FELUL ÎNTÂI ... 196 Carbonara cu rucola ... 196 Năut cu salvie ... 196 Cremă de hamei ... 196 Supă de orez, flori de nalbă și ierburi ... 197 Orz cu mânătărci și merișor ... 197 Gnocchetti cu nalbă ... 198 Gnocchi cu spanac sălbatic ... 199 Orecchiette cu cartofi și rucola ... 200 Penne cu aromă de salvie ... 201 Penne rigate cu ricotta, semințe de pin și arpagic ... 201 Risotto cu nalbă ... 201 Risotto cu sparanghel sălbatic ... 202 Risotto cu muguri de gușa porumbelului ... 203 Risotto cu rucola ... 204 Risotto cu păpălău ... 204 Risotto cu căpșune ... 205 Rigatoni cu mere feliate ... 205 Risotto cu alune ... 205 Risotto cu ghimpe pădureț ... 206 Spaghete cu nuci ... 206
FELUL DOI ... 206 Scrumbie cu salvie ... 206 Mușchi de porc cu rodie ... 207 Biban de mare cu mentă și semințe de pin ... 207 Iepure cu ierburi aromatice ... 208 Mușchi de vită cu coacăze roșii ... 208 File de ton cu rucola ... 208 Omletă cu urzici ... 209 Omletă cu hamei ... 209 Omletă cu ghimpe pădureț ... 209 Gogoși de orez și spilcuță ... 210 Gogoși de nap porcesc cu fondue și trufe ... 210 Plăcintă cu urzici ... 211 Copanele de pui cu ienupăr ... 212 Melci cu gușa porumbelului ... 212 Moretum sau brânză cu usturoi ... 213 Rulouri de pătlagină ... 213 Ruladă cu măcriș ... 213 Pizza albă aromată ... 214 Napi porcești, unt și brânză ... 215 Tartă de cartofi și migdale ... 216
GARNITURI ȘI SOSURI ... 216 Flori de păpădie în oțet ... 216 Fenicul la tigaie ... 216 Usturoiată albă ... 217 Salată cu trei arome ... 218 Salată de anghinare și radicchio ... 218 Salată de păpădie ... 218 Cicoare, usturoi și măsline ... 219 Salvie prăjită ... 220 Dovlecei cu mentă ... 220 Conservă picantă de rodie ... 220 Cremă de năsturel ... 221 Mostarda de mure ... 221 Pesto genovez ... 221 Pesto cu rucola ... 222 Sos de mentă ... 222 Sos de hrean ca în Piemont ... 222 Sos de laba gâștii ... 223 Sos verde ... 223
DULCIURI ... 223 Castagnaccio (tartă de castane) ... 223 Cremă de mure ... 224 Clătite cu flori de păpădie ... 224 Kranț din semințe de pin ... 224 Tartă cu afine ... 225 Tartă cu mure ... 226 Tartă cu căpșune ... 226 Crumble de migdale și mere ... 227 Prăjitură cu agrișe ... 227 Smochine cu nuci ... 228 Gogoși cu spilcuță ... 228 Granatină de mure ... 228 Marțipan ... 228 Montblanc ... 229 Gogoși cu salcâm ... 230 Tartă cu spilcuță ... 231 Spumă de zmeură ... 232
GEMURI, GELATINE, DULCEȚURI ... 232 Cireșe însiropate ... 232 Cireșe în alcool ... 233 Dulceață de smochine cu suc de portocală ... 233 Arbore de căpșune în sirop ... 233 Cremă de alune ... 233 Gelatină de coacăze roșii ... 234 Gelatină de păpădie ... 234 Gem de cireșe ... 234 Gem de mure ... 235 Miere de păpădie sau miere fără miere ... 235 Gem de flori de salcâm ... 236 Gem de măceșe ... 236 Sapa ... 237
ELIXIRE, SIROPURI, BÃUTURI TARI ... 237 Amaro de anghinare ... 237 Amaro de ierburi ... 237 Amaro german ... 238 Elixir de coada șoricelului ... 238 Rachiu de măceșe ... 239 Rachiu de pin pitic ... 240 Rachiu de rută de grădină ... 240 Rachiu de scoruș ... 240 Lichior de lămâiță ... 240 Lichior de leurdă ... 240 Lichior de ienupăr ... 241 Sirop de soc negru ... 241
Fragment:
Caracteristici:
Numărul de pagini
Numărul de pagini
256
Formatul în cm. (l x L)
Formatul în cm. (l x L)
16,5 x 23,5
I.S.B.N.
I.S.B.N.
978-606-93318-0-4
Traducerea
Traducerea
Marina Loghin
Titlul original
Titlul original
Enciclopedia delle erbe. Riconoscimento e uso medicinale, alimentare, aromatico, cosmetico