PÂINEA ESTE UN PRODUS FÃRÃ VALOARE NUTRITIVÃ
O sursă
importantă de calorii în alimentația occidentală provine din făina albă și din
pâinea albă, dar, din punct de vedere nutrițional, pâinea - în special cea albă – nu are nicio valoare. Cerealele integrale, inclusiv grâul integral, sunt
alimente de bază care ajută la îmbunătățirea stării de sănătate și au fost
consumate de strămoșii noștri de-a lungul timpului, ele conțin fitonutrienți ce
sunt recunoscuți pentru rolul de protecție împotriva mai multor tipuri de
cancer, în special a cancerului de colon. Dar în procesul de rafinare a grâului
integral, pentru a fi transformat în făină albă, sunt îndepărtate 25 de
substanțe nutritive naturale și apoi adăugați doar 5 nutrienți izolați ce ar
trebui să compenseze absența celor îndepărtați. Apoi se adaugă aditivi chimici și conservanți pentru a
face pâinea mai pufoasă și pentru a-i crește perioada de valabilitate.
Făina albă
este un aliment nesănătos care face parte din diverse sortimente de mâncare pe
care le servim la fiecare masă. Mâncăm cereale, pâine de tip toast, brioșe,
biscuiți, clătite și vafe la micul dejun și mâncăm pâine de sendviș, chifle de
burger, tortilla, pizza, paste și rulouri, atât la prânz, cât și la cină. Și să
nu uităm de gustările și deserturile precum biscuiții, prăjiturile, torturile
și plăcintele. Făina albă se transformă în zahăr în fluxul sangvin și vă
conferă energie, care este bună. Dar, spre deosebire de carbohidrații din
alimentele integrale (fructe, legume și cereale integrale), aceasta nu are
fitonutrienți și antioxidanți benefici, care neutralizează produșii secundari
ai radicalilor liberi toxici ai metabolismului celular. Făina albă și zahărul
alb sunt calorii care nu au o valoare nutritivă, iar o dietă bogată în asemenea
calorii conduce la obezitate și boală.
Mai mult de atât, culturile de grâu sunt pulverizate cu
glifosat (ingredientul activ din substanța Roundup) pentru a elimina buruienile
și a le ajuta să se usuce cu 7 până la 10 zile înainte de recoltare. Un articol
din revista Toxicology, din 2009, a indicat că în cazul omului erbicidele pe
bază de glifosat afectează glandele endocrine chiar și într-o cantitate de 0,5
părți per milion (ppm) și sunt toxice pentru ficat într-o cantitate de 5 ppm.
Alimentele fără gluten sunt foarte apreciate în zilele noastre, dar este
posibil ca nu glutenul să fie adevărata problemă pentru mulți dintre noi. Un
articol din revista Toxicology inter-disciplinară, din 2013, a arătat că
incidența intoleranței la gluten, a bolii celiace și a sindromului de intestin
iritabil a crescut direct proporțional cu folosirea glifosatului, acesta fiind
pulverizat pe culturile de cereale, și aici vorbim inclusiv despre culturile de
grâu, orez, semințe, fasole, mazăre, trestie-de-zahăr, cartofi dulci și
sfecla-de-zahăr. În 2015,
Agenția de Cercetare a Cancerului din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății
a clasificat glifosatul drept „posibil cancerigen pentru om". Glifosatul
nu este pulverizat doar pe culturile de porumb, canola și soia, care sunt
modificate genetic, ci este, de asemenea, pulverizat și pe alte tipuri de
culturi de cereale și legume cultivate în mod convențional, pentru a le usca
înainte de recoltare, inclusiv culturile de grâu, mei, in, secară, hrișcă, orz,
ovăz, fasole, mazăre, lămâie, porumb, cartofi și altele.
NIVELUL DE
MERCUR ESTE ÎN CREȘTERE
Mercurul este
singurul metal natural lichid de pe pământ și este, de asemenea, clasificat ca
fiind un „metal greu". Dar, în Ciuda uimitoarelor sale caracteristici,
mercurul este și o neuro-toxină care inhibă funcțiile sistemului imunitar și
creează o serie de probleme fizice, inclusiv leziuni cerebrale, autism,
Alzheimer, scleroză laterală amiotrofică, scleroză multiplă, cancer și alte
boli cronice.
|