kilogramele pe care doreau să le piardă, după ce au încercat alte programe. Dacă urmați sfaturile referitoare la dietă prezentate în această carte, veți obține rezultate remarcabile, indiferent de experiențele pe care le-ați avut anterior. Scăderea în greutate este în medie de șapte kilograme în prima lună și de 4,5 kilograme în fiecare din lunile următoare. Unele persoane pierd chiar și o jumătate de kilogram pe zi. Nu o să vă fie foame și veți putea mânca atât de mult cât doriți (de obicei chiar mai mult decât obișnuiați să mâncați înainte). Va funcționa pentru toată lumea.

Pacienții mei au și alte beneficii. Mulți dintre ei sufereau de afecțiuni cronice care necesitau numeroase medicamente. Numeroși pacienți de-ai mei au ajuns în situația de a întrerupe tratamentul medicamentos și de a se afla în convalescență după boli precum angină pectorală, hipertensiune arterială, hipercolesterolemie, diabet, astm, fatigabilitate, alergii și artrită (asta ca să enumerăm doar câteva). Peste 90% dintre pacienții mei care suferă de diabet și care își administrau insulină la momentul prezentării în cabinetul meu pot renunța la insulină deja în prima lună.

Când l-am consultat pentru prima oară pe Richard Gross, acesta trecuse deja printr-un procedeu de angioplastie și o operație de bypass, iar doctorii îi recomandau o a doua operație de bypass, deoarece durerile în piept recidivaseră, iar cateterizarea arăta că două dintre cele trei vase sangvine implicate în acel bypass prezentau un grad ridicat de stenoză. Deoarece creierul său fusese afectat în timpul primei operații de bypass, Richard nu voia să mai treacă încă o dată prin experiența operației. Nu mai este nevoie să menționez că Richard era foarte motivat să încerce abordarea mea neinvazivă. A urmat recomandările mele ca la carte și, după două luni de respectare a programului, durerile în piept au dispărut. Tensiunea arterială s-a normalizat, nivelul total de colesterol a scăzut (fără medicamente) la 135 și nu mai avea nevoie de cele șase medicamente pe care le lua pentru angină și hipertensiune. Nici acum, șapte ani mai târziu, Richard nu mai prezintă semne de insuficiență vasculară.

Eu am consultat mulți pacienți ai căror medici le recomandaseră angioplastie sau bypass chirurgical, însă care hotărâseră să încerce mai întâi programul meu de gestionare nutrițională agresivă. Cei care vor respecta programul descris în această carte vor observa ameliorarea stării de sănătate și vor vedea cum le dispar gradat durerile de la nivelul pieptului. Dintre sute de bolnavi cu afecțiuni cardiace pe care i-am tratat în acest mod, toți, cu excepția unui număr foarte mic de persoane, se simt excepțional, cu ameliorarea durerilor de la nivelul pieptului în aproape toate cazurile (doar o singură persoană a repetat angioplastia pentru că simptomele toracice au recidivat), și niciunul dintre pacienții mei nu a decedat ca urmare a unui infarct miocardic.

Cu ajutorul medicilor lor, majoritatea pacienților pot reduce treptat – și chiar elimina – dependența de medicamente. Acest program le permite adesea pacienților mei să evite chirurgia pe cord deschis și alte proceduri invazive. De multe ori le salvează viața.

Indiferent de câte dovezi vă prezint cu privire la succesele pe care le-am avut cu pacienții mei, aveți dreptul să fiți sceptici. Succesul miilor de pacienți nu trebuie neapărat să însemne și succesul în cazul vostru. La urma urmei, ați putea spune, nu au fost motivați toți acești pacienți de boli grave sau de frica de moarte? în realitate, mulți dintre ei erau oameni relativ sănătoși, care au venit la mine pentru îngrijiri medicale de rutină. Ei au găsit un beneficiu ascuns și s-au hotărât pur și simplu să „mănânce pentru a trăi” mai mult și mai sănătos și să piardă acel surplus de kilograme de care nu aveau nevoie, chiar dacă era vorba doar de 5 sau 10 kilograme. Atunci când au aflat informațiile prezentate în această carte, pur și simplu s-au schimbat.

