Vizualizare pentru scădere în greutate (carte tipărită)
Ghidul Metodei Gabriel de folosire a minții pentru transformarea totală a corpului tău
Metoda prezentată în această carte pentru sănătate reprezintă o schimbare completă de paradigmă care furnizează rezultate fenomenale, si nu va trebui să luptati sau să vă privați corpul în niciun fel. Puteți învăța o abordare holistică minte-corp care face scăderea în greutate ușoara și durabilă. |
Stocurile se epuizează rapid, rezervă acest produs și hai la
librăria Adevăr Divin din Brașov, Str. Zizinului, nr. 48, pentru a-l prelua personal.
(Unele produse pot avea discount suplimentar în librărie.)
Vei fi contactat(ă) telefonic de un reprezentant divin.ro pentru confirmarea disponibilității, în intervalul Luni-Vineri orele 9:00 - 17:00, deci te rugăm să introduci un număr de telefon corect și actual.
Detalii:
Această carte conține meditații prin vizualizare incluse într-un program de 16 săptămâni. Realitatea statistică arată că dietele restrictive nu sunt funcționale pe termen lung. De regulă, astfel de diete care apar lunar, mai bune și mai elaborate, de fapt, nu se adresează cauzelor reale care determină un om să crească în greutate. Dacă organismul vostru vă forțează să mâncați mai mult și să poftiți la alimente nepotrivite, tot ceea ce ajungeți să faceți este să vă luptați cu propriul organism. Însă există o altă soluție: puteți folosi vizualizarea pentru a face ca mintea și corpul vostru să lucreze împreună. Metoda GabrielMetoda prezentată în Vizualizare pentru scădere în greutate reprezintă o schimbare completă de paradigmă care furnizează rezultate fenomenale, și nu va trebui să luptați sau să vă privați corpul în nici un fel. Puteți învăța o abordare holistică minte-corp care face scăderea în greutate ușoară și durabilă.
Jon Gabriel spune: „M-am întâlnit cu medici, doctori naturiști, homeopați, antrenori personali și nutriționiști – și totuși nimeni nu părea să înțeleagă că eu mă luptam cu ceva mult mai complex decât simpla reducere a porțiilor sau angajarea într-o rutină epuizantă de gimnastică. Niciunul nu părea să înțeleagă că organismul meu se lupta din răsputeri cu mine și că singurele instrumente disponibile erau depășite de poftele mele. Fiecare dietă sau abordare pe care am încercat-o urma același tipar. Exista o listă cu „alimente rele”, pe care nu puteam să le mănânc și pe care trebuia să le evit ca pe otravă. Apoi erau „alimentele bune”, din care mi-era permis să consum în voie, deci puteam să-mi umplu frigiderul și stomacul cu acele alimente aprobate, având încredere că atât timp cât mi-am făcut partea și am urmat programul, avea să funcționeze. Dar n-a funcționat. Niciodată nu funcționează.”
Poate fi greu de crezut, dar simpla evocare a anumitor gânduri și imaginarea anumitor evenimente pot să exercite un efect evident asupra stării de bine a fizicului. Jon Gabriel declară că până să își înceapă practica zilnică de vizualizare pentru scăderea în greutate nu reușise să slăbească cu nicio altă metodă.
Vizualizarea este mult mai potrivită pentru a învăța corpul să fie suplu, în comparație cu dieta și exercițiul, pentru că acționează din interior spre exterior pentru a schimba biochimia și căile neuronale. Pentru scăderea în greutate, cea mai mare provocare este să vă convingeți creierul că trupul are nevoie să fie suplu.
Biologicul vostru, mai exact hormonii, sunt cei care dictează cât de înfometați sunteți, câtă energie ardeți în fiecare zi și câtă grăsime veți depozita. Conform studiilor, vizualizarea acționează direct asupra nivelului hormonal, pentru a restabili echilibrul și a încuraja scăderea în greutate în moduri naturale și automate.
Prin această carte veți învăța vizualizarea care vă va ajuta: Să reduceți stresul;Să dezvoltați obiceiuri sănătoase;Să eliminați dependențele de junk food;Să rezolvați traumele emoționale;Să dezvoltați limite mai puternice;Să dormiți mai bine;Să poftiți la alimente veritabile, pline de viață și sănătoase;Să vă recâștigați bucuria de a face mișcare;Să vă simțiți mai în siguranță și mai conectați;Să vă sporiți avuția;Să creați relații mai pline de iubire.
Ce au în comun Albert Einstein, Oprah Winfrey, Michael Jordan, Thomas Edison și Anthony Robbins? În afara succesului imens, toți datorează vizualizării o mare parte din realizări.
Scăderea în greutate funcționează prin intermediul vizualizării, de la interior spre exterior. Hormonii permit pancreasului vostru să comunice cu inima, creierului „să vorbească” cu stomacul, stomacului să-i transmită mesaje ficatului, etc. Dacă vă imaginați că sistemul vostru circulator reprezintă internetul, atunci hormonii sunt email-urile.
