Pomenit în Biblie, uleiul de măsline a fost unul dintre alimentele
esentiale pentru multe civilizatii antice. Mai mult, strămosii nostri îi
cunosteau, se pare, si virtutile medicinale. După ce, vreme de câteva
secole, s-a aflat într-un con de umbră, numeroasele studii stiintifice
din ultimele decenii au readus uleiul de măsline în prim plan, acesta
ajungând să fie considerat un aliment prin excelență sănătos. și nu fără
motiv: rolul său în prevenirea bolilor cardiovasculare, prin diminuarea
colesterolului și limitarea riscului de apariție a trombozelor, este
incontestabil. În plus, un consum regulat de ulei de măsline previne
apariția diabetului, a cancerului, a obezității și combate efectele
îmbătrânirii.
Michel Montignac, celebru specialist în nutriție, este autorul
conceptului de „indice glicemic“ și creatorul revoluționarei diete care
îi poartă numele. Cărțile lui au fost traduse în 25 de limbi și
publicate în 42 de țări, în peste 16 milioane de exemplare. Căutați, în
aceeași serie: Ciocolata – un aliment esențial pentru sănătatea ta, Vinul - un aliment esențial pentru sănătatea ta. |