Deserturi raw pentru copii și părinți sănătoși
Toți iubim deserturile și ne întrebăm, ce am putea face pentru a le consuma fără să ne simțim vinovați și mai ales fără să suportăm consecințele lor negative? |
Stocurile se epuizează rapid, rezervă acest produs și hai la
librăria Adevăr Divin din Brașov, Str. Zizinului, nr. 48, pentru a-l prelua personal.
(Unele produse pot avea discount suplimentar în librărie.)
Vei fi contactat(ă) telefonic de un reprezentant divin.ro pentru confirmarea disponibilității, în intervalul Luni-Vineri orele 9:00 - 17:00, deci te rugăm să introduci un număr de telefon corect și actual.
Detalii:
Cine nu și-ar dori să ofere copiilor sau nepoților lor deserturi naturale, lipsite de prelucrare îndelungată, zahăr și aditivi nesănătoși? Prin această carte, Ligia Pop vă prezintă soluția acestor probleme. Rețete pregătite special pentru dumneavoastră sunt pline de culori, arome și gusturi exotice. Consumarea lor echilibrată ne va menține supli, sănătoși și plini de energie. Ligia Pop vă dezvăluie aici cum puteți găti — în orice sezon — deserturi festive și memorabile, precum și gustări practice și rapide, pe care copiii să le mănânce cu plăcere și care să-i mențină supli, sănătoși, energici. Acum, mai mult ca oricând, după ce a devenit mama unei fetițe superbe, autoarea încearcă ingrediente noi și combinații neașteptate, folosind metode de preparare nonconformiste. Așadar, ediția de față conține un număr aproape dublu de rețete, față de precedenta (publicată în 2011).Autoarea a publicat anterior alte patru cărți: Jurnal de sarcină (2014), Germeni și vlăstari: surse de sănătate și energie (2011, 2013), Rețete vegane fără foc (2010, 2012 și 2014) și Pași în lumea muzicii (2007). Cu fiecare nouă carte de bucate, Ligia Pop transmite mai departe sfatul lui Hipocrate: „Hrana să vă fie medicament.“ Chiar dacă petrece mult timp împreună cu fetița, Ligia Pop nu și-a uitat vechile pasiuni. În continuare, activează ca raw food chef (bucătar specializat în alimentația vegană fără foc), susține demonstrații culinare și organizează anual la București Raw Generation Expo, un eveniment național prin care promovează un stil de viață sănătos. De asemenea, este gazda unor show-uri TV online („Ligia’s Kitchen“ și „De vorbă cu Ligia“). A câștigat, alături de alți 15 bucătari din lume, titlul internațional YouTube Next Chef. Ligia Pop este licențiată în muzică la Universitatea de Arte „George Enescu“ din Iași și e profesoară de pian. Pentru mai multe detalii despre autoare, vizitați website-ul ei oficial: ligiapop.com. |
Cuprins:
Introducere 5
Despre ingrediente. Superalimente 9 Aparatură și ustensile 15
Prăjituri
Bulgărași colorați 22 Brownies cu portocale 24 Prăjitură cu „griș“ 26 Bombonele glazurate 28 Fursecuri cu cremă 30 „Be My Valentine!“ 32 Prăjitură cu mesquite 34 Prăjitură de mere 36 Prăjiturele din chia 38 Prăjitură cu cânepă 40 Biscotti 42 Fursecuri din cătină și miere 44 Ruladă de Crăciun 46 Macaroons cu scorțișoară 48 Macaroons cu cacao 50 Macaroons superfoods 52 Prăjitură de cocos 54 Bombonele din mere 56
Cocktailuri din fructe și legume
Nectar parfumat 60 Suc verde hrănitor 62 Nectar din cătină 66 Nectar din coacăze 68 Nectar din prune 70 Nectar din cireșe negre 72 Nectar verde 74 Nectar din pepene 76 Shake energizant 78 Ginger-mentolată 80 Lapte de nuci cu cacao 82 Smoothie din fructe de pădure și vișine 84 Smoothie de iarnă 86 Suc acidulat 88 „Chai Latte“ 90 Oranjadă cu turmeric 92 Oranjadă cu mirodenii de iarnă 94 Oranjadă cu scorțișoară 96 Băutură răcoritoare din kiwi 98 Limonadă cu rozmarin 100 Wonder smoothie 102
Fructe
Coș cu fructe parfumate 106 Pere „glazurate“ 108 Citrice „confiate“ 110 Pepene-surpriză 112
Gustări dulci
Clătite din fructe 116 Clătite ardelenești 118 „Griș cu lapte“ 120 Nuci glazurate cu ciocolată 122 Batoane din semințe și fructe 124 Batoane proteice 126 Budincă cu afine 130 Snack din semințe și nuci 132
Înghețate