Leptina este hormonul responsabil cu creșterea în greutate. Un organism funcțional sănătos, care reacționează așa cum trebuie la leptină poate să scadă în greutate fără efort.
Într-un raport din 2009 de cercetare a leptinei, oamenii de știință de la Centrul de Cercetări Biomedicale Pennington al Universității Statului Louisiana din Baton Rouge, au menționat că leptina joacă un rol în „mecanismele biologice puternice, care au evoluat pentru a apăra aprovizionarea adecvată de nutriență și nivelurile optime ale greutății corporale / adipozitatea.” Altfel spus, rezistența la leptină este dezvoltată de oameni ca să îi ajute să se îngrașe din motive de supraviețuire.
În timpuri de foamete, acest proces este de înțeles, însă de ce în vremurile moderne încă există această rezistență la leptină? Acest lucru se întâmplă deoarece este declanșat de un tip foarte special de stres: un tip de stres pro-inflamator cronic de calibru mic.
Există nenumărate tipuri de stres care produc semnale hormonale similare cu stresul foametei: toxine, experiențe emoționale traumatizante, probleme de digestie, înfometare nutrițională, privare de somn, diete care restricționează numărul de calorii ingerate. Creierul nu mai poate distinge între stresul cronic al unei ierni lungi, geroase și stresul de zi cu zi, stresul de a avea un șef abuziv sau cel de a face față altor traume din viața voastră.
Atunci când înțelegeți ce înseamnă rezistența la leptină, veți avea o idee clară despre nefuncționarea dietelor.
Cheia pentru a ajunge la creierul vostru de supraviețuire este folosirea limbajului simbolurilor. Când utilizați simboluri, creierul vostru înțelege și face rapid schimbările chimice necesare care vă permit să scădeți în greutate. Când comunicați cu creierul vostru de supraviețuire folosind vizualizarea, utilizați limbajul universal al simbolurilor.
Când aflați secretul comunicării cu propriul creier de supraviețuire, nu există limită în ceea ce privește posibilul din perspectiva sănătății și condiției fizice.
Pentru ca vizualizările să fie pline de succes, trebuie să vă aflați în ceea ce Jon Gabriel numește Modul SMART (Super Mental Alert Reeducation Training «Modul de instruire și reeducare a conștientului super-mental»). Este un acronim pentru ceea ce cercetătorii creierului numesc stările de conștiență „alfa” și „teta”. Când vă aflați în modul SMART, aveți mintea puternică și relaxată.
Autorul explică modalitatea prin care mintea vă devine mai calmă în Modul SMART. Tocmai datorită faptului că există mai puțină agitație, imaginile create sunt mai clare și mai concentrate.
După ce ați ajuns în Modul SMART ar trebui să începeți să vă simțiți mai calmi, mai relaxați și pregătiți să vă imaginați corpul vostru ideal sau oricare schimbare pe care doriți să o faceți.
Stresul este unul dintre cele mai influente aspecte care adaugă kilogramele. Încă din 1936, în jurnalul de știință „Nature”, cercetătorii au raportat că șobolanii expuși unor situații stresante au luat în greutate – în special grăsime – în comparație cu cei care nu au fost expuși deloc la stres, chiar dacă ambele grupuri de șobolani au consumat aceeași cantitate de calorii.
În 2009, un studiu de referință al Școlii Medicale Harvard a indicat clar stresul cronic drept o cauză a îngrășării oamenilor. Cercetătorii care studiază stresul au monitorizat timp de 9 ani 1355 de bărbați și femei, înregistrându-le atent greutatea pe durata exercitării asupra lor a anumitor tipuri de stres.
Confruntarea constantă cu stresul stimulează mâncatul nesănătos. Cercetătoarea Elissa Epel a descoperit că oamenii poftesc la junk-food atunci când sunt stresați. Ea a chestionat 59 de femei în legătură cu nivelurile de stres din viața lor și le-a calculat nivelul zilnic de stres.
Stresul și greutate pot fi legate într-un cerc vicios. A fi supraponderal poate produce stres, ducând spre chiar mai multă creștere în greutate.
Restricționarea caloriilor doar conduce corpul în a produce mai mult hidrocortizon, hormonul stresului. Experții în dietă și nutriționiștii susțin că greutatea înseamnă doar „calorii ingerate, calorii eliminate”. Însă Jon Gabriel spune că dacă dietele ar funcționa, ar exista o singură dietă pe care toți ar urma-o și toți ar scădea în greutate. Nu ar mai exista sute de diete, toate oferind păreri diferite, pornind de la aceeași premisă greșită conform căreia vă puteți forța cumva să slăbiți, împotriva voinței corpului vostru, și să rămâneți așa.
De asemenea, traumele din copilărie joacă un rol important și pot pune pe cineva în pericolul de a se îngrășa. Existența unui abuz în copilărie nu este singura sursă a traumei emoționale corelată cu greutatea. Jon Gabriel spune că, din experiența sa, o relație de afaceri abuzivă a stârnit amintiri ale agresiunii din timpul copilăriei. Studiile arată că și evenimentele traumatizante care apar în perioada adultă pot stimula creșterea în greutate.
