4027 produse pe stoc
 |
|
 |
 |
|
 |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
Cum tratăm CANDIDA Infecțiile cu bacterii de fermentație te secătuiesc de energie? |  » Coperta | Această carte descrie ce efecte poate să aibă asupra organismului creșterea candidei peste limita normală, de la iritații minore până la cele mai grave, care afectează organismul uman atât sub aspect fizic, cât și psihologic. | Afișat de 21860 ori. |
 | Preț raft: | 17.00 RON | |
Reducere: | 20% | Preț site: | 13.60 RON
* |
Momentan indisponibil(ă)!
În prezent nu cunoaștem dacă și când acest produs va fi în stocul nostru.
Puteți însă să faceți precomandă și astfel veți fi anunțat(ă) atunci când acesta devine disponibil.
Pentru aceasta trebuie să fiți autentificat(ă).
| |
Contact
|
1
PROBLEMA CANDIDEI
Mai trebuie să spun de la început că, deși sunt instructor de auto-ajutor și lucrez în medicina complementară, stau totuși cu un picior de partea cealaltă a baricadei și afirm că auto-tratamentul este periculos și că trebuie să-i descrii simptomele medicului, înainte de a te angaja într-un tratament pe cont propriu.
Candida albicans (aftele); de ce să scrii o carte despre un organism care există în mod normal în intestinele oricărui individ, începând de foarte curând după naștere, fiind, o ciupercă considerată responsabilă pentru ceva mai mult (cu excepția persoanelor bolnave) decât exclusiv infecțiile orale, vaginale și erupțiile tegumentare iritante? Răspunsul este că viata în secolul al douăzecilea mediul, medicamentele prescrise de către medic (inclusiv pilula anticoncepțională), drogurile vândute în plină stradă, consumul de alcool, alimente de calitatea a doua, aditivi, zahăr, aflat în permanentă creștere, precum și ritmul vieții moderne modifică încetul cu încetul sistemul imunitar uman. Un intestin sănătos reprezintă o parte importantă a unui sistem imunitar sănătos. Este necesar ca acesta să fie un ecosistem echilibrat, un mediu în care să existe suficiente bacterii utile pentru a ataca bacteriile nocive și pentru menținerea creșterii ciupercilor (de fermentație) sub control, într-un fel asemănător cu menținerea buruienilor din grădină sub control.
Ce urmări poate să aibă creșterea candidei?
Atunci când candida sau alte ciuperci de fermentație se află la comandă, zonele din intestin unde își au cartierele generale anumite substanțe numite enzime, necesare pentru digestia chimică a alimentelor, sunt blocate. Această situație se soldează cu o digestie proastă, intoleranță la anumite alimente, balonare si obiceiuri intestinale modificate. O creștere excesivă la nivelul colonului poate, de asemenea, să inhibe absorbția principiilor alimentari esențiali. Acesta este motivul pentru care un număr foarte mare de persoane, care au diete alimentare perfect adecvate, pot să sufere de deficiențe de vitamine și minerale. În plus, vitaminele produse în mod normal de intestin nu mai pot fi sintetizate la acest nivel în condițiile în care colonul se află într-o asemenea stare și astfel problema se complică și mai mult.
Când se produce o proliferare a candidei, aceasta poate suferi modificări, trecând de la forma sa simplă, asemănătoare unui ou prăjit microscopic, la o formă invazivă complicată, care prezintă tentacule capabile să străpungă peretele intestinal. Prin aceasta nu numai că permite toxinelor (inclusiv alcoolului) produse de candida să intre în circulația sangvină, ci îi și oferă acestui microorganism mijlocul de transport cu ajutorul căruia poate să ajungă în alte părți ale organismului uman, unde generează infecții, manifestate prin oricare dintre următoarele simptome.
Simptome fizice
- oboseală cronică
- conjunctivită
- intoleranță la unele alimente
- modificări ale perioadei premenstruale
- cistită cronică
- afte orale și vaginale
- subponderalitate
- infecții ale urechilor
- pofte alimentare
- retenție de lichid
- inflamații ale sinusurilor
- inflamații ale gâtului
- probleme pulmonare
- inflamația tractului digestiv
- probleme cutanate
- alergii
- infecții ale penisului și scrotului
- infecții subungveale
- dureri musculare și articulare
- afecțiuni ale labelor picioarelor
- supraponderalitate și incapacitatea de a pierde în greutate prin diete cu conținut redus de calorii
Simptomele cerebrale
Toxinele produse de candida pot să provoace și simptome psihologice severe, cum ar fi agitație, variații ale stării afectiv-emoționale, anxietate, insomnie și depresie.
Argumentul medical
Din cauza lipsei generale de cunoștințe pe marginea acestui subiect, posibil și din cauza diversității simptomelor, care pot fi interpretate ca hipocondriatice, persoana care suferă de multă vreme face la nesfârșit analize, fără să i se poată pune un diagnostic. Dacă i se recomandă un tratament medicamentos, acesta constă adeseori în antibiotice, care nu fac decât să agraveze simptomele, ori pacientului i se spune pur și simplu: E din cauza nervilor de ce nu îți iei un concediu?
