Într-adevăr, la studiile de medicină alopată absolvite strălucit de coordonatorul acestei lucrări, Dr. Mihai-Alin Scarlat, urmate de practica de o viață în slujba pacientului, se adaugă și pasiunea în fitoterapie, concretizată într-o valoroasă teză de doctorat a acestuia.
De pe o astfel de platformă profesională de o largă și bogată cultură generală și medicală, echipa de autori a abordat o temă dificilă, în care excesele sau omisiunile reprezintă regula într-o abordare îngustă, monodisciplinară.
Cartea trage un puternic semnal de alarmă asupra complexității factorilor de risc în cancer, ceea ce poate conduce la concluzia că stă în puterea fiecăruia să stabilească niște repere în ceea ce privește stilul de viață, care poate contribui în mod decisiv asupra stării de sănătate.
Există o convingere general valabilă, atât în rândul medicilor, dar și a celorlalte categorii de terapeuți, care consideră că omul este cu mult mai mult decât un ansamblu de organe și sisteme. Aceasta este o abordare holistă, care nu ar trebui neglijată din nicio formulă de tratament.
Recomandăm prezenta carte ca pe o lucrare științifică de mare valoare în egală măsură accesibilă tuturor celor interesați și instrument valoros pentru cunoașterea, prevenirea și combaterea factorilor care favorizează dezvoltarea celulelor canceroase.
Prof. univ. dr. Niculae IORDACHE, Șef Clinică Chirurgie
Cartea coordonată de Dr. Mihai-Alin Scarlat ne arată ieșirea din suferință și va dura mai mult decât o primăvara și va fi prețuită mult timp de acum înainte. Această carte nu este un manual (dar poate fi); este munca și strădania unor medici de a vindeca, dar și dorința unor prieteni de a alina suferința. Nu toți ne îmbolnăvim de cancer, deși toți avem celule canceroase în corp.
Autorii acestei cărți, medici și psihologi, ne învață cum putem evita apariția aceste boli, ne învață să respectăm strict tratamentele clasice și, fiind prieteni, ne învață să ne schimbăm modul și gândirea despre noi înșine (mă refer la două dintre cărțile anterioare: Bazele Fitoterapiei, Cheia longevității).
Prof. univ. dr. Magda BLEBEA |