Practicantul de arte marțiale este războinicul lumii moderne. Dar în
realitate, spiritul războinicului se poate aplica în toate acțiunile
vieții cotidiene. A practica artele marțiale fără spiritul războinicului
bushido nu este decât gesticulare inutilă și denaturare a tradiției
veritabile.
Zen și artele marțiale
24.0021.60RON
(Stoc 0)
Indisponibil
×
Anunță-mă când „Zen și artele marțiale” e disponibil(ă)
• Adresa de e-Mail la care dorești să primești notificarea
In fata absentei totale a valorilor morale caracteristica lumii moderne, nu este de mirare ca multi se indreapta spre artele martiale.
Fara indoiala, in lumea periculoasa in care traim este bine sa te aperi. Retragerea egoista din fata pericolului este un remediu mai rau decat raul care te asalteaza.
Cavalerii teutoni si templierii au disparut, au ramas insa razboinicii Orientului si lumina Zenului veritabil.
Samuraii nu vorbesc mult. Propria lor viata nu le apartine. Sunt gata in fiece clipa sa-si sacrifice viata.
Practicantul de arte marțiale este războinicul lumii moderne. Dar în realitate, spiritul războinicului se poate aplica în toate acțiunile vieții cotidiene. A practica artele marțiale fără spiritul războinicului bushido nu este decât gesticulare inutilă și denaturare a tradiției veritabile.
In Japonia, Zenul a influentat artele martiale in acelasi fel in care crestinismul i-a influentat pe barbari. Influenta Zenului a dus la indepartarea de valorile materiale si la absenta totala a fricii de moarte, la intarirea spiritului razboinicului prin lumina trezirii.
Raportul dintre Zen si artele martiale se defineste prin atitudinea neclintita in fata mortii, controlul de sine, non-violenta, disciplina ferma - fizica si spirituala - si respectul adanc fata de maestru.