Când
vine vorba despre dietă, cei mai mulți dintre noi suntem preocupați de slăbit,
de exerciții fizice, de sănătatea inimii și de longevitate. Dar ceea ce mâncăm
are efecte nu doar asupra corpului nostru, ci și asupra creierului. Iar
studiile recente au demonstrat că dieta poate avea un efect profund asupra
tulburărilor mintale, de la ADHD la depresie, anxietate, tulburări de somn,
tulburare obsesiv-compulsivă, demență și multe altele.
În The
Food Mood Connection, dr. Uma Naidoo se bazează pe cercetări de
ultimă oră pentru a explica numeroasele moduri în care contribuie mâncarea la
sănătatea noastră mintală, demonstrând modul în care o dietă echilibrată poate
fi utilă în tratarea și prevenirea unor diferite probleme psihologice și
cognitive.
Plină de informații științifice fascinante, recomandări nutriționale ușor de
respectat și 40 de rețete delicioase și sănătoase pentru creier, The
Food Mood Connection este
ghidul esențial pentru optimizarea sănătății tale mintale prin alimentație.
Deși
nu e deloc surprinzător că alimentele pe care le mâncăm ne afectează
dispoziția, The Food Mood Connection ne oferă informații
valoroase și foarte necesare despre modurile specifice în care mâncarea ne
susține sau ne afectează sănătatea mintală. E o carte care trebuie citită de
oricine este interesat să descopere căile naturale prin care își poate
îmbunătăți funcția cognitivă. — dr. Amy Myers,
autoarea cărții The Autoimmune Solution and The Thyroid Connection
Suntem
arhitecții creierului nostru în ceea ce privește atât structura, cât și funcția
sa. Ș;i nu există nicio îndoială că mâncarea poate avea cea mai puternică
influență asupra destinului creierului nostru. Bazându-se pe cercetări de
ultimă generație, The Food Mood Connection ne oferă tot ce avem nevoie
pentru a elabora un regim alimentar axat pe optimizarea sănătății și a
performanței creierului. — dr. David Perlmutter,
autorul cărților Grain Brain și Brain
Wash
În
această carte, dr. Uma Naidoo ne dezvăluie legăturile ascunse dintre mâncare,
starea emoțională și creier. Ne spune cum poate fi ameliorată suferința
profundă cauzată de unele afecțiuni prin schimbări alimentare, toate
recomandările fiind bazate pe date științifice solide. Fiecare capitol ne
poartă într-o călătorie, expunând metodele prin care ne putem asigura
bunăstarea minții, analizând piața, meniul și dulapul cu condimente. E
suficient să citești The Food Mood Connection și ți se face poftă de o
stare de bine care îți ridică moralul! — dr.
William W. Li, autorul cărții Eat to Beat Disease
În
acest ghid fermecător, extraordinar și fascinant de psihiatrie nutrițională,
Dr.Naidoo ne împărtășește descoperirile ei esențiale. The Food Mood Connection
va deveni cu siguranță o lectură obligatorie pentru oricine dorește să aibă
grijă de corpul său, să-și optimizeze sănătatea fizică și mintală și să
trăiască o viață lungă și sănătoasă. ― Prof.dr. Lynda Gratton,
London Business School
|