Alimentația integrativă
Sunt un om care, vreme de peste 40 de ani, am consumat alimente nepotrivite. Ca urmare a acestui fenomen, la un moment dat am ajuns în grea suferință. Fiind marcat de frica de a pleca în mod intempestiv de pe acest pământ, m-am mobilizat cu toate puterile și, ca prin miracol, am reușit să mă vindec. Salvarea a venit prin schimbarea alimentației. |
Stocurile se epuizează rapid, rezervă acest produs și hai la
librăria Adevăr Divin din Brașov, Str. Zizinului, nr. 48, pentru a-l prelua personal.
(Unele produse pot avea discount suplimentar în librărie.)
Vei fi contactat(ă) telefonic de un reprezentant divin.ro pentru confirmarea disponibilității, în intervalul Luni-Vineri orele 9:00 - 17:00, deci te rugăm să introduci un număr de telefon corect și actual.
Detalii:
Dragi cititori, vă mulțumesc pentru
că ați deschis această carte! Am scris cartea Alimentația Integrativă din
dorința de a împărtăși cele mai frumoase experiențe pe care le-am trăit în
relația cu hrana.
Sunt un om care, vreme de peste
40 de ani am consumat alimente nepotrivite.
Ca urmare a acestui fenomen, la
un moment dat am ajuns în grea suferință.
Fiind marcat de frica de a
pleca în mod intempestiv de pe acest pământ, m-am mobilizat cu toate puterile
și, ca prin miracol, am reușit să mă vindec.
Salvarea a venit prin
schimbarea alimentației.
În momentul în care am început
să descopăr și să pun în valoare calitățile hranei, am realizat că majoritatea
nu știm să alegem alimentele pe care le consumăm.
De asemenea, am observat că
mulți dintre noi nu știm să gătim alimentele la un nivel suficient de bun
astfel încât să generăm cele mai benefice efecte.
Timp de foarte mulți ani am
crezut că mănânc suficient de bine. Ca urmare a acestui crez, nu eram interesat
să-mi îmbunătățesc alimentația.
Când am ajuns în dificultate,
am început să cercetez alimentele cu scopul de a identifica și de a pune în
valoare calitățile hranei.
După mulți ani de căutări în
foarte multe surse de cunoaștere, am realizat cât de mare este prăpastia între
felul în care mâncăm și adevărata esență a hranei.
Pentru că am găsit o
multitudine de argumente care ne pot conduce la îmbunătățirea accesului la
hrană, am constituit un program numit Alimentația Integrativă.
Dragi cititori, vă invit cu
bucurie și încredere să lecturați cartea Alimentația Integrativă!
Această lucrare nu este o carte
de bucate care poate fi apelată doar atunci când gătim, ci este o lucrare prin
intermediul căreia ne putem îmbunătăți filozofia de viață în raport cu hrana.
Emit această ipoteză întrucât,
în această carte am căutat să aduc argumente prin intermediul cărora să
renunțăm la adicții cum ar fi: excesul de produse de origine animală, excesul
de sare, consumul de zahăr, excesul de cafea, fumatul, consumul de pâine albă și
consumul de alcool.
Vă invit cu bucurie să
parcurgeți filele aceste cărți și apoi, cu eficiență și creativitate să
experimentați îmbunătățirea alimentației! • Ioan |
Cuprins:
Capitolul I 1. Resetarea vieții ... 7 Capitolul II 1. Resursele alimentației integrative ... 35
