Bazată pe îndelungata experiență de nutriționist a autorului, lucrarea prezintă pericolele pe care le implică aditivii și coloranții alimentari și propune soluții practice care să ne ajute să interpretăm corect etichetele produselor.
Alimentele. Adevăr și impostură
26.9526.69RON
(Stoc 0)
×
Anunță-mă când „Alimentele. Adevăr și impostură” e disponibil(ă)
• Adresa de e-Mail la care dorești să primești notificarea
Consumăm zilnic alimente care conțin substanțe ce ne pot afecta sănătatea. Substituenții zahărului sau diversele arome pot fi dăunătoare pentru organism, iar ambalajele din plastic permit trecerea moleculelor chimice în alimente. Bazată pe îndelungata experiență de nutriționist a autorului, lucrarea prezintă pericolele pe care le implică aditivii și coloranții alimentari și propune soluții practice care să ne ajute să interpretăm corect etichetele produselor, să alegem alimentele adecvate organismului nostru și să preparăm mâncăruri sănătoase.
Cuprins:
Introducere….. 7
PARTEA I. Reducerea elementelor chimice….. 9
1. Aromele: iluzia aromată a tuturor pericolelor..... 11
2. Alimentele degresate și fără zahăr: o utilitate nedemonstrată..... 21
3. Aditivii alimentari: oferta excesivă de produse cu periculozitate variabilă..... 33
4. Chimia alimentară: de la dependență la o posibilă supunere..... 47
5. Ambalajele din plastic: probleme nerezolvate..... 53
6. Poluanții: o evaluare deloc liniștitoare..... 60
PARTEA A II-A. Evitarea capcanelor de pe etichete..... 73
7. Informații nutriționale generale..... 75
8. Informații specifice..... 88
9. Informații referitoare la siguranță și calitate..... 91
10. Informații despre trasabilitate..... 94
11. Interpretarea rapidă a etichetelor alimentelor..... 96
PARTEA A III-A. Cum să alegeți alimentele. Între avantaje nutriționale, temeri și zvonuri..... 99
12. Lapte și produse lactate..... 101
13. Carne, pește, ouă..... 109
14. Substanțe grase..... 122
15. Cereale și produse derivate; legume uscate..... 129
16. Fructe și legume..... 137
17. Produse zaharoase..... 141
18. Băuturi..... 146
PARTEA A IV-A. Mecanismele opțiunilor alimentare. De la creier la stomac..... 151
19. De la actul cumpărării la actul ingestiei..... 153
20. Femei, bărbați – opțiuni alimentare diferite?.....168
21. Ce arată studiile despre evoluția comportamentului alimentar..... 178
22. Influența religioasă..... 184
PARTEA A V-A. Evitarea surplusului de greutate. Factori alimentari și nealimentari..... 191
23. De la surplus de greutate la obezitate..... 193
24. Factori alimentari care generează surplusul de greutate..... 197
25. Factori nealimentari..... 215
26. Influența publicității.... 228
27. Regimurile își mai au rostul?.....238
PARTEA A VI-A. Există o alimentație ideală?..... 241
Bibliografie ….. 259
Caracteristici:
Numărul de pagini
Numărul de pagini
262
Formatul în cm. (l x L)
Formatul în cm. (l x L)
13.5 x 20
I.S.B.N.
I.S.B.N.
978-973-46-1496-7
Traducerea din limba franceză
Traducerea din limba franceză
Cristina Livia Vasilescu
Titlul original
Titlul original
Impostures et vérités sur les aliments