Alimentația naturală a copilului
alăptare, înțărcare, rețete sănătoase până la vârsta de 6 ani
Sosirea unui copil trezește iubire și sensibilitate, dar și multe dubii. Această carte răspunde la multe întrebări pe care părinții și le pun cu privire la un aspect fundamental al creșterii unui copil: alimentația. |
Stocurile se epuizează rapid, rezervă acest produs și hai la
librăria Adevăr Divin din Brașov, Str. Zizinului, nr. 48, pentru a-l prelua personal.
(Unele produse pot avea discount suplimentar în librărie.)
Vei fi contactat(ă) telefonic de un reprezentant divin.ro pentru confirmarea disponibilității, în intervalul Luni-Vineri orele 9:00 - 17:00, deci te rugăm să introduci un număr de telefon corect și actual.
Detalii:
Sosirea unui copil trezește iubire și sensibilitate, dar și multe dubii.
Această carte răspunde la multe întrebări pe care părinții și le pun cu
privire la un aspect fundamental al creșterii unui copil: alimentația. • E de preferat să îl alăptezi la sân sau cu biberonul? Dacă alăptarea artificială este o necesitate, care lapte este mai indicat exigențelor sale nutriționale? • în momentul înțărcării, ce alimente se aleg, cum se gătesc și cum se combină pe parcursul zilei? Multe rețete simple și gustoase adaptate copilului până la vârsta de 3 ani. • Când un copil este mai mare, ce să-i oferi la micul dejun, la prânz, la gustare, la cină, în vacanță, în timpul petrecerilor? |
Cuprins:
ALIMENTAȚIA SUGARULUI ... 7 De partea copilului nou-născut ... 9 La naștere 12 Instinctul de supt al copilului 13 Hrana ca experiență a plăcerii 18 Alăptarea la sân ... 18 Fiziologia și chimia alăptării 18 Colostrul; 19 Laptele definitiv; 20 Aspecte imunologice ale lap-telui matern 26 Totul despre alăptarea la sân ... 26 Pregătirea sânului 27 Cum se alăptează 29 Aspectul psihologic...; 31 ... și partea practică 34 Igiena alăptării 35 Intervalul nocturn 37 Alăptare și creștere 40 Alăptarea artificială ... 40 De ce se recurge la alăptarea artificială; 41 Aspectul psiholo¬gic al alăptării; 42 Cum să alegeți laptele înlocuitor cel mai bun 43 Laptele praf 45 Alegere și utilizare 46 Tipurile de lapte vegetal 47 Laptele de cereale; 48 Laptele de migdale 50 Laptele de vacă 50 Laptele sterilizat (UHT); 50 Laptele condensat; 51 Folosirea laptelui de vacă 51 Laptele de capră 52 Sticluța pentru alăptare 53 Cum se dă sticluța pentru alăptare; 54 Cum se curăță sticluța pentru alăptare 56 Dificultăți neașteptate ... 56 Nașterea înainte de termen; 57 Nașterea gemelară; 57 Icter neonatal; 59 Nou-nășcuții cu probleme; 59 Operația cezariană; 60 Alergii familiare; 62 întoarcerea mamei la locul de muncă 65 Bunăstare, sănătate și alimentație ... 65 Elemente de observat 65 Fecalele; 67 Prezența balonărilor, meteorismului, colicilor; 67 Mirosul nou-născutului; 68 Respirația nou-născutului; 68 Prezența sughițului; 68 Prezența crustei de lapte (dermatita seboreică in¬fantilă); 69 Greutatea 72 Unui nou-născut îi este bine dacă... 73 ÎNȚÃRCAREA ... 75 De la alimentația cu lapte la alimentația solidă ... 75 Până când să se continue alăptarea 76 Atenție la condiționările sociale!; 77 Temerea că laptele nu va mai fi suficient 77 Istoria: ce făceau strămoșii noștri? 78 Schimbările culturale din anii ”50 78 Aspecte psiho-afective ale înțărcării 79 Trecerea de la ”hrana mamei” la ”altă hrană” 79 înțărcare: când și cum 79 Perioada înțărcării, nu există o regulă 80 O trecere graduală; 81 £ nevoie de calm și concentrare 81 Favorizarea regularității; 82 Copilul dezvoltă o atitudine activă 82 Ce e de făcut 82 Tratarea situațiilor speciale; 83 Nu folosiți un scaun înalt!; 83 Favorizarea cunoașterii; 83 Uneori este indicat să-i punem mâncarea în gură; 84 Respectarea alegerilor sale; 84 fncet-încet la masă cu cei mari; 85 Folosirea vaselor și oalelor potrivite 88 O alimentație ”vitală” ... 88 Alimentele integrale 89 Importanța florei bacteriene pentru lupta împotriva bolilor 90 Combinațiile alimentare 92 Fierberea... 