Dieta plantplus (Carte tipărită)
Soluția pentru o nutriție personalizată
Termenul de dietă provine din cuvântul grecesc „diaita“, care înseamnă „stil de viață". De aceea, Dieta PlantPlus nu îți propune doar un simplu regim alimentar temporar, ci un stil de viață pe care să îl adopți à la longue, bazându-te pe informații științifice despre alimente și pe semnalele pe care ți le transmite corpul tău. |
48.00 38.40 RON (Stoc 0)
• Adresa de e-Mail la care dorești să primești notificarea
Detalii:
Conștientă fiind de faptul că dietele pe termen scurt nu funcționează, psihologul și doctorul în biologie celulară Joan Borysenko pledează, în această carte, pentru un stil de viață sănătos personalizat, adaptat caracteristicilor unice ale fiecărui individ în parte. Moștenirea genetică, microbiomul, dar și condițiile de mediu în care trăim își pun amprenta asupra felului în care arătăm și ne simțim, și tot ele ne „dictează" ce și cum ar trebui să mâncăm pentru a fi sănătoși și a arăta bine. Așadar, volumul de față te va ajuta să îți iei sănătatea în propriile mâini, îmbunătățindu-ți în mod natural funcționarea celulelor, țesuturilor și organelor. Tot ce va trebui să faci în acest sens este să respecți listele cu alimente permise, respectiv interzise, sugerate de autoare în partea a 111-a a cărții. Aceste alimente stau la baza „resetării" de 28 de zile care te va ajuta să faci trecerea la stilul de viață PlantPlus și să îți dai seama care sunt cele mai bune alimente pentru tine. Rețetele propuse de autoare în ultima parte a cărții – bazate pe alimentele Plus din dieta PlantPlus – te vor convinge că acest stil de viață nu înseamnă doar să mănânci sănătos, ci și delicios. Și chiar mai mult decât atât Dieta PlantPlus înseamnă să îți creezi o relație cu mâncarea care să te recompenseze, să te vindece și să-ți aducă satisfacții, aplicând tehnicile de mindfulness, cognitive și de respirație în care te va iniția Joan Borysenko. |
Cuprins:
Sănătatea care oferă putere, de David Perlmutter,
M.D. ... 13 Partea I: Segmente științifice 1. Care-i treaba, doctore? ... 33
2. Cei cinci piloni ai blestemului alimentar ... 41
3. Cei trei macronutrienți: proteine, grăsimi și carbohidrați ... 59 Partea a ll-a: Câte ceva despre Stilul de viață 19. Autocunoașterea: Noua ta viață ca șoarece de laborator 237 Partea a lll-a: Să trecem la treabă 23. Resetarea: ce este și ce nu este în meniu ... 289 Partea a IV-a: Haide să mâncăm 25. Cele 20 de superalimente ale doctorului Joan ... 323 Epilog: Pisica Cheshire ... 423 Anexă: Lista de verificare a simptomelor medicale ... 427 |
Fragment:
De fapt, în ciuda afirmațiilor extravagante în
favoarea beneficiilor pentru sănătate ale uleiului din nucă de cocos - de la
reducerea simptomelor afecțiunii Alzheimer la susținerea pierderii în greutate
- sunt foarte puține studii care să sprijine aceste afirmații, în mare parte
anecdotice, referitoare la acest „ulei miraculos".
Uleiul din nucă de cocos este mai saturat, și astfel mai
rezistent la oxidare, comparativ cu alte uleiuri. În timp ce uleiul din nucă de
cocos este saturat în proporție de 92%, untul este saturat doar în proporție de
63%, iar uleiul de măsline vine din urmă cu doar 15%. Tipul de grăsime saturată
din uleiul din nucă de cocos este de asemenea neobișnuit. Este un acid gras cu
un lanț de lungime mai degrabă medie (MCT) decât unul cu lanț lung. Întrucât
MCT sunt transportate direct către ficat, ele sunt consumate foarte rapid sub
formă de combustibil și pot grăbi puțin metabolismul. Cu alte cuvinte, aceasta
este o grăsime care te-ar putea ajuta să slăbești. Cel puțin așa se
vehiculează. Însă a fost efectuat doar un studiu restrâns pe 40 de femei, și e
necesară mai multă cercetare pentru a valida afirmațiile cu privire la
pierderea în greutate. Avocado și uleiul de avocado Uleiul de avocado se obține prin presarea fructului
de avocado, nu din sâmburi. Pulpa de avocado, precum și uleiul provenit din
aceasta, abundă în fitochimicale și vitamine, inclusiv A, B1 și B2, acid
pantotenic, vitaminele E și D și alți micronutrienți. Conține, de asemenea,
câțiva steroli vegetali care reduc inflamația. Cercetările au demonstrat, de
asemenea, că avocado conțin câțiva antioxidanți puternici care limitează
activitatea radicalilor liberi. În acest capitol, îți voi face cunoștință cu niște superalimente foarte comune, care sunt utilizate dintr-o varietate de motive: atât medicale, cât și nutriționale. Unele, precum nucile, sunt ușor de luat după noi și sunt supersățioase - ele alungă foamea și îți oferă proteine, grăsimi și micronutrienți. Altele au calitățile necesare pentru a combate cei patru piloni ai blestemului alimentar, despre care ai citit în capitolul 2. Ele reduc stresul oxidativ, inflamația, glicația și furnizează atât micronutrienți, cât și fibre pentru a-ți menține flora intestinală sănătoasă și variată. Când vom ajunge la rețetele mele PlantPlus din capitolul următor, vei ști de ce am inclus în ele toate aceste superalimente delicioase. Iar atunci când îți vei crea propriile tale feluri de mâncare, vei avea în minte aceste ingrediente fantastice. Superalimentele preferare ale dr. Joan Atenție: aceste alimente nu sunt într-o ordine anume. 1. Nuci și semințe În timpul Resetării și în primele luni ale dietei
PlantPlus, când pierzi în greutate și îți adaptezi metabolismul, nucile sunt
alimente foarte importante. O mână (un sfert de cană) este foarte sățioasă și
mulți medici nutriționiști recomandă să mănânci câte un sfert de cană de două
ori pe zi – ca gustare dimineața și după-amiaza, dacă simți nevoia. Deși nucile
sunt alimente foarte bune, totuși au multe calorii, așa că mai mult de două porții
a câte un sfert de cană pe zi pot încetini pierderea în greutate. |