Ghid complet împotriva diabetului
Diagnosticat el însuși cu diabet la o vârstă fragedă, dr. Richard K. Bernstein propune un ghid accesibil și detaliat al metodei sale revoluționare de a menține glicemia diabeticilor în limite normale, ajutându-i astfel să evite sau să elimine complicațiile pe termen lung ale bolii. |

Stocurile se epuizează rapid, rezervă acest produs și hai la
librăria Adevăr Divin din Brașov, Str. Zizinului, nr. 48, pentru a-l prelua personal.
(Unele produse pot avea discount suplimentar în librărie.)
Vei fi contactat(ă) telefonic de un reprezentant divin.ro pentru confirmarea disponibilității, în intervalul Luni-Vineri orele 9:00 - 17:00, deci te rugăm să introduci un număr de telefon corect și actual.
Detalii:
Volumul include informații actualizate în legătură cu noi produse, tipuri de insulină, medicamente și dispozitive în tratamentul diabetului. Insistând asupra unei diete corecte și precise, care evită excesul de carbohidrați. dr. Bernstein explică legătura dintre supraalimentație, obezitate și diabet, punând în evidență mecanismele bolii. în așa fel încât pacienții să-și poată înțelege și controla mai bine afecțiunea. Secțiunea dedicată planificării dietei include recomandări pentru crearea unui regim alimentar personalizat, precum și un set de cincizeci de rețete sărace în carbohidrați și bogate în proteine. |
Cuprins:
Cuvânt-înainte (dr. Frank Vinicor) ... 7 PARTEA I ÎNAINTE SÃ ÎNCEPEȚI 1. Diabetul: elemente de bază ... 45
2. Analize: criterii de referință ale afecțiunii și profilul dumneavoastră de
risc ... 61 PARTEA A II-A TRATAMENTUL 9. Grupele alimentare de bază: sau mare parte din ce vi s-a
spus despre dietă este, probabil, greșit ... 121
10. Principii dietetice esențiale pentru tratamentul tuturor diabeticilor ...
133 PARTEA A III-A CARTE DE BUCATE PENTRU DIABETICI 25. Rețete pentru mese cu conținut redus de carbohidrați ... 343 ANEXE Glosar ... 421 |
Fragment:
Este într-adevăr un cerc vicios.
Dar observați că grăsimea în cauză nu este grăsimea alimentară. GLICEMIA: NONDIABETICI VERSUS DIABETICI Întrucât hiperglicemia este trăsătura
specifică a diabetului și cauza tuturor complicațiilor de durată ale bolii, e
important să discutăm despre originea glucozei serice și despre cum este sau nu
este utilizată de organism. Nondiabeticul În cazul nondiabeticului care nu a
consumat alimente, și chiar la majoritatea celor cu diabet de tip 2, pancreasul
secretă permanent un nivel constant și scăzut de insulină. Acest nivel de
referință sau bazal de insulină împiedică ficatul, rinichii și intestinele să
transforme în mod inadecvat proteinele organice (din mușchi și organe vitale)
în glucoză și, prin aceasta, să crească glicemia, un proces cunoscut sub numele
gluconeogeneză. De regulă, persoanele fără diabet mențin perfect glicemia
într-un interval restrâns – de obicei între 70 și 95 mg/dl (miligrame per
decilitru), majoritatea oamenilor oscilând în jurul valorii de 83 mg/dl.
Uneori, acest interval se poate extinde în sus sau în jos – până la 160 mg/dl
sau până la 65 mg/dl –, dar, în general, la nondiabetici astfel de oscilații
sunt rare. |