Bineînțeles că și divorțul, pierderea unei persoane apropiate sau chiar faptul că ați fost victima unei infracțiuni precum jaful sau furtul pot atrage creșterea în greutate.
Autorul spune că o modalitate de a trece peste trauma din trecut este să rescrieți povestea. Făcând asta, puteți dezamorsa amintirea evenimentului inițial, astfel încât să nu mai motiveze corpul să depoziteze grăsime.
Cum această carte este despre puterea gândului, atunci este destul de clar cât de dăunător poate fi discursul interior negativ. În diferite culturi și în studii medicale, cercetătorii au observat cum gândurile devin realitate. Efectul nocebo apare când credeți că o să se întâmple ceva rău, și așa se întâmplă.
În 2012, câțiva cercetători germani de la Universitatea Tehnică din Munchen au publicat un raport detaliat cu privire la cercetarea nocebo, care a evidențiat că efectul nocebo este înfloritor în medicina modernă. Prin limbajul pe care-l folosesc, medicii influențează tot timpul sănătatea și vindecarea pacienților. Folosirea în exces a termenilor arsură, înțepătură, durere și rană în timpul explicării procedurilor crește semnificativ anxietatea pacienților și senzația de durere.
Vizualizarea este un instrument uimitor de schimbare imediată a discursului interior negativ și creare de gânduri și convingeri pozitive despre voi înșivă. Placebo înseamnă o pastilă sau un tratament inactiv medical conceput să inducă în eroare un pacient să creadă că ia un remediu medical veritabil. O zonă a medicinei unde placebo și-a dovedit eficiența este mai ales tratamentul depresiei.
Câțiva oameni de știință din Marea Britanie și SUA au analizat aproape toată cercetarea făcută pe antidepresive și au stabilit că placebo este la fel de eficient ca antidepresivele în tratarea aproape tuturor celor mai severe cazuri de depresie.
Dacă aveți tendința să presupuneți că v-ați născut ca să fiți supraponderal, folosiți puterea propriilor convingeri împotriva voastră. Este posibil ca părinții sau frații voștri să fie supraponderali. Oricare ar fi sursa convingerilor voastre, dacă presupuneți că ați avut parte de o mână proastă la jocul geneticii, veți fi mai predispuși să creșteți în greutate și vi se va părea mult mai greu să scădeți în greutate.
Jon Gabriel nu pune accent pe rezistența la pofte, deoarece el consideră că poftele sunt întotdeauna un simptom, niciodată cauza problemei. Atunci când învățați să gestionați stresul și să vă hrăniți corpul cum trebuie, veți fi mult mai aproape de a face poftele să dispară.
Abordarea dinspre interior spre exterior pentru a scădea în greutate, în mod natural atrage o dorință pentru alimente mai sănătoase. Odată ce creierul acceptă că e timpul să scădeți în greutate, veți pofti la acele alimente bogate în nutrienți, precum legumele și fructele proaspete, alunele și semințele, boabele germinate – alimente la care nu ați crezut vreodată că veți pofti, brusc vor părea foarte atrăgătoare.
În 2005, câțiva cercetători de la Universitatea Flinders, din Adelaide, Australia, au ales 130 de studenți și le-au cerut să-și imagineze că mănâncă mâncarea favorită. Cercetătorii i-au pus cu adevărat pe studenți, în situație, făcându-i să-și amintească în detaliu fiecare aspect al mâncării. Dacă studentul își imagina că așteaptă o friptură, avea să-și imagineze sfârâitul, textura, mirosul și, bineînțeles, gustul. Pe măsură ce studenții își aminteau răsfățul lor, catalogau ce-i determina cel mai mult să poftească mâncarea: Gustul? Mirosul? Sau imaginea mentală a mâncării le atrăgea dorința? Când au verificat răspunsurile studenților, cercetătorii au descoperit că imaginile mentale erau de departe cel mai puternic excitator al poftelor. O imagine mentală vie a crescut intensitatea dorinței mult mai mult decât au făcut-o amintirile despre gust sau miros. Astfel, cercetătorii au decis să încerce să-i distragă pe voluntari ca să le reducă poftele și să-i ajute să evite să fie preocupați de un anumit fel de mâncare. Într-un studiu ulterior, cercetătorii au cerut unui grup de cincizeci de femei să efectueze activități de distragere în timp ce-și imaginau alimentele la care pofteau. Femeile trebuia să se uite la imagini abstracte, de exemplu, sau să-și traseze cu degetele o linie imaginară în dreptul fețelor, ca să evite să se concentreze pe mâncare.
Vizualizarea este un tratament eficient și pentru renunțarea la dependențe. Autorul declară că a scăpat de fumat cu ajutorul vizualizării.
Jon Gabriel explică în această carte cel mai bun mod de a vă poziționa pentru vizualizare. De asemenea, vă prezintă pașii care trebuie urmați – intrarea în modul SMART; efectuarea afirmațiilor; topirea greutății; crearea sinelui ideal; imaginarea zilelor și lunilor următoare; magnetizarea viitorului; transpunerea sinelui viitor în sinele din prezent.
|