Inteligența hormonală
Ghid complet pentru calmarea furtunii hormonale şi restabilirea naturală a sănătăţii
Inteligenţa Hormonală are ca subiect crearea unei modalităţi
tonice și durabile de menţinere a sănătăţii hormonale şi genitale pe tot
parcursul vieţii. Cauzele fundamentale care au condus la dezechilibrele
hormonale sunt complexe şi condiţionate de mai mulţi factori. Nu s-au
declanşat şi nici nu le vei putea trata peste noapte. Acesta este un
plan de refacere. |
85.00 68.00 RON (Stoc 0)
• Adresa de e-Mail la care dorești să primești notificarea
Detalii:
Să clarificăm de la bun început: dacă eşti în căutarea unei „soluţii miraculoase'' bazate pe promisiuni şi pretenţii exagerate, nu eşti realistă. Suntem învăţate să luăm o pilulă şi să ne aşteptăm să-şi facă efectul într-o oră. Vindecarea nu funcţionează aşa. Aici reconfigurăm mentalitatea medicală învechită a soluţiilor rapide şi universale, respingând convingerea că pentru a ne putea realiza obiectivele trebuie să fim mereu pe grabă şi că un lucru e eficient numai dacă dă rezultate imediate şi spectaculoase. Inteligenţa Hormonală are ca subiect crearea unei modalităţi tonice și durabile de menţinere a sănătăţii hormonale şi genitale pe tot parcursul vieţii. Cauzele fundamentale care au condus la dezechilibrele hormonale sunt complexe şi condiţionate de mai mulţi factori. Nu s-au declanşat şi nici nu le vei putea trata peste noapte. Acesta este un plan de refacere. Este important să acorzi corpului tău suficient timp pentru a se vindeca, reseta şi reechilibra, iar asta înseamnă să ai răbdare pe parcursul acestui proces. Poate dura săptămâni şi, uneori, luni de zile până când simptomele şi afecţiunile mai serioase se vor rezolva. Dar este posibil! SOPC poate fi reversibil, femeile cu endometrioză pot prezenta remisii ale simptomelor şi leziunilor, și, crede-mă, există câţiva bebeluşi botezaţi Avi sau Aviva de femeile care au contrazis un diagnostic de infertilitate prin metodele prezentate în această carte. Cred cu adevărat în faptul că un diagnostic nu trebuie să devină destin! Unele afecţiuni, însă, sunt complexe, prin urmare, e în regulă să combini mai multe abordări medicale – convenţionale și alternative. Asta e frumuseţea unui plan holistic cu adevărat integrator şi orice informaţie din această carte poate fi folosită ca plan autonom, sau combinată cu tratamente medicale convenţionale, dacă este necesar. Acestea fiind spuse, nu înseamnă că nu vei observa îmbunătăţiri rapid – poate chiar după o singură săptămână de aplicare a programului. Mici schimbări pot apărea într-un timp foarte scurt, inclusiv îmbunătăţiri semnificative ale nivelului de energie, digestiei (gata cu balonarea!), somnului (ahhh...), limpezimii mentale şi perspectivei (sau, cum spunea o pacientă, se aprind din nou beculeţele!), eliminarea poftei de zahăr, anxietăţii şi depresiei, creşterea stimei de sine şi a ratei metabolice. Vei descoperi că ai pielea mai luminoasă şi un păr mai strălucitor — sau că prietenii te întreabă ce faci de arăţi atât de bine. Corpul răspunde atât de frumos când îi dai ceea ce are nevoie pentru a se hrăni. Eşti gata să apeşi butonul de resetare şi să opreşti caruselul de-zechilibrului hormonal? |
Cuprins:
„Un nume, ce-i?'' Genul şi limbajul folosite în această carte ... 9 PARTEA I: Cunoaşte-te 1. O epidemie hormonală invizibilă ... 27 PARTEA A II-A: Găseşte-ţi echilibrul 6. Nutriţia. Dieta adecvată echilibrului hormonal ... 135 PARTEA A III-A: Să intrăm în detalii 12. Menstruaţia şi sindromul premenstrual. Protocol Avansat ... 341 PARTEA A IV-A: Bucătăria Inteligenţei Hormonale Reţete ... 426 Ghid de referinţă pentru suplimente şi plante medicinale ... 471 |
Fragment:
FUNCŢIA TIROIDIANĂ Planul de bază prezentat în această carte este util şi pentru menţinerea sănătăţii tiroidei. Cu toate acestea, susţinerea funcţiei tiroidiene poate necesita şi o suplimentare medicamentoasă a hormonilor tiroidieni, care, aşa cum spunea una dintre pacientele mele, are efectul unor cabluri de alimentare pe o baterie auto descărcată: îţi reactivează tiroida! Pentru că multe dintre pacientele mele au probleme tiroidiene, am scris o carte şi pe acest subiect: The Adrenal Thyroid Revolution, sunt sigură că o să-ţi placă!
