4030 produse pe stoc
 |
|
 |
 |
|
 |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
100 de remedii naturale pentru copilul tău Ghid complet de tratament pentru cele mai răspândite boli ale copilăriei |  » Coperta | În această carte, autorul le arată părinților cum să prevină și să trateze bolile copiilor, de la cele mai banale, ca indigestia, durerile de cap și infecțiile minore, la unele mai grave, cum sunt alergiile alimentare, diabetul și astmul.
| Afișat de 21994 ori. |
 | Preț raft: | 45.00 RON | |
Reducere: | 5% | Preț site: | 42.75 RON
* |
Momentan indisponibil(ă)!
În prezent nu cunoaștem dacă și când acest produs va fi în stocul nostru.
Puteți însă să faceți precomandă și astfel veți fi anunțat(ă) atunci când acesta devine disponibil.
Pentru aceasta trebuie să fiți autentificat(ă).
| |
Contact
|
Adevărata
putere a alimentelor
Joan,
mamă a doi copii, m-a sunat intr-o zi să-mi spună că Hal, fiul ei de 10 ani,
era apatic, slăbise și avea note mici la școală. El fusese diagnosticat de mai
multe ori cu depresie, deficit de atenție și hiperactivitate (ADHD) și
sindromul intestinului iritabil, urmând tratamentele prescrise de trei medici
specialiști diferiți. Joan își făcea griji că băiatului ei i se prescriau
medicamente în exces de către medici și voia să-mi ceară părerea în calitatea
mea de terapeut naturist.
A
ajuns la mine la cabinet arătând afectată, însoțită de Hal, rezervat și posac. După
ce au luat loc, Joan a spus:
Am
divorțat recent și, în urmă cu șase luni, am rămas și fără serviciu. Acum, am
două joburi part-time, așa că Hal trebuie să aibă singur grijă de el în cea mai
mare parte a zilei. În timp ce mama lui vorbea, Hal mi-a evitat privirea, de
parcă s-ar fi simțit stânjenit.
Joan
continuă:
Ieri-dimineață, mi-am dat seama că băiatul meu de 10 ani lua mai multe
medicamente decât mama la 75 de ani și am intrat în panică. În plus, nici nu
pare să se simtă mai bine, ci mai rău.
Hal
suferea de o listă întreagă de probleme de sănătate, cu care se confruntă mulți
copii americani: ADD, depresie și sindromul intestinului iritabil. Se trata cu
un cocteil puternic de medicamente, printre care metilfenidat (Ritalin) pentru
ADHD și paroxetină (Paxil), un inhibitor selectiv al receptorilor de
serotonină, pentru depresie. Ambele. sunt puternice; în combinație, puteau avea
efecte nu doar asupra stării de spirit și comportamentului lui, ci și asupra
poftei de mâncare, nivelului de energie și abilităților mentale.
Am
întrebat-o pe Joan despre stilul de viață al copilului în ce consta
alimentația lui?
Îi
cumpăr hrană sănătoasă, dar nu-l pot convinge s-o și mănânce, mi-a răspuns ea. Eu
lucrez toată ziua, iar el e la) școală.
L-am
întrebat pe Hal ce mânca într-o zi obișnuită, iar el mi-a spus așa:
mic dejun: produse de patiserie și un
suc de portocale cu zahăr adăugat;
prânz: una sau două felii de pizza,
doi biscuiți și o cutie de suc;
cină: mâncare semipreparată
congelată, încălzită la microunde, urmată de un castron de înghețată și de încă
un suc.
Am
putut să-mi dau seama imediat că lipsa de substanțe nutritive din alimentația
lui Hal, precum și dozele impresionante de zahăr adăugat și de grăsimi erau cu
siguranță o problemă. De cele mai multe ori, Hal nu mânca nici măcar o porție
de fructe. Iar alimentele pe care le consuma erau pline de aditivi și coloranți
sintetici, care puteau contribui la ADHD, printre altele.
Când
am ajuns la calitatea vieții în general, sindromul intestinului iritabil de
care suferea Hal a fost cea mai supărătoare afecțiune. îl făcea să lipsească
adesea de la evenimente sociale și de la școală, în special de la sport. După
starea lui sumbră de spirit, era clar că îi părea rău că nu putea să participe
la astfel de activități alături de colegi și că implicarea în activități fizice
ar avea un impact pozitiv asupra sănătății sale.
Am
hotărât să încercăm mai întâi o dietă de eliminare (vezi pe pagina următoare Dieta
de eliminare), în care se renunță la alimentele presupuse a declanșa o
afecțiune (în acest caz, sindromul intestinului iritabil), apoi sunt adăugate
la loc, unul câte unul, pentru a vedea care dintre ele este declanșatorul. Pentru
a facilita acest proces, pacienții țin un jurnal al alimentelor și simptomelor
zilnice, notând ce anume mănâncă și cum se simt după aceea. După câteva
săptămâni de adunare de astfel de informații, eu și pacienții analizăm împreună
jurnalele și, de regulă, e evident ce alimente declanșează sau contribuie la
boala lor.