92 .. .legumelor; 92.. .fructelor; 92.. .a cărnii și a peștelui 92 Condimentele 92 Ulei; 93 Unt; 93 Margarina; 93 Mirodenii; 94 Sarea; 94 Gomasio 103 Alte elemente indispensabile 103 Soarele; Î03 Aerul; 104 Apa 105 înțărcarea: un parcurs în etape ... 105 Problema intoleranțelor 106 începerea înțărcării 107 Indicații practice 116 Alimentele cel mai potrivite pentru copiii mici (și mari) ... 116 Importanța de a mânca împreună 117 Legumele 117 Supa de legume; 118 Morcovul; 118 Dovleacul; 119 Tipuri de varză și conopidă; 119 Spanac; 120 Ciuperci; 120 Ceapa; 121 Praz; 121 Usturoi; 121 Sa/ate ve/tte; 122 Sfecla roșie; 122 Țe/Znă; 122 Rădăcină de telină; 122 Anghinare; 123 Roș/a; 123 Cartoful; 123 Vânate; M3 Ardeiul 123 Fructele 124 Care fructe?; 124 Câncf?; 124 Măr; 125 Para; 125 Cireașă; 126 Căpșuna; 126 >4f/”na; 126 Pruna; 126 Struguri; 127 Piersica; 127 Curmală; 127 Smochine; 128 Casfana; 128 Banana 128 Fructele uscate 129 Prune uscate; 129 Stafide; 129 Smochine uscate; 129 Ca/se uscate 130 Semințele uleioase (fructele uscate) 130 Migdale; 130 /A/une; 130 Nuc/” 131 Cerealele: principii, conținut, valori nutritive 132 Sub formă de fu/g/; 133 Sub formă de boabe; 133 Orez; 134 Orz; 134 Grâu; 140 Pastele făinoase; 140 Se/ten; 141 >A/ac; 141 Me/; 142 Porumb; 142 Ovăz; 143 Secară; 143 Hrișcă; 143 KoWcoh 144 Leguminoasele 145 Mazăre spartă; 145 Linte; 146 Fasole; 146 A/ăuf; 146 Fawe; 146 Făinuri din leguminoase 147 Soia și derivate 147 Laptele de soia; 147 Tofu; 148 Tamari și soyu; 149 Tempeh 149 Produsele lactate 149 Iaurtul; 150 Brânzeturile; 150 Ricotta; 151 Varietatea de brân-zeturi; 152 Brânza topită 153 Ouăle 154 Carnea 154 Analiza structurii fizice a omului; 157 Calitatea cărnii disponibile astăzi; 157 Carnea în alimentația copiilor; 159 Măruntaiele; 159 Carnații și salamurile; 159 Peștele 161 Băuturile 162 Apa; 163 Laptele; 164 Sucurile de fructe; 165 Cea/u/; 165 Hibiscusul; 166 Cafeaua; 166 Cafeaua de orz; 166 Yannoh; 167 Ciocolata; 167 Ceaiuri din plante; 167 Coca-Cola și produsele în¬rudite; 168 Alcoolul 169 Alimente speciale ... 169 Suplimentele alimentare 169 Produsele albinelor; 170 Drojdia de bere; 171 Grâul germinat 172 Alimentația de evitat ... 172 Alimentația infantilă și bolile vârstei adulte 172 Sare ș/ hipertensiune arterială; 173 Grăsimi și arteroscleroză; 173 Grăsimi, zaharuri și obezitate 174 Alimentele dietetice pentru copii 175 Alimentele industriale 176 Produsele omogenizate; 177 Produse liofilizate 178 Un exemplu pozitiv: alimentele Demeter 181 Condiții speciale ... 181 Copilul care nu mănâncă 182 Când inapetența devine o obișnuință; 183 Soluțiile 184 Copilul slab 184 Copilul care mănâncă prea mult 185 Ce e de făcut? 186 Copilul cu probleme 187 Copilul alergic 187 Cum se instalează o alergie; 188 Cum se previne o alergie; 188 în cazul în care copilul este supus unui risc ridicat; 190 Cum se identifică o alergie 191 Copilul vegetarian 192 Copilul bolnav 192 în cazul în care copilul are febră; 193 Dacă are diaree; 194 Dacă suferă de constipație; 194 Dacă are acetona (corpi cetonici) 197 ALIMENTAȚIA NATURALÃ PENTRU COPIII MAI MARI ... 199 Stabilirea unei diete sănătoase și complete ... 199 Evaluarea creșterii propriului copil 200 Consumarea a patru mese pe zi 200 Micul dejun; 202 Prânzul; 204 Gustarea; 204 Cina 205 A ști cum se schimbă meniurile 205 Evitarea abuzului de anumite alimente 205 Bomboanele; 206 Guma de mestecat 209 Circumstanțe speciale ... 209 Să gătim împreună 211 Când vă aflați în vacanță 211 La munte; 211 La mare 212 Rețetele pentru petreceri 212 Sandvișurile; 213 Fructele proaspete și uscate; 213 Băuturile Anexă bibliografică și documentară ... 214 |
Fragment:
pag. 12-13 ...pe lângă dificultatea
primei respirații, a luminilor care îi uimesc ochii obișnuiți cu
penumbra, la zgomotele ce lovesc auzul său obișnuit cu sunetele
atenuate, la țesăturile care îi rănesc pielea obișnuită cu mângâierea
delicată a lichidului amniotic, este încercat în continuare de
sentimentul înfricoșător care îl cuprinde într-o prinsoare cumplită:
foamea. |