Suplimentele de mai jos, luate separat sau combinat, pot ajuta la îmbunătăţirea sănătăţii și funcţiei tiroidei și îți sunt recomandate dacă suferi hipotiroidism. Acestea includ: • Vitamina D3, care e deficitară la femeile cu hipotiroidism. • Seleniul un mineral pe care organismul îl transformă în glutation, un antioxidant puternic, care protejează tiroida de inflamaţii şi poate reduce titrai de anticorpi anti-tiroidieni. Seleniul este, de asemenea, esenţial în formarea hormonului tiroidian activ (FT4), care are cel mai important rol în susţinerea funcţiei tiroidiene. • Zincul, un mineral important pentru sănătatea tiroidei şi producţia corespunzătoare de hormoni tiroidieni activi. De asemenea, poate atenua problemele tiroidiene provocate de stres. • Inozitolul, administrat în combinaţie cu seleniu, poate ajuta la reducerea titrului de anticorpi anti-tiroidieni şi, de asemenea, la îmbunătăţirea funcţiei tiroidiene. • S-a demonstrat că Ashwagandha, un adaptogen vegetal (vezi detalii mai jos), creşte nivelul hormonilor tiroidieni activi și reduce cortizolul, un dublu avantaj în cazul afecţiunilor tiroidiene provocate de stres.
Dacă iei medicamente pentru tiroidă, consultă medicul, deoarece dacă sănătatea tiroidei începe să se îmbunătăţească, s-ar putea să fie nevoie să reduci doza de medicamente, ceea ce e un lucru bun. E bine să verifici, ca să nu faci exces medicamentos. Vindecarea axei stres-hormoni Nu spun că atunci când vei începe să gestionezi stresul, viaţa ta va deveni brusc o feerie sau că vei avea ca prin farmec mai mult timp liber pentru tine. Spun doar că trebuie să luăm o poziţie radicală şi proactivă în favoarea sănătăţii noastre, ieşind din mentalitatea de stres cronic şi înlocuind-o cu una prin care ne inducem deliberat calmul interior printr-un stil de viaţă mai lent, mai ritmic şi mai natural, indiferent de circumstanţele prin care trecem.
Acest lucru presupune efectuarea unor schimbări interioare care te ajută să-ţi recuperezi viaţa, libertatea personală şi puterea. Îţi vei construi o viaţă în care îngrijirea de sine nu se poate negocia, chiar dacă e vorba doar de o scurtă rutină zilnică şi una mai lungă săptămânal. Reducerea factorilor de stres și cultivarea calmului şi rezistenţei au un efect puternic şi durabil. Dacă vrei să-ţi redobândeşti sănătatea hormonală şi să produci reversibilitatea cauzelor fundamentale ale problemelor tale ginecologice, eliminarea stresului trebuie să devină un angajament. Şi nu uita: grija de sine nu este un act egoist, ci un instinct de conservare!
În continuare îţi propun o abordare treptată care te ajută să-ţi restabileşti echilibrul axei creier/ovare şi să elimini pe cât posibil bruiajele canalelor hormonale ale axei HPS. Citeşte fiecare secţiune a cărţii şi alege o tehnică de relaxare pe care să o practici zilnic, sau din trei în trei zile, dacă preferi. Nu uita, nu e doar un plan pe termen scurt, ci un stil de viată — deci obiectivul tău e să introduci conştientizarea și îngrijirea de sine în rutina menţinerii sănătăţii hormonale! PASUL 1: OBSERVĂ-ŢI CU ATENŢIE PEISAJUL INTERIOR Cum vrei să te simţi? Este o întrebare importantă pe care o pun pacientelor mele şi pe care te încurajez să ţi-o adresezi la începutul şi la sfârşitul fiecărei zile. Apoi analizează cum te simţi în realitate. Adesea suntem atât de ocupate, încât nu ne dăm seama ce simţim în afara simptomelor care ne tulbură, iar cele mai multe dintre noi nu am fost niciodată învăţate că ne putem controla viaţa interioară. Primul pas pentru a ieşi – şi a rămâne – în afara modului de supravieţuire este să analizezi cum te simţi şi să conştientizezi primele semnale ale răspunsului la stres.
Pentru a reuşi, învaţă să conștientizezi senzaţiile şi mesajele pe care ţi le transmit corpul şi mintea, pe tot parcursul zilei şi înainte de a merge la culcare. Semnalele activării răspunsului la stres includ: umeri încordaţi, respiraţie superficială sau rapidă, ritm cardiac accelerat, simptome digestive. Gândurile noastre şi tiparele sunt, de asemenea, bune indicii: anxietatea, îngrijorarea, gândurile negative persistente şi epuizarea sunt semne că răspunsul la stres e un pic sau extrem de ridicat! Dacă te simţi la capătul puterilor, epuizată, anxioasă, copleşită sau deprimată, nu înseamnă că ai eşuat în vreun fel. Aceste senzaţii sunt mesaje care îţi spun cu voce tare şi răspicat că e timpul să faci un pas înapoi, să analizezi cu ce te confrunţi și să-ți revizuiești lista de priorităţi.
Când ştii să recunoşti semnalele stresului (sau pericolului!), poţi reacţiona rapid cu o practică de relaxare în loc să încerci să-i ţii piept. |