Un studiu unic ce a fost realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea din Oxford (Anglia) a demonstrat că vitaminele sub formă de pastile (artificiale) nu au aproape niciun rol în prevenirea sau tratarea bolilor, fiind mult mai indicată consumarea de fructe, legume proaspete, cereale și alte alimente lacto-vegetariene neprelucrate, ce conțin felurite vitamine în stare perfect naturală. Studiul a demonstrat totodată că vitaminele C, E și ß-carotenul, luate sub o formă artificială pentru prevenirea bolilor de inimă, a cancerului, a infarctului și a altor boli, nu au de fapt nici un efect. Profesorul Jane Armitage a declarat: „Am investit treizeci de milioane de dolari În acest studiu ce a durat cinci ani, iar rezultatele sunt triste: vitaminele artificiale nu protejează împotriva bolilor de inimă sau a cancerului. Vestea bună este însă că vitaminele ce provin din surse naturale acționează sinergic și într-un mod profund benefic asupra organismului, menținându-l sănătos și prevenind îmbolnăvirea”. Profesor dr. Rory Collins, specialist în epidemiologie, șeful echipei de cercetători, a adăugat că tratamentele realizate cu vitamine artificiale sunt în realitate o pierdere de timp, însă cel puțin ele nu sunt periculoase și nu au efecte adverse. „Pastilele cu vitamine de sinteză (artificiale) sunt inutile. Reclamele care afirmă că anumite vitamine artificiale previn cancerul, cataracta, artrita și multe alte boli sunt de fapt false”, a declarat Collins.
Cartea pe care o aveți acum la dispoziție este deocamdată unică în felul ei pe glob, mai ales prin faptul că vă permite accesul cu ușurință la o gamă impresionantă de informații referitoare la sursele perfect naturale ale feluritelor vitamine. Grupate astfel, ele sunt cu atât mai importante pentru sănătatea și bunăstarea noastră, pentru că ne ajută să știm cu precizie la ce surse naturale de hrană trebuie să apelăm pentru a beneficia în felul acesta de diferitele vitamine naturale care ne interesează. |