Gastronomia modernă nu ține cont de noțiunile elementare de asociere a alimentelor, în rețe¬tele mirobolante se amestecă ingredientele de-a valma și în regatul bucătăriei domnește un singur rege: GUSTUL! Oare chiar nu realizăm că nu suntem alcătuiți în exclusivitate din papile gustative?
Mâncăm o dată pe zi, mult, alimente fără nutrienți combinate aiurea și după masă cădem lați, lâncezind într-o falsă satisfacție și frecându-ne burțile.
Pornind de la realitatea că românii gătesc românește am încercat să fiu cât am putut de practic și am selectat cele mai populare rețete românești, pe care le-am comentat cu scopul de a încerca atât să vă învăț să alegeți ingredientele, cât și să vă atrag atenția asupra asocierilor corecte.
Astfel, prin intermediul acestei cărți veți afla care sunt rețetele cu adevărat sănătoase, care nu, frecvența cu care puteți mânca felurile preferate, ce ingrediente să cumpărați, cum să le asociați și cum să le gătiți.
Dragi cititori, mămici, soții, iubite și bunici, a sosit timpul să învățați/ reînvățați să gătiți! Felul în care vă hrăniți, și voi și familia voastră, este în totalitate responsabilitatea voastră! Când, oare, veți conștientiza că vă faceți rău și vouă și celor dragi?
Aș vrea să cred că nu veți considera această carte un "atac" la gastronomia clasică. Ce vă spun se știe demult, dintotdeauna, iar eu nu fac decât să vă reamintesc.
Este timpul pentru o schimbare radicală! De ce să nu începem din bucătărie?
Filmul Toxic are ca subiect central întrebarea "Ce este alimentul?" întrebare pusă de prea puține ori până acum, cu un răspuns, chiar dacă poate cunoscut, rămas totuși nerostit. Alimentele sunt analizate, studiate, desființate! Nu este vorba doar despre alimentele de tip junkfood, ci și despre cele de bază, pe care le considerăm a fi sănătoase, le consumăm cu încredere și cu care ne otrăvim fără să avem habar!
Profesorului Mencinicopschi porneste de la o teorie simpla, si anume corpul uman este creat de natura sa decodeze informatia din mancare si sa o transforme in substantele necesare pentru a ramane sanatos. In ultimii ani, oamenii au adus modificari alimentelor prin agricultura intensiva si puternic industrializata, cu scopul de a creste productia si profitul, ceea ce a dus la disparitia acelei informatii naturale in mancarea de zi cu zi, pe care organismul nu o mai recunoaste si are astfel probleme in a o decoda.
TOXIC analizeaza, studiaza si desfiinteaza alimentele! Nu este vorba doar despre alimentele de tip junk food, ci si despre cele de baza, pe care le consideram a fi sanatoase, le consumam cu incredere si cu care ne otravim fara sa avem habar! |