Înghețată de caise 136 Înghețată de ciocolată și cireșe 138 Înghețată de vișine 140 Înghețată de mentă 142 Înghețată de vanilie 144 Înghețată de zmeură 146 Bombonele răcoritoare din mure 148 Bombonele răcoritoare din pepene 150 Cuburi de înghețată 152 Desert de prune 154 Prăjituri din cătină 156 Steluțe răcoroase 158 Popsicles de vară 160 Popsicles de iarnă 162
Granita
Granita din rodie 166 Granita din ananas 168 Granita din kiwi 170
Torturi
Tort de frișcă cu mere 174 Tort de frișcă și ciocolată 176 Tort de frișcă și vișine 178 Tort în trei culori 180 Tortuleț din corcodușe 182 Tortuleț din frișcă și mure 184 Tortuleț din zmeură și caise 186 Ș;arlotă de ciocolată 188 Tort de mango și vișine 190 Tort de mango și ciocolată 194 Tort de ciocolată și fructe 196
Pledoarie pentru o alimentație raw vegană 199
|
Fragment:
DESPRE INGREDIENTE. SUPERALIMENTE
1 Mesquite Mesquite este o pudră măcinată din semințele copacului cu același nume. Are un gust dulce, parfumat, asemănător caramelului, cu o aromă precum a scorțișoarei și a cuișoarelor. Pudra este recunoscută pentru proprietățile ei de a lupta contra diabetului, având capacitatea de a scădea nivelul zahărului din sânge și, totodată, de a-l menține într-un echilibru stabil. Mesquite taie pofta de mâncare, lăsând o senzație de sațietate. Adăugați mesquite în orice nectar de fructe și senzația de foame vă va dispărea. Este un superaliment bogat în fibre și proteine (17%). Conține un aminoacid esențial, rar întâlnit în natură: lizina. De asemenea, reprezintă o sursă naturală, într-o formă ușor de absorbit, a următoarelor minerale: calciu, magneziu, fier, zinc și potasiu.
2 Nuci caju crude Nucile caju au un rol important în menținerea unei inimi sănătoase, implicit în privința micșorării riscului unui atac de cord. Constituie o sursă valoroasă de proteine și de minerale, precum cupru și magneziu. Este bine de știut că nucile caju și migdalele comercializate în supermarketurile din România sunt pasteurizate — așadar, chiar dacă pe pungă este menționat termenul „nuci crude“, ele nu sunt astfel. Cele cu adevărat crude (raw) și organice au un preț mult mai mare și un gust mult mai cremos. Râncezesc imediat și nu pot să reziste timp îndelungat pe rafturi, prin urmare trebuie păstrate în frigider.
3 Nuci de pin Nucile (sau semințele) de pin conțin magneziu și potasiu, care ajută la menținerea sub control a tensiunii arteriale și a unei inimi sănătoase. Au în compoziție vitaminele E, K și niacină. Nucile de pin taie pofta de mâncare, pentru că dețin un acid numit pinolenic. Acesta stimulează secreția de hormoni care îi semnalează creierului că persoana este sătulă. Totodată, are „puterea chimică“ de a lupta împotriva poftelor culinare nu tocmai sănătoase. Nucile de pin se păstrează în frigider, fiindcă râncezesc foarte ușor.
4 Nuci braziliene Nucile braziliene conțin cea mai mare cantitate de seleniu dintre toate tipurile de nuci. Seleniul este un antioxidant care protejează împotriva atacurilor de cord și a anumitor forme de cancer, cum ar fi cel de prostată. Nucile braziliene se păstrează la frigider, deoarece râncezesc foarte ușor.
5 Hrișcã raw Foarte multă lume confundă hrișca raw cu cea maro, prăjită, care nu încolțește niciodată, are un gust ciudat și se înmoaie imediat dacă este lăsată în apă. Hrișca raw se prezintă în diverse nuanțe de alb, bej și câteodată verzui, având un gust foarte fin, de cereale, chiar dacă este considerată o pseudocereală lipsită total de gluten. Dacă vrem să o folosim pentru germinat sau pentru consum în stare umedă, trebuie să o lăsăm la înmuiat peste noapte — chiar și așa, câteodată este foarte tare și nu se poate mesteca. Hrișca raw se poate măcina, urmând a fi folosită sub formă de făină atât în prăjituri, cât și în preparate sărate.
6 Semințe de cânepă Aceste semințe fac parte dintr-o specie de cânepă care nu este considerată drog. Ele pot fi găsite în orice farmacie naturistă sau magazin cu plante medicinale. Conțin toți aminoacizii esențiali care ajută la sinteza proteinelor. De asemenea, au în compunere acizi grași care sunt responsabili pentru susținerea vieții. Semințele de cânepă se păstrează la frigider, dat fiind faptul că râncezesc foarte ușor.