Ecuația sănătății creată de dr. Fuhrman

Aceste rezultate par a fi fantastice, și chiar sunt. De asemenea, sunt adevărate și predictibile prin programul meu. Cheia acestei diete extraordinare este formula simplă dezvoltată de mine: S = N/C.

Sănătate = Nutrienți / Calorii

Sănătatea voastră este prezisă de aportul de substanțe nutritive împărțit la aportul caloric.

S = N/C este un concept pe care eu îl numesc densitatea nutrițională a alimentației voastre. Hrana ne oferă atât substanțe nutritive, cât și calorii (energie). Toate caloriile provin din doar trei elemente: carbohidrați, grăsimi și proteine. Substanțele nutritive provin din factori alimentari noncalorici și includ vitamine, minerale, fibre și compuși fitochimici. Aceste substanțe nutritive noncalorice au o importanță vitală pentru sănătate. Cheia către pierderea permanentă în greutate este să consumați predominant acele alimente care au un procent ridicat de substanțe nutritive (factori alimentari noncalorici) și un procent scăzut de calorii (carbohidrați, grăsimi și proteine). In fizică, o formulă-cheie este E = mc2 a lui Einstein. În nutriție, formulacheie este S = N/C.

Fiecare aliment poate fi evaluat utilizând această formulă. Odată ce începeți să învățați care alimente sunt cele potrivite – care au un raport nutrienți/calorii mai

Pag. 15 – 21

Preț
Preț 47.20 RON
Discount
Discount 10 %
Preț final
Preț final 42.48 RON
I.S.B.N.
I.S.B.N. 978-606-8309-24-8
Caracteristici:
Numărul de pagini
Numărul de pagini 521
Formatul în cm. (l x L)
Formatul în cm. (l x L) 13 x 20
I.S.B.N.
I.S.B.N. 978-606-8309-24-8
Traducerea din limba engleză
Traducerea din limba engleză Ancuța Ianc
Titlul original
Titlul original Eat to Live: The Amazing Nutrient-Rich Program for Fast and Sustained Weight Loss
Publicat online
2013-10-12
Afișat de
22551 ori
Apreciere
5 / 5 (1)
Recomandări:
Adevăr Divin ▷ Librăria
Adevăr Divin
×

Coșul de cumpărături

Titlul
Preț RON
-%
Redus RON
 
Subtotal
Șterge
produs(e) în coș, preț total:

Atenție: acest site este în teste și pot exista erori!

Sugestie: Rotiți telefonul pentru a vedea mai multe detalii

Continuă cumpărăturile Golește coșul Finalizează
×

Adăugat în coș

Titlul
Preț
Redus
Preț final
×

Recomandate

41.00 36.90 RON

Carduri CELE PATRU LEGĂMINTE

94.00 84.60 RON

Puterea (Secretul Cartea 2)

11.71 RON

Tarotul Lenormand

60.00 54.00 RON

Theta Healing

72.00 64.80 RON

Corpul nu uită niciodată

85.00 76.50 RON

Opere complete (Neville Goddard)

106.00 95.40 RON

Iubește realitatea exact așa cum este

58.00 52.20 RON

Vrăjitoarea verde

52.00 46.80 RON

Sucul de țelină (Medium medical)

259.00 233.10 RON

Curs de Miracole

158.00 142.20 RON

Vindecare prin detoxificare (Medium Medical)

43.00 38.70 RON

Efectul Umbrei

85.00 76.50 RON

Terapia Teta – Boli și afecțiuni

29.00 26.10 RON

Femei puternice

91.00 81.90 RON

Floarea vieții, volumul I

64.00 57.60 RON

Carduri de înțelepciune: Un set de 64 de carduri

31.00 27.90 RON

Zece mesaje pe care îngerii tăi doresc să le cunoști

57.00 51.30 RON

Vindecarea traumelor din trecut

39.00 35.10 RON

Am murit și m-am descoperit pe mine însămi

46.00 41.40 RON

Puterea este în interiorul tău

Atenție: acest site este în teste și pot exista erori!

Sugestie: Rotiți telefonul pentru a vedea mai multe detalii

Continuă cumpărăturile Preview Coș
© 2006 - 2023 www.Divin.ro
Executat în 32 milisecunde, Încărcat în milisecunde | 1,065 MB memory | UTC 13:58:18 22.03.2023 (UTC)