2. Necesitatea de a mânca sănătos ... 39
3. Stâlpi de susținere în alimentația integrativă ... 43
3.1. Apa integrativă ... 43 Capitolul III 1. Trecerea de la alimentația hiperproteică la alimentația omnivoră ...
62 Capitolul IV 1. Strategia gătitului integrativ ... 98
1.1. Motivația gătitului integrativ ... 98
1.2. Principiile gătitului integrativ ... 100
1.3. Cele patru secrete ale gătitului integrativ ... 103
2. Tocana integrativă ... 107 Capitolul V A. Partea 1 ... 126 B. Partea a II-a Capitolul VI 1. Cea mai bună decizie a vieții ... 159
2. Transcenderea senzațiilor de foame și de poftă ... 163
2.1. Transcenderea stărilor de foame ... 164
2.3. Transcenderea senzației de poftă ... 168
3. Caracterizarea mâncărurilor în funcție de conținutul de nutrienți ... 173 Capitolul VII 1. Nivelurile Alimentației Integrative ... 194
2. Cele trei mese zilnice aducătoare de miracole ... 198
3. Alimentația de înaltă performanță ... 201
3.1. Condimentarea integrativă ... 202
3.2. Masticatul integrativ ... 204 |
Fragment:
Dacă hrana reprezintă combustibilul vieții, apa reprezintă liantul vieții. Apa este implicată în majoritatea reacțiilor din corp. Procentul de apă din corp variază între 26% (în oase) și 85% (în plămâni). Apa are un rol crucial în viața noastră fiind vehiculul de inițiere și derulare a tuturor proceselor chimice, metabolice și fiziologice din corp. Pentru că apa este atât de importantă, îi vom acorda o atenție deosebită în cadrul programului de alimentație integrativă. Apa participă la majoritatea proceselor biologice după care este eliminată din organism prin intermediul aparatului excretor, prin respirație și la nivelul pielii. Pentru a compensa atât apa utilizată în procesele biologice, cât și cea eliminată din corp, este necesar să bem apă de mai multe ori, pe întreg parcursul zilei. Este foarte importantă apa pe care o bem! Dacă apa este bogată în săruri are tendința de a fi alcalină, dacă este bogată în acizi are tendința de a fi acidă. Cercetările pun în evidență faptul că este bine ca apa să fie ușor alcalină. Vă recomand să beți, cu prioritate, apă cu alcalinitatea cuprinsă între 8,5 și 10. Recomand să beți apă alcalină întrucât sărurile naturale conținute în apă sunt profund benefice pentru sănătatea și vitalitatea omului. De asemenea, este important să pregătim apa cu scopul de a fi cât mai potrivit adaptată necesităților noastre. Medicina tradițională chineză recomandă să încălzim apa înainte de a o bea. Iată argumentele care susțin această idee: • Apa caldă stimulează secrețiile tubului digestiv; • Apa caldă se absoarbe mai ușor în corp; • Apa caldă contribuie la distrugerea bacteriilor nocive; • Apa caldă ajută corpul să se regenereze mai ușor. În cele ce urmează voi descrie, în mod succint, fiecare dintre aceste argumente. 1. Apa caldă stimulează secreția substanțelor digestive în tubul gastric Imediat ce apa a ajuns în cavitatea bucală, la nivelul creierului se declanșează semnalul de pornire a activității tubului digestiv. Ca urmare a acestei acțiuni, întreaga ființă vibrează cu scopul de a valorifica prețiosul lichid. Pentru a da o valoare cât mai mare apei, vă recomand s-o beți cu înghițituri cât mai mici, o perioadă cât mai lungă de timp. Este important să mestecați apa, la fel cum mestecați mâncarea, cu scopul de a stimula cât mai bine secreția glandelor salivare. Recomand, de asemenea, să purtați apa deoparte și de alta a cavității bucale, la fel cum procedați cu bolul alimentar! În acest scop, în timp ce mestecați apa, înclinați ușor capul în stânga și apoi spre dreapta pentru ca lichidul să se plimbe peste tot în gură, intrând în contact cu toate papilele gustative. Este bine să țineți apa cât mai mult timp în cavitatea bucală pentru a sensibiliza papilele gustative să transmită spre creier informații stimulative de secreție, atât la nivelul glandelor salivare, cât și la nivelul celorlalte glande aferente întregului tract digestiv. 2. Apa caldă este absorbită mai ușor în corp Prin încălzire lichidele își cresc fluiditatea. Având coeficientul de fluiditate mărit, apa caldă introdusă în corp devine mai prietenoasă în programul de asimilare la nivelul tubului digestiv. 3. Apa caldă contribuie la distrugerea bacteriilor nocive Studiile arată că bacteriile nocive trăiesc într-o plajă de temperatură similară cu temperatura normală a corpului. În momentul în care introducem în corp o cantitate de apă caldă, temperatura acestuia crește cu câteva zecimi de grad. Acest ecart de temperatură creează condiții propice pentru distrugerea bacteriilor nocive. 4. Apa caldă ajută corpul să se regenereze mai ușor Dacă bem apa la temperatura camerei, organismul consumă energie pentru a crește temperatura lichidului până la nivelul celei la care se află corpul. Dacă bem apă caldă, organismul nu mai consumă energie pentru a se menține la temperatura de 37 de grade Celsius. Mai mult decât atât, apa caldă devine furnizor de energie pentru corp. În această situație, energia suplimentară primită prin intermediul apei va fi utilizată în scopuri benefice. Ținând cont de cele trei argumente, vă recomand să consumați câte un pahar de 500 ml cu apă caldă, atât dimineața cât și seara. În timp, am studiat îndelung comportamentul
vegetarienilor în raport cu cel al persoanelor omnivore, atunci când aceștia se
hrănesc. 2. „Alimentele vegetariene sunt scumpe" Există percepția conform căreia alimentația
vegetariană costă mai mult decât alimentația omnivoră. Această percepție este
atât de des vehiculată, încât la începutul căutărilor mele în domeniul
alimentației, am avut și eu senzația că alimentele vegetariene ne costă mai
mult decât alimentele pe bază de carne.
Este o falsă iluzie să credem în acest mit. |