Cartea “Tocăniță
pentru suflet” semnată de dr. Mihaela Bilic, cel mai apreciat medic
nutriționist din România, este un amestec delicios de sfaturi și mici secrete
de nutriție și gastronomie menit să aducă o perspectivă complexă asupra
aspectelor pe care le ocupă mâncarea în viața noastră. Volumul
reprezintă o colecție de texte pe care autoarea le-a postat de-a lungul unui an
pe pagina sa de Facebook, fie în urma experiențelor cu pacienții, fie ca
reacție la diferite subiecte vehiculate în mass-media. Textele susțin
moderația, o atitudine echilibrată și o relație pozitivă cu mâncarea.
Rețetă
Cum se face o
tocăniță pentru suflet?
Se iau postările
de pe Facebook dintr-un an întreg, se așează frumos în pagină, se presară cu
emoticoane și decoruri pentru buna dispoziție, se tipărește pe hârtie gălbioară
să placă ochiului și gata!
Nu există nicio
ordine, subiectele sunt puse laolaltă în funcție de inspirația de moment, ca să
iasă mâncarea bună. Veți găsi înăuntru ingrediente pentru copii și mămici,
sfaturi despre diete și secrete despre alimente, explicații despre cum ne
funcționează corpul și mintea în legătură cu mâncarea și mai ales îndemnuri
pentru o relație bazată pe prietenie, înțelegere și plăcere cu hrana noastră
cea de toate zilele.
De consumat fără
moderație, la orice oră și în orice context, e pe gustul tuturor. Poftă bună la
... citit!
(Dr. Mihaela
Bilic, medic nutriționist)
Dr. Mihaela Bilic
Absolventă a
Facultății de Medicină din București, dr. Mihaela Bilic este de 15 ani medicul nutriționist
care vrea să aducă din nou bucuria și plăcerea pe mesele românilor. Autoarea a
unor cărți de succes, vândute în mii de exemplare (Silueta dincolo de mituri,
Trăiesc, deci mă abțin, Sănătatea are gust), și promotor al multor campanii de
educație nutrițională, Mihaela Bilic și-a propus să le redea oamenilor
încrederea în mâncare, să arate că sănătatea are gust! Prin intermediul
numeroaselor emisiuni TV la care a fost invitată, dar și în cadrul conferințelor
și seminariilor pentru publicul larg, sfaturile și recomandările ei au ajuns în
multe case și au ajutat mulți români. De pe poziția de medic primar diabet și
boli de nutriție la care s-a adăugat un masterat de psihonutriție la Paris,
Mihaela Bilic ne îndeamnă să facem din mâncare un prieten și din alimentația
sănătoasă și echilibrată un stil de viață!
Toată lumea vorbește despre mâncare,
oricine are o idee, o părere. În această avalanșă de informații ajungi să te
simți pierdut, dezorientat, nu știi în cine să mai ai încredere și te întrebi
speriat „eu ce să mănânc, ce am voie?”.
Răspunsul e în tine, ține de bun-simț,
instinct, nevoi și plăcere. Mănâncă cu simțurile și lasă-ți corpul să spună
ce-i face bine, ce-i trebuie. Iar dacă ai întrebări sau nelămuriri îți pun la
dispoziție toate informațiile științifice și experiența mea de medic
nutriționist. Ca să-ți fie viața „ușoară” și plină de gust!
|