Alimentația terapeutică
Dieta inteligentă care ajută organismul să se autoregleze eficient și să se vindece
În cartea de față, Galina Șatalova continuă discuția despre sănătatea fizică și spirituală a omului, începută în volumul intitulat Metoda de vindecare naturală. În esență, ea vede în alimentația inadecvată cauza a numeroase neplăceri. |
40.01 33.61 RON (Stoc 0)
• Adresa de e-Mail la care dorești să primești notificarea
Detalii:
Întemeiată pe rezultatele cercetărilor științifice, teoria alimentației terapeutice a Galinei Șatalova este clădită pe principiul oportunității energetice. Conform acestei teorii, în afară de hrană, există mai multe canale prin care organismul acumulează energie - inclusiv din cosmos, prin razele solare, prin aerul plin de miresme al pădurilor și al pajiștilor pline de vegetație. Autoarea consideră că normele moderne de alimentație depășesc de cinci ori nevoile naturale ale omului. În plus, folosirea în alimentație a cărnii și a altor ingrediente bogate în calorii reduce durata de viață dăruită omului de natură. Prin urmare, un rol important în consolidarea sănătății îl joacă alimentele ce conțin puține calorii, puține proteine și multe dintre proprietățile lor biologice inițiale. De asemenea, alimentația contribuie în mod fundamental la prevenirea și tratarea afecțiunilor cardiovasculare și oncologice. Cartea oferă aproximativ 200 de rețete culinare, create de însăși Galina Șatalova. |
Cuprins:
Prefață ... 9 PARTEA I Capitolul 1. Cu ce trăiește omul? ... 19
Capitolul 2. Spiritualitate, psihologie, alimentație ... 33 PARTEA A II-A Capitolul 6. Impasul civilizației ... 221
Capitolul 7. Profilaxia afecțiunilor cronice ... 235
Capitolul 8. Alimentația și afecțiunile cardiovasculare ... 247 Postfață ... 299 |
Fragment:
Salată de morcov cu praz 300 g morcovi, 1 praz, 1 lingură suc acrișor (din orice legumă), 5 g miere, 1 linguriță ulei, 1 legătură coriandru, 2 linguri nucă mărunțită Se rade morcovul, se pune într-o salatieră și se toarnă peste el sucul acrișor amestecat cu miere și ulei, apoi se presară deasupra rondele albe și delicate de praz. Partea verde a prazului se păstrează pentru un alt fel de mâncare. Salata se decorează cu frunze tocate de coriandru, iar deasupra se presară nucă fărâmițată. Morcovi cu hrean și usturoi 300 g morcovi, 1 hrean mic, 2—3 căței de usturoi, 1 legătură verdeață Se dă totul prin răzătoarea mică, se amestecă într-un castron, se stropește ușor salata cu ulei și se decorează cu verdeață tocată. Salată de morcov cu smântână 300 g morcovi, 100 g smântână, 5-6 frunze de salată Se dă morcovul pe răzătoarea mică, se amestecă cu smântână, se pune în salatieră și se decorează cu frunze de salată. Salată de morcov cu sos bechamel 300 g morcovi, 1 țelină, 2—3 cepe, 1 lingură făină Se toacă ceapa și țelina cubulețe mici, apoi se pun la fiert într-o oală în care ați turnat 1 pahar de apă. Se adaugă în vas 1 lingură de făină omogenizată în prealabil cu puțină apă rece și se lasă pe foc până ce dă în clocot. Când s-a răcit, se toarnă sosul bechamel peste morcovul ras, amestecând bine salata. Se pune totul într-o salatieră. Salată de morcov cu sfeclă fiartă, nucă și usturoi 200 g morcovi, 200 g sfeclă, 1 mână de nuci curățate, 5—6 căței.de usturoi, 2 linguri smântână dulce, 1 linguriță miere Morcovul se dă prin răzătoarea mică, sfecla fiartă la abur se dă prin răzătoarea mare, apoi se adaugă smântână dulce amestecată cu miere. Se pune într-o salatieră, iar la final se presară nuca măcinată și usturoiul tocat foarte subțire. Salată de morcov cu usturoi verde 200 g morcovi, 2 linguri ulei, 1 legătură mare de usturoi verde Morcovul se rade, peste el se toarnă uleiul, se amestecă bine compoziția, apoi se pune într-o salatieră. Din frunzele mici ale usturoiului, se face o măturică și se pune în vârful salatei. Salată de morcov și ridiche neagră 150 g morcovi, 150 g ridiche neagră, 1 pahar semințe de floarea-soarelui Se rad morcovii și ridichea. Semințele se freacă într-un șervet umed și se încing foarte rapid într-o tigaie, astfel încât să se rumenească doar coaja, iar miezul să rămână crud. Se macină semințele în râșniță și se fierb în 2 pahare de apă clocotită. Nu se ține vasul pe foc mai mult de 3-4 minute, apoi se trec semințele prin sită. Zeama scursă se lasă puțin la răcit și se amestecă apoi cu morcovii și ridichea. CASTRAVEȚII O plantă și mai veche pe care o cultivă oamenii ca hrană vegetală este castravetele, folosit în India încă de acum 6000 de ani. Vrejuri de castravete sălbatic ce se împletesc în jurul trunchiurilor de copac mai pot fi văzute și azi în nord-vestul Indiei. În Rusia, au existat culturi de castraveți încă din secolul al XV-lea, această legumă răspândindu-se în mod deosebit în timpul țarului Petru I. Eu apreciez foarte mult valoarea nutritivă a castraveților, datorită conținutului mare de apă structurată. Celula vie se distinge tocmai prin structura deosebită a apei pe care o conține, ce nu se întâlnește nicăieri în regnul mineral. ÎN ALIANȚÃ CU ORGANISMUL, NU ÎMPOTRIVA LUI Așa s-a întâmplat cu una dintre pacientele mele, care
avea o tumoră ovariană și se trata într-unui dintre cele mai cunoscute și
prestigioase spitale din Moscova. De fapt, acolo există un întreg orășel
medical, în care sunt create, din punctul de vedere al medicinei convenționale,
condiții ideale de refacere a sănătății.
Înainte ca Nadia să ajungă la mine, fusese internată (pentru
a treia oară într-o jumătate de an) într-o aripă separată din acel spital, unde
literalmente murea cu zile. I se înlăturase tumora în totalitate, totuși i se
descoperiseră metastaze la intestine și ficat. Tratamentul obișnuit nu are
efect în astfel de cazuri. |