Cartea prezintă istoria și genealogia unor familii grecești și vlahe stabilite pe teritoriul României. Punând accentul pe legăturile genealogice greco-române, autorul dorește să creeze punți între spațiul elen – de prestigiu și răsunet universal – și cel românesc, care s-a arătat întotdeauna foarte receptiv în raport cu influențele din lumea Greciei.
Alunecând cu eleganță printre fascinantele încrengături ale înrudirilor, Mihai Sorin Rădulescu creionează portretul unor epoci uitate, populate de personaje pitorești, care au dat semnificații profunde timpului lor.
O carte cu valoare științifică, o aventură a spiritului, care se citește cu interesul trezit îndeobște de un roman de aventuri. • Vremea
De Mihai Sorin Rădulescu (sau Miky, cum i se spune printre prieteni și cunoscuți), am auzit vorbindu-se chiar înainte de anul 1990, colegii mai vârstnici referindu-se la el ca la un fenomen de erudiție ieșit din comun și, în același timp, ca la o mare speranță a istoriografiei noastre, îndeosebi pentru un domeniu auxiliar atât de important și de util cum e genealogia. În această privință, i se cereau adesea opinii, consultații și lămuriri, care erau concludente și edificatoare atât prin precizia detaliilor, servite în mod fericit de memoria sa prodigioasă, ca și de încadrarea în epocă a personajului despre care se purtau felurite discuții.
Cartea inspiră aceeași încredere nestrămutată în valorile patrimoniului românesc, din convingerea fermă că această țară, pătată azi de un nemeritat renume de mediu al afacerilor ilicite și al corupției, al oportunismelor de tot felul, este capabilă să aducă, din adâncurile istoriei sale, acea Românie profundă, pe temeliile căreia se poate construi societatea adevăratelor și autenticelor valori de mâine.