7 Psyllium Tărâțele de psyllium se obțin dintr-o plantă înrudită cu pătlagina, aparținând familiei Plantago. Au proprietăți miraculoase, recunoscute în întreaga lume, dintre care menționăm doar câteva: îmbunătățesc digestia; au un conținut mare de fibre, care, prin înmuiere, își dublează volumul; sunt folosite în bucătăria fără foc ca agent de întărire pentru creme, prăjituri și înghețate; țin sub control greutatea corporală, oferind o senzație de sațietate; scad colesterolul și îl păstrează la un nivel normal; au un efect detoxifiant, eliminând rapid toxinele din corp; au efecte laxative și sunt recomandate în primul rând în cazuri de constipație cronică, dar și de diaree; acționează ca un pansament al mucoasei intestinale, menținând în general sănătatea sistemului digestiv; sunt recomandate în cazul sindromului colonului iritabil, al neplăcerilor provocate de hemoroizi sau în cazul persoanelor care au probleme privind constipația, cum ar fi femeile însărcinate. Se pot consuma în jur de 4 linguri înmuiate în apă, zilnic, pe tot parcursul vieții. Se adaugă în băuturi de tip smoothie sau în deserturi, însă trebuie neapărat înmuiate în lichid. Cele 4 linguri nu se consumă o dată, ci pe rând, de-a lungul întregii zile.
8 Unt de cacao Untul de cacao este extras printr-o metodă de procesare la rece, prin care untul e separat de cacao. Are un conținut mare de magneziu. Se întrebuințează atât în industria alimentară, cât și în cea cosmetică. Femeile însărcinate îl folosesc pentru înlăturarea vergeturilor și a petelor de pigmentare excesivă. Untul de cacao se păstrează în frigider, dat fiind faptul că râncezește foarte ușor.
9 Fructe de goji Fructele de goji provin din Tibet — sau din România, unde planta e cunoscută sub numele „cătină de gard“ — și sunt foarte bogate în antioxidanți, prevenind îmbătrânirea și menținând un sistem imunitar puternic. Să vedem pe scurt ce alte proprietăți au aceste fructe miraculoase: conțin 18 aminoacizi esențiali; ajută în cazuri de convalescență; contribuie la eliminarea kilogramelor în plus; reduc efectele negative ale chimioterapiei și ale radiațiilor; împiedică formarea celulelor canceroase; ameliorează funcțiile sexuale; îmbunătățesc vederea; previn cancerul, prin conținutul mare de antioxidanți; ajută la îmbunătățirea memoriei; oferă bună dispoziție; întăresc sistemul imunitar și cordul, mențin un nivel echilibrat al colesterolului și o tensiune arterială constantă; previn diabetul; întăresc mușchii, îmbunătățesc digestia și ajută în caz de insomnie.
10 Pudrã de vanilie Pudra de vanilie este obținută prin râșnirea batoanelor uscate de vanilie. Esențele din comerț nu sunt naturale, ci sintetice. Vanilia pură sau batoanele de vanilie au următoarele beneficii: atenuează pofta de mâncare și ajută la înlăturarea kilogramelor în plus; reduc depresia, anxietatea și stresul; reglează menstruația; ajută în vindecarea rănilor; reduc riscul de cancer la sân; mențin o minte ageră, ascuțită; întăresc sistemul imunitar; ajută la tratarea durerilor de stomac și a ulcerelor; îmbunătățesc flexibilitatea epidermei, prevenind crăpăturile și uscarea pielii; sunt de folos în prevenirea cariilor etc.
11 Semințe de chia Semințele de chia sunt un adevărat medicament, fiind supranumite „semințele puterii“. Conțin proteine, omega-3, calciu, magneziu, antioxidanți, fibre, vitamina B, fier, fosfor, fitonutrienți etc. Semințele de chia se păstrează în frigider, întrucât râncezesc foarte ușor.
12 Irish Moss Irish Moss (o algă marină) este folosită deopotrivă în industria alimentară, cosmetică și farmaceutică. Conține 15 elemente din cele 18 care formează corpul uman. Le voi aminti doar pe cele mai importante: are un conținut important de antioxidanți: beta-caroten, iod, calciu, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, seleniu, zinc, pectină; este bogată în vitaminele A, B, C, D, E, F; are o mare concentrație de vitamina K. În bucătărie, se folosește pentru întărirea și îngroșarea jeleurilor, a prăjiturilor, a cremelor, a nectarurilor, a supelor și sosurilor. Irish Moss se clătește în repetate rânduri, pentru a se înlătura sarea și nisipul. Se lasă la înmuiat 4–24 de ore, schimbându-se apa de trei-patru ori în acest interval, timp în care algele își vor dubla volumul. După această perioadă, se procesează împreună cu o jumătate de litru de apă într-un blender de mare viteză (1 000 W), până la omogenizarea completă. Se păstrează la frigider timp de 10 zile, într-un borcan din sticlă cu capac, urmând a fi folosit ulterior. Pentru uz extern, se utilizează în creme cosmetice, deoarece menține un ten tânăr și strălucitor, ajută la regenerarea pielii, a părului și unghiilor; este folosit împotriva cearcănelor, pentru calmarea arsurilor solare, a pielii crăpate, a eczemelor, a psoriazisului etc. Irish Moss are următoarele însușiri benefice: este antiinflamator; are acțiune expectorantă; ajută la scăderea colesterolului; tratează ulcerele duodenale; luptă împotriva diverselor forme de cancer;
|