„Cauzele psiho-emotionale ale bolilor si vindecarea lor cu ajutorul plantelor. Fiecare planta este o raza catre suflet.“
În esenta, boala este doar o convingere falsa, adânc înradacinata în fiinta celui bolnav. Atât de adânc, încât ajunge sa ia forme materiale si sa se manifeste la nivelul corpului fizic. Esenta tratamentului este înlaturarea acestei convingeri gresite. Un pacient care ajunge sa creada cu toata fiinta lui ca boala poate fi învinsa si eliminata este ca si vindecat - procesul în sine nu mai este decât o chestiune de timp; cu conditia, ce-i drept, ca modificarile din planul fizic sa nu fie prea severe (si deci ireversibile).
Dorin Dragos
Boala este consecinta unor rezonante joase pe care cel bolnav le întretine în fiinta lui, având falsa convingere ca acestea îi sunt proprii. Ele îsi au sorgintea la niveluri-foarte profunde, inaccesibile în mod obisnuit fiintei umane, dar pot fi percepute de catre oricine, în stadiul incipient de manifestare, sub forma gândurilor si trairilor joase. Greseala esentiala pe care o comite cel susceptibil la boala este de a considera ca aceste manifestari psihomentale sunt ale lui, fac parte din faptura lui. El spune „sunt mânios” sau „sunt trist”, nereusind sa se disocieze (sa se detaseze) de aceste trairi, sa le perceapa ca pe ceva exterior - niste fluxuri care îi parcurg structura tocmai din cauza acestor frecvente inferioare de vibratie pe care le mentine în fiinta sa.
Multi oameni adopta aceste trairi si gânduri deoarece considera ca asa este firesc - ca niste copii care îi imita pe cei mari si învata ca trebuie sa fie suparati, sa fie agitati, sa fie încruntati etc., desi, în realitate, oricine îi priveste îsi da seama ca nici macar nu înteleg ce reprezinta aceste stari, ci doar le imita superficial, în manifestarile lor exterioare (trântesc, se rastesc, se arata a fi grabiti, preocupati s.a.m.d.) - învata si ei sa fie oameni mari, seriosi; învata sa fie interesanti, sa iasa în evidenta. Din nefericire, cu timpul, aceste tipare comportamentale, adoptate initial mimetic, se încrusteaza din ce în ce mai profund în fiinta viitorului adult, încât acesta ajunge sa le considere ca fiindu-i proprii si reactionând de fiecare data când este pus în anumite circumstante într-un un mod standard, socialmente statuat. |