Unii medici consideră că nu există nici o fundamentare pentru o eventuală boală care să se numească candidoză cronică, alții susțin că simptomele abdominale pot să fie numai rezultatul proceselor fermentative de la nivelul intestinului. Fermentația, după cum știe orice amator care a lăsat vreodată ceva la fermentat, are nevoie de un agent de fermentare. Doi medici americani, O.C. Truss si William Crook, consideră că într-adevăr candida poate să provoace probleme extinse în întregul organism și au contribuit foarte mult pentru conștientizarea problemei candidei, atât în rândul profesiei medicale, cât și în rândul celor care suferă din cauza acestor simptome. Pe de altă parte, există în această țară si medici care activează în domeniul medicinei nutriționale și care încearcă să transmită mai departe acest mesaj. În general, pe de altă parte, înțelegerea reală a problemei fungice aflate într-o continuă extindere se află de-abia în faza inițială. Se speră că studiul extins pe durata a zece ani, vizând fermentația intestinală / candida, pus la punct actualmente la Spitalul Middlesex va da roade. Atunci când în manualele de medicină vor apărea dovezile, situația ar trebui să se îmbunătățească cu mult.
Experiența pe care am acumulat-o lucrând în cadrul acestei comunități de 15 ani mă face să cred că orice afecțiune pe care medicul obișnuit nu a întâlnit-o în cursurile de facultate, pentru el nu există. Vă rog să mă credeți că nu vreau să dau dovadă de lipsă de respect spunând acest lucru; am cunoscut foarte mulți medici cu vederi largi, care nu lasă halatul alb (sau frica) să le blocheze propria cunoaștere intuitivă, care își lasă pacienții să-și manifeste pe deplin sentimentele intuitive referitoare la propriul organism înainte de a întinde mâna după carnetul de rețete. Din nou, nu mă opun medicamentelor, însă aș putea spune că sunt mai curând împotriva unor cocteiluri farmacologice letale atât de frecvent prescrise în cursul acestor vremuri ale medicamentelor-bune-pentru-toate-bolile. De asemenea, mă îngrijorează repetarea la infinit a rețetelor pentru medicamente sigure, cum ar fi acelea pentru ulcerul gastric. Am cunoscut prea mulți oameni care au avut de suferit de pe urma medicamentelor prescrise și, în acest caz, multe persoane care acum își consultă medicul suferind de afecțiuni cronice, inclusiv candidoza, afecțiuni care sunt rezultatele directe ale tratamentelor medicamentoase. Nu vreau să spun că aceste medicamente ar reprezenta cauzele unice ale problemelor generate de candida; însă acest lucru îți va fi mai limpede pe măsură ce continui să citești.
Ce sunt ciupercile?
Familia ciupercilor cuprinde ciupercile comestibile, drojdia de bere, mucegai urile și ruginile vegetale. Este vorba despre plante simple, cărora le lipsește clorofila și care sunt fie parazite, trăind de pe urma materiei vii, fie saprofite, trăind de pe urma materiei moarte.
Drojdiile sunt organisme unicelulare care se reproduc prin înmugurire (se formează o mică excrescență care crește și apoi se desparte de organismul-mamă) și posedă enzime capabile de a converti zahărul în etanol (alcool etilic, alcoolul obișnuit de consum). Acest proces, denumit fermentație include producerea de dioxid de carbon. În panificație, aluatul crește datorită acestui gaz. Alte produse de fermentație sunt acidul citric, acidul oxalic și acidul butiric. Toți acești compuși sunt produși de anumite bacterii.
Ciupercile apar sub forma unor rețele foarte fine din care se ridică ramuri. In vârful fiecărei ramuri se află capsule specifice, care eliberează spori. Aceștia cresc la rândul lor, dând naștere la noi organisme și pot fi transportați de vânt.
Peste tot în jurul nostru există ciuperci: în organismul nostru, în sol și în aer. Unele sunt utile pentru digestie, pentru panificație, patiserie, producerea alcoolurilor de fermentație și producerea antibioticelor; altele sunt răspunzătoare de producerea unor îmbolnăviri la om, animale și plante.
Numai candida poate să provoace probleme?
Nu. Ciupercile care provoacă probleme sunt prea numeroase pentru a le putea menționa pe toate, însă având în vedere scopurile acestei cărți, termenul ciupercă va fi folosit numai în contextele în care Candida albicans este cunoscută a fi vinovata indibutabilă. Dacă organismul uman este slăbit de creșterea anormală a candidei în intestine, pot să se insinueze si alte ciuperci, iar virulența unora dintre bacteriile nocive poate să fie și ea amplificată pe această cale.
Ce ar trebui să fac pentru a face față infecțiilor fungice? Aici pot să menționez mai multe căi de atac:
- Curățirea colonului.
- Încetarea hrănirii ciupercii dietă.
- Uciderea ciupercii cu ajutorul medicamentelor sau a agenților antifungici non-farmaceutici.
- Popularea intestinului cu ciupercile bune probiotice.
- Stimularea sistemului imunitar cu ajutorul suplimentelor alimentare și prin îngrijirea stării generale de sănătate.
În cele ce urmează vom trece în revistă pe larg fiecare dintre aceste căi de atac.
Pag. 13 17 A apărut în: 2012- |
Fii primul care își spune opinia! |
|
 | Lifespan De ce îmbătrânim și cum să nu o mai facem |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cele mai noi cărți ADEVĂR DIVIN
|
Noutăți pe site
|
Retipăriri
| |
|
 |
|
 |
|