I.
ÎN CÃUTARE
1.
SCURTÃ ISTORIE A BOLILOR DERMATOLOGICE
Importanța
psihicului
2.
DEBUTUL DERMATITEI ATOPICE B.V.
3.
ÎNCEPUTURILE CELOR MAI INTENSE CERCETÃRI
4.
METODE DE DIAGNOSTIC Ș;I TRATAMENT ÎN MEDICINA ACADEMICÃ
Clasificarea
formelor de alergie conform Coombs și Gell
Alte
forme de alergii sau forme particulare ale tipurilor I-IV
Teste
de alergie în medicina convențională
Tratamentul
insuficient
5.
PRIMA ÎNTÂLNIRE CU SPECIALIȘ;TII B.V.
6.
ÎNCERCÃRI DE REZOLVARE (1): TERAPIA CU REMEDII FLORALE BACH
7.
ÎNCERCÃRI DE REZOLVARE (2): ACUPUNCTURA Ș;I ACUPRESURA
8.
ÎNCERCÃRI DE REZOLVARE (3): TRATAMENTUL BALNEAR B.V.
9.
ÎNCERCÃRI DE REZOLVARE (4):
Tehnici
mentale (1) B.V
Mentale
Techniken (2) B.V
II.
CONCEPȚII VECHI Ș;I NOI DESPRE ALERGII
1.
ALERGIILE DEVIN TOT MAI FRECVENTE
2.
PREVENIREA ALERGIILOR
Alăptatul
Laptele
de vacă în alimentația sugarului
Cerealele
în alimentația copiilor
Dieta
hipoalergenică (HA) la sugari
Flora
intestinală a mamei
Flora
intestinală a copilului
Evitarea
obezității
Evitarea
stresului pe perioada sarcinii
Evitarea
stresului
Consumul
de pește în sarcină și copilărie
Evitarea
în sarcină a alergenilor alimentari cu înalt potențial alergenic
Aportul
de vitamina D3 în sarcină
Aportul
suficient de acid folic
Renunțarea
la fumat
Optimizarea
climatului interior (mucegaiurile și acarienii de praf)
Depozitarea
alimentelor
Reducerea
prafului din locuințe
Alegerea
plantelor de apartament
Animalele
de companie nu sunt mereu indicate
Vacanțele
sau viața la țară
Măștile
de protecție respiratorie în cazul expunerii la praf
Evitarea
surfactanților
3.
DESCRIEREA DERMATITEI ATOPICE
Predispoziția
genetică
Sistemul
imunitar și apariția dermatitei atopice
4.
HISTAMINA
Surse
de histamină
Interacțiuni
cu alte amine biogene
Dezechilibre
în procesul de degradare a histaminei
Intoleranța
la histamină
Mastocitoza
5.
INTOLERANȚA LA ZAHARIDE
Malabsorbția
fructozei / Intoleranța la fructoză
Intoleranța
la lactoză
6.
ALERGII ALIMENTARE
Alergia
la laptele de vacă
Alergia
la grâu
Alergia
la drojdii
Intoleranța
la gluten, boala celiacă, WDEIA, SGNC
Reactivitatea
alergică încrucișată la alimente
Alergiile
la aditivii alimentari
Alimentele
modificate genetic
7.
CANDIDA ALBICANS
III.
TERAPIA CARE DÃ REZULTATE
1.
DIAGNOSTICAREA HOLISTICÃ BIOENERGETICÃ
2.
PRIMELE REZULTATE CONCRETE ALE EVALUÃRII B.V.
3. PLANUL
DE TRATAMENT
Nosoden
sub formă de picături
Tratamentul
inițial
Planificarea
medicamentelor și a suplimentelor alimentare
Regimul
alimentar de cruțare și etapa de eliminare a expunerii la alergeni
Terapia
acută a simptomelor
Terapii
complementare holistice pentru etapa de eliminare a expunerii la alergeni
Terapii
complementare holistice pe termen lung
Desensibilizarea
biofizică
Începutul
terapiei B.V.
A
doua etapă B.V.
A
treia etapă B.V.
Etapa
avansată B.V.
Vindecarea
dermatitei atopice B.V.
Terapia
biofizică a câmpului vital (terapia „Vitalfeld”)
Etapa
de reintroducere a alimentelor
Reevaluări
Terapia
de urgență
Măsuri
complementare
4. DE
CE MEDICINÃ HOLISTICÃ, DE CE ATÂTEA PROIECTE?
5.
PRIMELE REZULTATE TERAPEUTICE ÎN NOUL CENTRU MEDICAL
6.
CONSIDERAȚII FINALE
BIBLIOGRAFIE |