În
săptămânile care au urmat, a devenit evident că elementul declanșator, în cazul
lui Hal, era glutenul din grâu, prezent practic în fiecare masă de-a lui. Am
ajutat-o pe Joan să conceapă o alimentație fără gluten (vezi Glutenul și alte
proteine din grâu mai departe în acest capitol), din care au fost eliminate pâinea
și toate celelalte produse din cereale care aveau gluten, fiind înlocuite cu
orez și cu grâu spelta. întrucât Joan a presupus că avea aceeași alergie
alimentară, a hotărât să urmeze și ea același plan alimentar.
Când
începi dieta personală de eliminare, s-ar putea să dureze o vreme până când
simptomele se ameliorează sau dispar. Din acest motiv, s-ar putea să nu faci
legătura între eliminarea unui aliment și faptul că te simți mai bine două
săptămâni mai târziu. Consultă un terapeut naturist care știe cum se leagă
lucrurile.
O dietă de
eliminare înlătură din alimentația copilului acele produse suspectate de a
declanșa simptome de boală, ji adăugându-Ie apoi unul câte unul, pentru a vedea dacă
aceh copil se simte bine sau rău. Declanșatorii cei mai obișnuiți; sunt laptele
de vacă și glutenul.
Chiar dacă această procedură este ușor de urmat, respectarea
indicațiilor corespondente rezultatului poate fi dificilă și pentru părinte,
și pentru copil. Nimănui nu-i place; să renunțe la mâncărurile preferate, chiar
dacă asta-l face i să se simtă mai bine.
Pentru dieta de eliminare, urmează instrucțiunile următoare.
În cazul în care copiii sunt suficient de mari, pot să urmeze singuri această
procedură, fără ajutorul tău.
1. Ține un jurnal
săptămânal al alimentelor pe care copilul tău le consumă în mod obișnuit.
2. Notează în
paralel și simptomele gastrointestinale sau schimbările de stare și încearcă să
faci legătura între acesta și alimentele consemnate în jurnalul alimentar.
3. Vezi dacă există
asemănări între alimentele care declanșează simptomele copilului, de exemplu
dacă au ingrediente lactate, gluten, soia, leguminoase sau porumb.
4. Dacă se poate,
evită alimentele declanșatoare de simptome minimum o săptămână, de preferință
o lună.
5.
După perioada de
eliminare, reintrodu alimentul suspect timp de două zile.
6. Dacă acest
aliment e cel care produce probleme, atunci s-ar putea ca simptomele să revină,
uneori chiar mai grave decât înainte.
7. Dacă simptomele
revin, elimină de tot acel aliment din dieta copilului.
8.
Dacă simptomele
nu reapar la trei zile după reintroducere, poți presupune că nu acel aliment
cauzează problemele.
9. La fiecare
cinci-șapte zile, continuă să elimini și să reintroduci câte un aliment până
când descoperi produsele problemă.
10. După evitarea
unui produs problemă timp de 6-12 luni, e posibil ca sistemul imunitar al
copilului să fi continuat să se dezvolte, permițându-i să tolereze un aliment
care înainte îi făcea probleme. Încearcă să-l reintroduci. Totuși, nu merge de
fiecare dată; unele alimente trebuie evitate pentru totdeauna.
Chiar dacă alergiile alimentare sunt de obicei pe viață,
sensibilitățile alimentare se pot modifica fără vreun motiv aparent. Sistemul imunitar
lucrează în flux continuu, mai ales la copii. Am văzut dispărând sensibilități
la un aliment pe măsură ce sistemul imunitar al copilului începea să-l
tolereze.
Această schimbare de alimentație s-a dovedit a avea numeroase
beneficii și pentru Hal, și pentru mama lui. Joan și-a schimbat programul de
muncă pentru ca ei doi să poată lua cina împreună pentru prima dată după ani de
zile. S-au hrănit cu alimente sănătoase, integrale și au economisit bani
mâncând acasă. Această dietă fără toxine a dus la eliminarea din organismul
lui Hal a aditivilor și coloranților care puteau cauza ADHD.
În mod surprinzător, lui Hal i-a plăcut noua alimentație
și a fost chiar de acord să-și ia la el pachetul pe care i-l preătea mama
pentru prânz. De ce?
Pag. 25 29
A apărut în: 2014-02 |
Fii primul care își spune opinia! |
|
 | Lifespan De ce îmbătrânim și cum să nu o mai facem |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 | Sinele vindecător Un nou plan revoluționar pentru a-ți întări sistemul imunitar și a te menține sănătos toată viața |
|
 | Lifespan De ce îmbătrânim și cum să nu o mai facem |
|
|
|
|
|
|
|
|
 | Enzima întineririi Inversarea procesului de îmbătrânirere, vitalizarea celulelor, refacerea vigorii corporale |
|
|
|
 | Terapia Gerson Pentru vindecarea cancerului și a altor afecțiuni cronice |
|
|
|
Cele mai noi cărți ADEVĂR DIVIN
|
Noutăți pe site
|
Retipăriri
| |
|
 |
|
 |
|